in , ,

Γιατί η Εποχή των Αλλεργιών Είναι Χειρότερη Φέτος Σύμφωνα με τους Αλλεργιολόγους

επιδείνωση αλλεργιών,αλλεργίες,χειρότερη εποχή αλλεργιών,συμβουλές υγείας,υγεία,
Γιατί η Εποχή των Αλλεργιών Είναι Χειρότερη Φέτος Σύμφωνα με τους Αλλεργιολόγους

Νιώθετε ότι οι αλλεργίες σας είναι χειρότερες από ποτέ φέτος; Λοιπόν, δεν είναι μόνο η φαντασία σας. Σύμφωνα με τους αλλεργιολόγους η κλιματική αλλαγή έχει κάνει τις εποχιακές αλλεργίες όλο και πιο συχνές σε όλο τον κόσμο. Τα επίπεδα γύρης αναμένεται να αυξηθούν κατά 200% μέχρι το τέλος του αιώνα και τα άτομα με προϋπάρχουσες αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα συμπτώματά τους γίνονται πιο σοβαρά. Επιπλέον περισσότεροι άνθρωποι θα αναπτυξούν εποχιακές αλλεργίες τις επόμενες δεκαετίες καθώς η εποχή των αλλεργιών μεγαλώνει επίσης κάθε χρόνο. 11 Συνέπειες του να Μην Κοιμάστε Αρκετά ή να Κοιμάστε Πολύ

Martin Leigh/ Getty Images

Η κλιματική αλλαγή και η ρύπανση επιδεινώνουν τις αλλεργίες

Τα φυτά χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα, ένα «αέριο του θερμοκηπίου», για τη φωτοσύνθεση και να παράγουν σάκχαρα που οδηγούν την ανάπτυξή τους. Σε ευχάριστες θερμοκρασίες και αυξημένα επίπεδα CO2, τα φυτά παράγουν περισσότερη γύρη από ό,τι παλιά, σύμφωνα με μια έκθεση του 2016 που δημοσιεύτηκε από την Environmental Health Perspective. Η ποσότητα της γύρης έχει αυξηθεί κατά περίπου 20% τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2021, χάρη στην κλιματική αλλαγή.

Η κύρια πηγή εκπομπών άνθρακα – η εξόρυξη και η καύση ορυκτών καυσίμων – συμβάλλει επίσης στη συνολική ατμοσφαιρική ρύπανση και στη θέρμανση του πλανήτη. Οι διάφοροι ρύποι μπορούν να αλληλεπιδράσουν με την αερομεταφερόμενη γύρη, επιδεινώνοντας ενδεχομένως τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων αλλεργίας.

Δείτε ακόμη Προσοχή: Τα πιο τοξικά χημικά που έχετε στο σπίτι σας

Επιπλέον, οι δεκαετίες της υπερθέρμανσης του πλανήτη επέτρεψαν την νωρίτερη έναρξη της εποχής των αλλεργιών. Κάθε άνοιξη από τη δεκαετία του 1940, η εποχή των αλλεργιών ξεκινάει νωρίτερα και τελειώνει αργότερα, δίνοντας στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό σας περισσότερο χρόνο για να εκτεθούν και να ερεθιστούν.

Στην πραγματικότητα, η εποχή των αλλεργιών έχει επιμηκυνθεί έως και 20 ημέρες το χρόνο, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερο παράθυρο όπου οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι μεγαλύτερες περίοδοι αλλεργίας μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο

Κανονικά, διαφορετικοί τύποι δέντρων παράγουν γύρη σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Αλλά μια μεγαλύτερη περίοδος αλλεργιών σημαίνει επίσης ότι διάφορα είδη φυτών παράγουν γύρη την ίδια στιγμή, η οποία θα μπορούσε να «πολλαπλασιάσει τις επιπτώσεις» για τα άτομα με αλλεργίες, σύμφωνα με τη μελέτη Nature του 2022.

Οι πάσχοντες από αλλεργίες να είναι προληπτικοί, για παράδειγμα, μιλώντας με έναν ειδικό για φάρμακα, επενδύοντας σε προϊόντα όπως φίλτρα αέρα και αποφεύγοντας γνωστούς παράγοντες ενεργοποίησης — ακόμη και πριν εμφανίσετε συμπτώματα. Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ρινικής επένδυσης ενάντια στα αλλεργιογόνα, είπε, αυξάνοντας τις πιθανότητές σας για μια πιο ευχάριστη περίοδο αλλεργιών.

Τα άτομα με άσθμα μπορεί επίσης να εμφανίσουν πιο σοβαρά συμπτώματα καθώς αυξάνονται οι ερεθιστικοί παράγοντες του περιβάλλοντος και περισσότεροι από αυτούς θα χρειαστούν φάρμακα για να διαχειριστούν την υγεία τους.

πηγή

Δείτε επίσης Τροφική δηλητηρίαση: Τα πέντε μεγάλα λάθη που κάνουν όλοι στην κουζίνα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φενγκ Σούι: 8 αντικείμενα που δεν θα δεις ποτέ στο υπνοδωμάτιο ενός πραγματικά χαρούμενου ανθρώπου

Φενγκ Σούι: 8 αντικείμενα που δεν θα δεις ποτέ στο υπνοδωμάτιο ενός πραγματικά χαρούμενου ανθρώπου

διακόσμηση σοφίτας,ιδέες διακόσμησης σοφίτας,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

Διαθέτεις Σοφίτα; 30 Δημιουργικές Ιδέες Διακόσμησης