in , , , ,

14 Βότανα Ανθεκτικά στον Ήλιο και τη Ζέστη

βότανα ανθεκτικά στη θερμότητα,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
βότανα ανθεκτικά στη θερμότητα,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Τα βότανα ανθεκτικά στη θερμότητα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κήπο, ειδικά για όσους ζουν σε περιοχές με ζεστά και ξηρά κλίματα. Αν Δείτε Αυτό το «Θαυματουργό» Ζιζάνιο στον Κήπο σας, Μην το Ξεριζώσετε, Φάτε το

Βασιλικός

liliandevine

Ο βασιλικός είναι ένα δημοφιλές βότανο που είναι γνωστό για τα γλυκά, αρωματικά φύλλα του. Είναι ένα ετήσιο φυτό που αναπτύσσεται καλύτερα σε ζεστά κλίματα και τον ήλιο. Προτιμά το καλά στραγγιζόμενο έδαφος και το τακτικό πότισμα.

Δεντρολίβανο

__plant__lady__

Το δεντρολίβανο είναι ένα από τα καλύτερα βότανα ανθεκτικά στη θερμότητα που ευδοκιμεί σε ζεστές και ξηρές συνθήκες. Έχει βελονοειδή φύλλα και ξυλώδες μίσχο. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί από σπόρους ή μοσχεύματα και μπορεί να ψηλώσει αρκετά αν αφεθεί στην τύχη του.

Θυμάρι

balconygardenweb

Το θυμάρι είναι ένα πολυετές βότανο χαμηλής ανάπτυξης που αγαπά τον ήλιο και το καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Μπορεί να ανεχθεί την ξηρασία και τη ζέστη, αλλά πρέπει να ποτίζεται τακτικά για να διατηρείται το χώμα υγρό.

Κουβανική ρίγανη

oftheseagardens

Η ρίγανη είναι ένα πολυετές βότανο ανθεκτικό στη θερμότητα που χρησιμοποιείται συχνά στη μεσογειακή και μεξικάνικη κουζίνα. Έχει μικρά, γευστικά φύλλα και ελαφρώς πικρή γεύση. Η ρίγανη αγαπά τον ήλιο και το καλά στραγγιζόμενο χώμα και πρέπει να ποτίζεται τακτικά.

Φασκόμηλο

evergreenandoutrageous

Το φασκόμηλο είναι ένα πολυετές βότανο που έχει ελαφρώς πικρή γεύση και αρωματικό άρωμα. Αγαπά τον ήλιο και το καλά στραγγιζόμενο έδαφος και πρέπει να ποτίζεται τακτικά. Μπορεί να πολλαπλασιαστεί από σπόρους ή μοσχεύματα και θα πρέπει να συλλέγεται τακτικά για να ενθαρρύνετε τη νέα ανάπτυξη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κινεζικό σχοινόπρασο

balconygardenweb

Το κινεζικό σχοινόπρασο είναι ένα ανθεκτικό πολυετές βότανο. Έχει μακριά, λεπτά φύλλα και μικρά, μοβ άνθη. Προτιμά το καλά στραγγιζόμενο έδαφος και τον πλήρη ήλιο από τη μερική σκιά. Μπορεί να ανεχθεί την ξηρασία και τη ζέστη, αλλά πρέπει να ποτίζεται τακτικά.

Δυόσμος

veryexcitedgardener

Είναι ένα ανθεκτικό στη θερμότητα βότανο που είναι γνωστό για το αναζωογονητικό άρωμα και τη γεύση του. Έχει λαμπερά πράσινα φύλλα και μπορεί να ψηλώσει αρκετά αν αφεθεί χωρίς έλεγχο. Προτιμά καλά στραγγιζόμενα εδάφη και τον πλήρη ήλιο από τη μερική σκιά. Είναι σημαντικό να το κρατάτε περιορισμένο καθώς μπορεί να είναι χωροκατακτητικό.

Δείτε ακόμη Αρμπαρόριζα: Το ελληνικό βότανο που κάνει καλό στην χοληστερίνη, τα νεύρα, την αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες

Μάραθος

mygardendiary7

Τα φυτά μάραθου λατρεύουν πραγματικά να αναπτύσσονται σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία. Για να απολαύσετε λοιπόν μια άφθονη συγκομιδή – να τα ποτίζετε τακτικά, να τα λιπαίνετε περιστασιακά και να τα μαζεύετε την κατάλληλη στιγμή.

Μαϊντανός

ninanourishthesoil

Η καλλιέργεια μαϊντανού σε πλήρες ηλιακό φως είναι ιδανική, καθώς βοηθά στην παραγωγή μεγαλύτερης απόδοσης. Απλώς απαιτείται να επιλέξετε τη σωστή τοποθεσία, να προετοιμάσετε το έδαφος, να φυτέψετε τους σπόρους ή τα σπορόφυτα, να παρέχετε αρκετό νερό και λίπασμα και να προσέχετε για παράσιτα και ασθένειες.

Εστραγκόν

balconygardenweb

Το εστραγκόν είναι δημοφιλές στη γαλλική κουζίνα και είναι σχετικά εύκολο να καλλιεργηθεί. Μπορείτε να μαζέψετε τα φύλλα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, αλλά αποφύγετε τη συγκομιδή περισσότερο από το ένα τρίτο του φυτού τη φορά.

Κάρυ

balconygardenweb

Το κάρυ είναι ένα δημοφιλές βότανο ανθεκτικό στη θερμότητα με ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε από σπόρους, αλλά είναι πιο απλό να τα καλλιεργήσετε από μοσχεύματα ή με το σχίσιμο ενός υπάρχοντος φυτού.

Ιερός βασιλικός

balconygardenweb

Ο ιερός βασιλικός, γνωστός και ως τουλσί, είναι ένα αρωματικό φυτό της οικογένειας της μέντας που είναι επίσης δημοφιλές εδώ και αιώνες στην ιατρική της Αγιουρβέδα. Δεν τον πειράζει να βρίσκεται στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς το βοηθά να είναι υγιές και πιο θαμνώδες!

Ταϊλανδέζικος βασιλικός

reddit

Η καλλιέργεια του ταϊλανδέζικου βασιλικού είναι εύκολη, ειδικά στον ήλιο. Αναπτύσσεται καλά σε διάφορα κλίματα, αλλά προτιμά τις ζεστές θερμοκρασίες και το καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Βιθάνια

balconygardenweb

Η βιθάνια είναι ένας μικρός θάμνος που είναι επίσης δημοφιλής ως ινδικό ginseng ή χειμερινό κεράσι. Απολαμβάνει να βρίσκεται στον ήλιο και αναπτύσσεται καλύτερα σε αυτόν. Θυμηθείτε να το κλαδέψετε για να προωθήσετε την θαμνώδη ανάπτυξη.

Δείτε 12 Φυτά για να Αποφύγετε τα Τσιμπήματα των Μελισσών Αυτό το Καλοκαίρι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

υπαίθριοι μίμοι,συμβουλές για ταξίδια,χρήσιμα,περίεργα,

Μην Βγάζετε Ποτέ Φωτογραφία με τους Υπαίθριους Μίμους, Να Γιατί

νερό μπάμιας,οφέλη νερού μπάμιας,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,

Το Νερό Μπάμιας Είναι το Νέο Νερό Καρύδας Αλλά Καλύτερο