in , , , ,

Αυτά Είναι Τα 9 Χαρακτηριστικά που Κληρονομείτε Μόνο από Τον Έναν Γονέα

Αυτά Είναι Τα 9 Χαρακτηριστικά που Κληρονομείτε Μόνο από Τον Έναν Γονέα
Αυτά Είναι Τα 9 Χαρακτηριστικά που Κληρονομείτε Μόνο από Τον Έναν Γονέα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί φαίνεται να έχετε συγκεκριμένες ιδιορρυθμίες, χαρακτηριστικά ή ικανότητες εντελώς διαφορετικές από τα μέλη της οικογένειάς σας; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι μερικά από τα χαρακτηριστικά σας μπορεί να έχουν κληρονομηθεί μόνο από έναν γονέα — είτε τη μαμά σας είτε τον μπαμπά σας. Έχεις Γαλάζια Μάτια; Να τι λέει η επιστήμη

Φυσικά χαρακτηριστικά — Κληρονομούνται από τη μητέρα

Ορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως το χρώμα των μαλλιών, η υφή των μαλλιών, η γραμμή των μαλλιών, το δέρμα και οι κιρσοί, συνδέονται επίσης με το χρωμόσωμα Χ και τείνουν να κληρονομούνται από τη μητέρα σας.

Ύψος — Κληρονομείται από τον πατέρα

Γνωρίζετε τη φράση «είναι ψηλός σαν τον πατέρα του». Προφανώς, αυτή υποστηρίζεται από την επιστήμη. Το ύψος ενός ατόμου καθορίζεται από τουλάχιστον 700 γενετικές παραλλαγές που κληρονομήθηκαν και από τους δύο γονείς. Ωστόσο, το γονίδιο ύψους κάθε γονέα φαίνεται να λειτουργεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, τα γονίδια του πατέρα είναι σημαντικά για την ανάπτυξη και συνεπώς το ύψος.

Συνήθειες ύπνου — Κληρονομούνται από τη μητέρα

Οι συνήθειες ύπνου σας μπορεί επίσης να κληρονομηθούν από τη μητέρα σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι μητέρες μεταδίδουν τους κιρκάδιους ρυθμούς τους (τους φυσικούς κύκλους ύπνου και αφύπνισης) στα παιδιά τους περισσότερο από τους πατέρες. Αυτό σημαίνει ότι αν η μητέρα σας είναι κουκουβάγια ή πρωινός τύπος, μπορεί να είστε κι εσείς.

Στραβά δόντια — Κληρονομούνται από τον πατέρα

Σε περιπτώσεις όπου ο πατέρας έχει κακή οδοντική υγεία, το παιδί είναι πιο πιθανό να επισκέπτεται το οδοντιατρείο πιο συχνά από τους συνομηλίκους του, ακόμα κι αν η μητέρα του έχει καλά δόντια. Τα πάντα, από την τερηδόνα μέχρι την τερηδόνα και όλα τα οδοντικά προβλήματα ενδιάμεσα, μπορούν να προέλθουν κατευθείαν από το στόμα του πατέρα.

Δείτε ακόμη 8 Εκπληκτικά Πράγματα για το Σώμα σας που Σίγουρα Δεν Ξέρατε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάθεση και συναισθήματα — Κληρονομούνται από τη μητέρα

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Neuroscience διαπίστωσε ότι το κορτικολιμβικό σύστημα του εγκεφάλου, υπεύθυνο για τη ρύθμιση των συναισθημάτων και σχετίζεται με διαταραχές της διάθεσης, είναι πιο πιθανό να μεταδοθεί από μητέρα σε κόρη παρά από μητέρα σε γιο ή πατέρα σε παιδί.

Φύλο — Κληρονομείται από τον πατέρα

Οι μπαμπάδες είναι 100% υπεύθυνοι για το φύλο των παιδιών τους. Τα χρωμοσώματα Χ και Υ, κοινώς γνωστά ως φυλετικά χρωμοσώματα, καθορίζουν το φύλο. Τα κορίτσια κληρονομούν ένα χρωμόσωμα Χ από τον πατέρα τους, με αποτέλεσμα έναν γονότυπο XX, και τα αρσενικά κληρονομούν ένα χρωμόσωμα Υ από τον πατέρα τους, με αποτέλεσμα έναν γονότυπο XY. Επειδή οι μητέρες περνούν μόνο τα χρωμοσώματα Χ, οι πατέρες έχουν τον απόλυτο έλεγχο του φύλου.

Λακκάκια — Κληρονομούνται από τον πατέρα

Σε πολλούς πολιτισμούς, τα λακκάκια θεωρούνται ως σημάδι ομορφιάς και ελκυστικότητας. Ωστόσο, οι επιστήμονες περιγράφουν τα λακκάκια ως ένα ψεγάδι που προκλήθηκε λόγω βραχυνόμενων μυών του προσώπου. Τα λακκάκια θεωρείται ότι κληρονομούνται, καθώς αποτελούν κυρίαρχο γενετικό χαρακτηριστικό, συνήθως από τον πατέρα.

Δακτυλικά αποτυπώματα — Κληρονομούνται από τον πατέρα

Δεν υπάρχουν 2 δακτυλικά αποτυπώματα ακριβώς ίδια, καθώς είναι ένα μοναδικό μοτίβο. Ωστόσο, τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός μωρού μπορεί να μοιάζουν με αυτά του πατέρα του! Τα μοτίβα δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι γενετικά χαρακτηριστικά που κληρονομήσαμε από τους μπαμπάδες μας.

Φτέρνισμα — Κληρονομείται από τον πατέρα

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τουλάχιστον ένα άτομο που φτερνίζεται ανεξέλεγκτα όταν κοιτάζει τον ήλιο ή άλλα έντονα φώτα. Λοιπόν, αυτό είναι ένα άλλο γενετικό χαρακτηριστικό για το οποίο είναι υπεύθυνος ο πατέρας. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή ως σύνδρομο Achoo και είναι πιο πιθανό να μεταδοθεί από την πλευρά του πατέρα.

πηγή

Δείτε επίσης Τα Μάτια σας Μπορούν να Αποκαλύψουν Πόσο θα Ζήσετε Σύμφωνα με Νέα Μελέτη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός υπνοδωματίου,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός,χρήσιμα,

Καθάρισμα Υπνοδωματίου Μόλις σε 10 Λεπτά: Πώς να κάνετε αυτό το “Θαύμα”

διακόσμηση μακραμέ,διακόσμησης σπιτιού με μακραμέ,ιδέες διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση,

20 Εμπνευσμένες Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Μακραμέ