in , , , , ,

14 Τρόποι για να Φέρετε το Φενγκ Σούι στο Υπνοδωμάτιό σας για Αρμονία και Ισορροπία

14 Τρόποι για να Φέρετε το Φενγκ Σούι στο Υπνοδωμάτιό σας για Αρμονία και Ισορροπία
14 Τρόποι για να Φέρετε το Φενγκ Σούι στο Υπνοδωμάτιό σας για Αρμονία και Ισορροπία

Το φενγκ σούι είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική που επηρεάζει τη ροή της ενέργειας της ζωτικής δύναμης ή Τσι, για να φέρει τους ανθρώπους σε αρμονία με το περιβάλλον τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία του φενγκ σούι στο σπίτι σας προσανατολίζοντας τα έπιπλα και τοποθετώντας αντικείμενα για να ανακατευθύνετε τη ροή του Τσι με ευοίωνο τρόπο. Το φενγκ σούι στο υπνοδωμάτιο μπορεί να προάγει συναισθήματα αγάπης, οικειότητας και ευεξίας, ακόμη και να προάγει υγιείς σεξουαλικές σχέσεις. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν είναι ισορροπημένο, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει αισθήματα διαμάχης και δυσφορίας. Με μερικούς απλούς τρόπους μπορείτε να φέρετε το φενγκ σούι στο υπνοδωμάτιό σας για αρμονία και ισορροπία. Φενγκ Σούι – Διώξε Την Γρουσουζιά Από Το Σπίτι: 5 Θαυματουργά Κόλπα

Επιλέξτε ενθαρρυντικά χρώματα

poligonchik/Getty Images

Η κρεβατοκάμαρά σας είναι ένα μέρος γαλήνης και χαλάρωσης. Σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε γήινους τόνους και χρώματα, όπως το καφέ ή το λευκό, για να εμπνεύσετε συναισθήματα απλότητας και γειότητας.
Τα χρώματα του δάσους μπορούν επίσης να είναι θεραπευτικά, όπως το μπλε και το πράσινο, αρκεί να μην είναι πολύ ενεργητικά. Αποφύγετε τα χρώματα που είναι πολύ φωτεινά ή διεγερτικά. Ειδικά αν έχετε προβλήματα με τον ύπνο.

Τοποθετήστε σωστά το κρεβάτι σας

Βάλτε το κρεβάτι σας στη «θέση εντολής» που βλέπει προς την πόρτα εισόδου. Αυτό σας βοηθά να χαλαρώσετε την απόκριση μάχης ή φυγής.

Η θέση εντολής σημαίνει ότι θέλετε να μπορείτε να βλέπετε την πόρτα ενώ ξαπλώνετε στο κρεβάτι, αλλά όχι απευθείας στην ίδια γραμμή με την πόρτα. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε διαγώνια από την πόρτα. Όταν δεν μπορείτε να δείτε την πόρτα, η απόκριση μάχης ή φυγής ενεργοποιείται επειδή βρίσκεστε κάτω από ένα λεπτό επίπεδο άγχους.

Επενδύστε σε ένα ωραίο σκελετό κρεβατιού με κεφαλάρι

Bulgac/Getty Images

Θέλετε να έχετε το Τσι να ρέει γύρω σας. Όταν έχετε το κρεβάτι σας ακριβώς στο πάτωμα, δεν υπάρχει τρόπος να ρέει η ενέργεια από κάτω σας. Ένα υπερυψωμένο κρεβάτι επιτρέπει τη βέλτιστη ροή ενέργειας και ένα κεφαλάρι που είναι συνδεδεμένο στο κρεβάτι σας δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας.
Ένα κεφαλάρι αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα στη ζωή σας. Αντιπροσωπεύει επίσης τη σύνδεση σας με τον σύντροφό σας ή τον μελλοντικό σας σύντροφο. Όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο και δεν είναι σταθεροί, δεν αγοράζουν κεφαλάρι.

