Βάψτε πασχαλινά αυγά με μαρμάρινη όψη χρησιμοποιώντας συστατικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, όπως φυτικό λάδι. Αντί να επενδύσετε σε ένα περίτεχνο κιτ για να δημιουργήσετε μια μαρμάρινη εμφάνιση, αφήστε τον φυσικό διαχωρισμό λαδιού και νερού να δημιουργήσει ονειρικά σχέδια για εσάς. Αυτή η εύκολη διαδικασία βαφής πασχαλινών αυγών είναι φθηνή και τα αποτελέσματα είναι πανέμορφα. Βάψιμο Πασχαλινών Αυγών με Ρύζι
Θα χρειαστείτε
Γυάλινα μπολ
Μεζούρα
Μεζούρες κουτάλια
Ζεστό νερό
Λευκό ξύδι
Χρωστικές τροφίμων
Κουτάλι
Σφιχτά βραστά αυγά
Χαρτί κουζίνας
Ζεστό νερό
Φυτικό λάδι
Οδηγίες
Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατέψτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι και 5-10 σταγόνες χρωστική τροφίμων. Η βαφή σε αυτό το μπολ θα είναι το βασικό χρώμα του αυγού, γι’ αυτό συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια πιο ανοιχτή απόχρωση βαφής. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να τοποθετήσετε ένα βρασμένο αυγό σε κάθε μπολ, φροντίζοντας το αυγό να είναι εντελώς βυθισμένο. Αφήστε το αυγό να καθίσει στη βαφή για ένα μόνο λεπτό—αυτό διασφαλίζει ότι θα έχετε μια απόχρωση αρκετά ανοιχτή ώστε να φαίνεται η μαρμάρινη όψη. Βγάλτε και τοποθετείστε το χρωματιστό αυγό σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσει. Τα βαμμένα πασχαλινά αυγά θα πρέπει να στεγνώσουν τελείως πριν τα βουτήξετε ξανά.
Δείτε ακόμη Βάψιμο Πασχαλινών Αβγών 2023: Αυτός είναι ο τρόπος για να Βάψετε Πασχαλινά Αυγά Χρησιμοποιώντας Λαστιχάκια
Όσο στεγνώνουν τα βαμμένα αυγά, ετοιμάστε το μείγμα λαδιού που θα δώσει στα αυγά σας μια μαρμάρινη όψη. Δεδομένου ότι το μείγμα λαδιού προσθέτει ένα δεύτερο χρώμα στο βαμμένο αυγό, θα πρέπει να είναι αρκετά πιο κορεσμένο. Σε ένα νέο μπολ ανακατέψτε περίπου 20 σταγόνες χρωστικής τροφίμων με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ανακατέψετε απαλά.
Όταν τα αυγά στεγνώσουν, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να προσθέσετε ένα χρωματιστό αυγό στο μείγμα λαδιού. Κυλήστε απαλά το αυγό γύρω-γύρω και βγάλτε το όταν παρατηρήσετε μια μαρμάρινη όψη. Λάβετε υπόψη ότι εάν αφήσετε το αυγό στο μείγμα πολύ ώρα, θα γίνει μονόχρωμο.
Αφού βγάλετε το αυγό, σκουπίστε ελαφρά το υπερβολικό νερό και λάδι χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. Για μια πινελιά λάμψης, τρίψτε τα πασχαλινά αυγά που έχουν όψη μαρμάρου με λάδι.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Βάψιμο αυγών με φυσικό Τρόπο: Ποια φρούτα και λαχανικά θα σας δώσουν τα χρώματα που αγαπάτε!