in , , , ,

Μην Τα Καθαρίζεις Συνέχεια: 10 Πράγματα που Καθαρίζουμε Πολύ Συχνά και στην Πραγματικότητα τα Καταστρέφουμε

Μην Τα Καθαρίζεις Συνέχεια: 10 Πράγματα που Καθαρίζουμε Πολύ Συχνά και στην Πραγματικότητα τα Καταστρέφουμε
Μην Τα Καθαρίζεις Συνέχεια: 10 Πράγματα που Καθαρίζουμε Πολύ Συχνά και στην Πραγματικότητα τα Καταστρέφουμε

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ο καθαρισμός μερικές φορές μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να καθαρίζονται πολύ συχνά και απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή καθώς μπορεί να καταστραφούν. Πώς να Καθαρίσετε και να Γυαλίσετε Ανοξείδωτες Συσκευές με Φυσικό Τρόπο

Πετσέτες

© Rawpixel / Rawpixel, © Max Rahubovskiy / Pexels

Δεν χρειάζεται να πλένετε τις πετσέτες σας κάθε φορά που τις χρησιμοποιείτε. Είναι αρκετά ασφαλές να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα για μια εβδομάδα, αρκεί να φροντίσετε να στεγνώσει καλά. Το στέγνωμα των πετσετών σας όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρόνο για να τις πλύνετε, αλλά θα τις διατηρήσει και σε καλή κατάσταση.

Ξύλινα έπιπλα

© Polina Zimmerman / Pexels, © Liliana Drew / Pexels

Αποδεικνύεται ότι τα σπρέι με βάση το κερί για το καθαρισμό των ξύλινων επίπλων μπορούν να σχηματίσουν μια λιπαρή συσσώρευση που προσελκύει περισσότερη σκόνη και βρωμιά όταν χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία ή δύο φορές το μήνα. Έτσι, αν τείνετε να σκουπίζετε τα έπιπλά σας κάθε μέρα, είναι καλύτερο να το κάνετε με ένα στεγνό πανί.

Μαντεμένια τηγάνια

brightside

Πιθανότατα έχετε πλύνει τα μαντεμένια τηγάνια σας με απορρυπαντικό πιάτων περισσότερες από μία φορές. Ωστόσο, το απορρυπαντικό μπορεί να βλάψει το χυτοσίδηρο. Το σωστό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα από χοντρό αλάτι kosher και νερό για να αφαιρέσετε τυχόν καμένα υπολείμματα. Είναι σημαντικό να αφήσετε το τηγάνι να στεγνώσει μετά το πλύσιμο γιατί ακόμη και μερικές σταγόνες νερού μπορεί να προκαλέσουν σκουριά.

Δεν χρειάζεται να πλένετε πολύ συχνά ένα μαντεμένιο τηγάνι. Εάν μπορείτε να καθαρίσετε το τηγάνι απλά σκουπίζοντάς το, σταματήστε εκεί. Το να ρίξετε μια μικρή ποσότητα λαδιού μετά τον καθαρισμό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Καθρέφτης

© SHVETS production / Pexels, © Karolina Grabowska / Pexels

Το να ψεκάζετε ένα καθαριστικό τζαμιών στον καθρέφτη κάθε μέρα μπορεί να τον βλάψει. Μπορεί να εμφανιστούν μαύρες κηλίδες γύρω από τις άκρες ή ακόμα και στη μέση. Είναι καλύτερο να καθαρίζετε τον καθρέφτη όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κουζίνα

Ακόμα κι αν μαγειρεύετε καθημερινά, δεν υπάρχει λόγος να καθαρίζετε σχολαστικά την κουζίνα κάθε μέρα, εκτός και αν λερωθεί πολύ. Εξάλλου, τα τρόφιμα δεν έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια της εστίας κατά το μαγείρεμα και η υψηλή θερμοκρασία σκοτώνει αποτελεσματικά τα μικρόβια. Σκουπίστε την κουζίνα μετά το μαγείρεμα και καθαρίστε την μία φορά το μήνα.

Δείτε ακόμη 13 Κόλπα που θα Κάνουν το Σπίτι σας να Μυρίζει σαν Πολυτελής Σουίτα Ξενοδοχείου

Πουλόβερ

© lookstudio / Freepik

Μπορείτε να φορέσετε ένα πουλόβερ έως και 6 φορές πριν το πλύνετε, αν το φοράτε με φανέλα. Το πολύ συχνά πλύσιμο των μάλλινων ρούχων μπορεί να τα καταστρέψει και γρήγορα θα χάσουν το σχήμα τους.

Τζιν παντελόνια

© Pxfuel / Pxfuel

Μπορείτε να πλένετε τα τζιν μετά από 4-5 χρήσεις. Είναι ενδιαφέρον ότι οι κατασκευαστές τζιν προτείνουν να τα πλένετε μόνο μία φορά κάθε 6 μήνες. Για να διατηρήσετε το τζιν σας φρέσκο, μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα σπρέι με 1/4 φλιτζάνι οινόπνευμα, 1/4 φλιτζάνι νερό και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Πιτζάμες

© Victoria Rain / Pexels

Πλένετε τις πιτζάμες σας περίπου μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 3-4 ημέρες εάν ιδρώνετε στον ύπνο σας. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αν φοράτε τις πιτζάμες σας όλη μέρα, θα πρέπει να τις πλένετε πιο συχνά. Κάντε ένα ντους πριν πάτε για ύπνο για να διατηρήσετε τις πιτζάμες σας φρέσκες.

Πήλινη τσαγιέρα

© vudinhthuan7777 / Pixabay

Δεν συνιστάται να πλένετε μια πήλινη τσαγιέρα με απορρυπαντικό. Ο πηλός τείνει να απορροφά τη γεύση του τσαγιού σας και βελτιώνει τη γεύση του ροφήματος με κάθε παρασκευή. Αρκεί να πετάξετε τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού και να ξεπλύνετε την τσαγιέρα με ζεστό νερό.

Κινητό τηλέφωνο

© Аlex Ugolkov / Pexels

Όσο κι αν θέλετε να σκουπίζετε το τηλέφωνό σας κάθε μέρα, δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε. Αντίθετα, πλένετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε την οθόνη αφής. Είναι καλύτερο να καθαρίζετε το τηλέφωνό σας με ένα αντιβακτηριακό μαντηλάκι μία φορά την εβδομάδα.

πηγή

Δείτε επίσης Συμβουλές Καθαρισμού Συσκευών Κουζίνας με τον Τρόπο του TikTok!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς οι μέλισσες μας «ενημερώνουν» για την υγεία μας

Πώς οι μέλισσες μας «ενημερώνουν» για την υγεία μας

Πώς να Αποθηκεύετε Σωστά τα Μανιτάρια, Σύμφωνα με έναν Καλλιεργητή Μανιταριών

Πώς να Αποθηκεύετε Σωστά τα Μανιτάρια, Σύμφωνα με έναν Καλλιεργητή Μανιταριών