Μην αποθηκεύετε τίποτα κάτω από το κρεβάτι σας

Όταν είστε στο κρεβάτι είστε σε παθητική κατάσταση. Αν κοιμάστε με οτιδήποτε είναι συναισθηματικά φορτισμένο, όπως φωτογραφίες ή γράμματα από έναν πρώην, αυτό μπορεί να σας εμποδίσει να προχωρήσετε σε μια νέα σχέση. Κυριολεκτικά κοιμάστε με αυτή την ενέργεια κάθε βράδυ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ομοίως, εάν κοιμάστε πάνω από παπούτσια για τρέξιμο, αυτή η ενέργεια επικεντρώνεται στην κίνηση και θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σας. Στην ιδανική περίπτωση δεν θέλετε τίποτα κάτω από το κρεβάτι σας. Εάν έχετε περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, τα λευκά είδη ή τα μαξιλάρια είναι εντάξει.

Αντικαταστήστε τα κλινοσκεπάσματά σας ετησίως

Προσπαθήστε να επενδύσετε σε υψηλής ποιότητας, μη τοξικά κλινοσκεπάσματα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και να τα αντικαθιστάτε κάθε χρόνο. Έχετε πολλή επαφή με το δέρμα με τα κλινοσκεπάσματά σας και απορροφάτε αυτήν την ενέργεια. Τα σεντόνια από μπαμπού είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς αναπνέει και είναι μεταξένιο απαλό.

Τοποθετήστε το κεφάλι του κρεβατιού σε έναν τοίχο με χώρο και στις δύο πλευρές

Αυτό εξισορροπεί τις αρσενικές και θηλυκές ενέργειές σας, το γιν και το γιανγκ σας και δίνει στον σύντροφό σας χώρο.

Ακόμα κι αν είστε ευτυχισμένοι μόνοι, το να πιέζετε ένα κρεβάτι σε έναν τοίχο δημιουργεί ανισορροπία. Επιλέξτε ένα μικρότερο κρεβάτι και αφήστε χώρο και στις δύο πλευρές. Το να έχετε κομοδίνα και στις δύο πλευρές βοηθά επίσης στη δημιουργία ενός ισορροπημένου περιβάλλοντος για την υποστήριξη μιας σχέσης ή μιας μελλοντικής σχέσης.

Δείτε ακόμη Ο “χρυσός” κανόνας του Φενγκ Σούι: Τα 3 φυτά που θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή σου & πού να τα τοποθετήσεις

Τοποθετήστε φυτά με μαλακά, στρογγυλεμένα φύλλα

Ali Majdfar/Getty Images

Τα φυτά ενισχύουν το στοιχείο του ξύλου στο υπνοδωμάτιό σας, καλλιεργώντας συμπόνια και ανάπτυξη. Τα μαλακά φύλλα προάγουν την αίσθηση επούλωσης. Μην έχετε κάκτο ή φραγκοσυκιά στο υπνοδωμάτιό σας, ειδικά αν παλεύετε με την εσωτερική επιθετικότητα.

Αποφύγετε τα πολλά βιβλία στο υπνοδωμάτιο

Είναι εντάξει να έχετε ένα μυθιστόρημα δίπλα στο κρεβάτι σας αν διαβάζετε για να κοιμηθείτε, αλλά αν έχετε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη στο υπνοδωμάτιό σας, αυτό διεγείρει τον εγκέφαλό σας και μπορεί να συμβάλει στη δυσκολία στον ύπνο.

Μην φράζετε τα παράθυρα με το κρεβάτι σας

Τα παράθυρα αντιπροσωπεύουν τα μάτια σας και το να έχετε κάτι – όπως το κεφαλάρι σας – να μπλοκάρετε ένα παράθυρο διεγείρει την απόκριση μάχης ή φυγής σας.

Μην τοποθετείτε έναν καθρέφτη προς το κρεβάτι σας

Εάν είστε δεισιδαίμονες, αποφύγετε να έχετε έναν καθρέφτη στραμμένο στο κρεβάτι σας. Η δεισιδαιμονία είναι ότι ενώ κοιμάστε, το πνεύμα φεύγει από το σώμα σας και μπορεί να πάει στον καθρέφτη και να ξεχάσει να επιστρέψει στο σώμα σας.

Οι καθρέφτες είναι εντάξει στην κρεβατοκάμαρα, εφόσον δεν βλέπουν απευθείας το κρεβάτι. Μπορούν ακόμη και να τοποθετηθούν για να σας βοηθήσουν να δείτε την πόρτα στην αντανάκλαση του καθρέφτη εάν είναι αδύνατο να μετακινήσετε το κρεβάτι σας στη θέση εντολής λόγω περιορισμών χώρου.

Ελέγξτε τον φωτισμό

Catherine Falls Commercial/Getty Images

Θέλετε να μπορείτε να ελέγχετε τον φωτισμό στο υπνοδωμάτιο με κουρτίνες ή περσίδες. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον γιν που είναι αρκετά σκοτεινό για να κοιμάστε τη νύχτα.

Οι κουρτίνες παραθύρων μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ακουστική μόνωση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θέλετε να φέρετε την ενέργεια γιανγκ του ηλιακού φωτός στο υπνοδωμάτιο για να καθαρίσετε τον χώρο. Τα φωτιστικά που μπορούν να χαμηλώνουν είναι χρήσιμα.

Καθαρίστε ενέργεια από τυχόν μεταχειρισμένα αντικείμενα

Εάν έχετε μεταχειρισμένα αντικείμενα στην κρεβατοκάμαρά σας, συνιστάται να το αρωματίσετε ή να το αφήσετε έξω στο φως του ήλιου για να επαναφορτιστεί ενεργειακά. Το αρωμάτισα περιλαμβάνει το άναμμα ενός αρωματικού στικ και τη μετακίνησή του προσεκτικά σε όλο το δωμάτιο ή γύρω από το αντικείμενο για να καθαρίσει την αρνητική ενέργεια. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε αυτά τα αντικείμενα επειδή διατηρούν ενέργεια από προηγούμενους ιδιοκτήτες.

Μην φέρνετε τη δουλειά σας στο υπνοδωμάτιό σας

Το να μην διαχωρίζετε την εργασία και ανάπαυση είναι επικίνδυνο. Μην φέρνετε τον υπολογιστή σας ή άλλη εργασία στο υπνοδωμάτιό σας. Αν μπορείτε να δείτε τον υπολογιστή σας από το κρεβάτι σας, είναι πολύ εύκολο να σηκωθείτε και να αρχίσετε να εργάζεστε ξανά.

Εάν πρέπει να έχετε το γραφείο σας στο υπνοδωμάτιό σας, απενεργοποιήστε τις συσκευές σας και κάντε έναν διαχωρισμό μεταξύ του χρόνου εργασίας και της ανάπαυσης.

Ισορροπήστε τα πέντε στοιχεία

Τα πέντε στοιχεία είναι η γη, η φωτιά, το νερό, το μέταλλο και το ξύλο. Για τη γη, συνιστάται να τοποθετήσετε ένα ουδέτερο χαλί κάτω από το κρεβάτι για να το γειώσετε. Προσθέστε μέταλλο έχοντας λευκό, όπως λευκά σεντόνια, ή ένα μεταλλικό μπολ.

Για το νερό, μπορείτε να βάλετε κουρτίνες που ρέουν για ένα απαλό, κυματιστό σχέδιο. Ενσωματώστε ξύλο με ένα πράσινο φυτό ή ένα έργο τέχνης. Ένα διακοσμητικό μαξιλάρι που είναι πράσινο ή μπλε θα λειτουργήσει επίσης.

Η φωτιά αντιπροσωπεύει το δυναμισμό και το πάθος αλλά συνδέεται επίσης με την ανησυχία. Κάτι που είναι πολύ ωραίο είναι να έχετε ένα μικρό κερί δίπλα στο κρεβάτι σας.

πηγή

Δείτε επίσης Φενγκ Σούι για γεμάτο πορτοφόλι: Αλλάξτε αυτά τα 6 πράγματα στην διακόσμηση του σπιτιού σας και θα τραβάτε το χρήμα σαν μαγvήτης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ο Σπύρος Σούλης Προτείνει: Τα 7 Πράγματα που Μπορείτε να Βάψετε για να Μεταμορφώσετε την Κουζίνα σας

Ο Σπύρος Σούλης Προτείνει: Τα 7 Πράγματα που Μπορείτε να Βάψετε για να Μεταμορφώσετε την Κουζίνα σας

πλακάκια από τερακότα,διακόσμηση με πλακάκια τερακότα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμηση σπιτιού,

Πλακάκια από Τερακότα: 42 Ιδέες Διαχρονικής Διακόσμησης Σπιτιού