Το «Σημάδι του Φρανκ»: Οι πτυχές στον λοβό του αυτιού που μπορεί να είναι σημάδι αυξημένου κινδύνου εγκεφαλικού

Σύμφωνα με μελέτη Ισραηλινών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine, οι διαγώνιες πτυχές στους λοβούς των αυτιών μπορεί να είναι σημάδι αυξημένου κινδύνου εγκεφαλικού.

Το 1973, το New England Journal of Medicine δημοσίευσε για πρώτη φορά μια επιστολή που ανέφερε ότι οι λοξές πτυχές στους λοβούς των αυτιών ορισμένων ανθρώπων θα μπορούσαν να είναι δείκτης κινδύνου για στεφανιαία νόσο. Αυτή η πτυχή ονομάζεται «σημάδι του Φρανκ» επειδή το όνομα του συγγραφέα είναι Σάντερς Φρανκ.

Το «σημάδι του Φρανκ»: Οι διαγώνιες πτυχές στον λοβό του αυτιού

Οι ερευνητές εξέτασαν 241 ασθενείς με εγκεφαλικό και διαπίστωσαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό (79 τοις εκατό) από αυτούς είχαν τις γνωστές ως «πτυχές του Φρανκ», διαγώνιες γραμμές στα αυτιά. Πολλές διασημότητες έχουν τέτοιες πτυχές στους λοβούς των αυτιών τους, όπως ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο ηθοποιός Μελ Γκίμπσον.

Μετά το 1973, αρκετοί επιστήμονες ερεύνησαν την πιθανή σχέση μεταξύ των ρυτίδων του λοβού του αυτιού και της καρδιακής νόσου, άλλοι βρήκαν συσχέτιση, άλλοι όχι. Αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι το σημάδι του Frank σχετίζεται με στεφανιαία νόσο, περιφερική αγγειακή νόσο και διαβήτη.

Οι πτυχές στους λοβούς των αυτιών σας μπορεί να είναι σημάδι πρόωρης γήρανσης. Η θεωρία είναι ότι η φθορά του ελαστικού ιστού οφείλεται στη γήρανση των μικρών αιμοφόρων αγγείων που μεταφέρουν αίμα στους λοβούς των πνευμόνων. Οι αλλαγές στην ελαστικότητα του δέρματος του αυτιού πιστεύεται ότι είναι παρόμοιες με εκείνες που προκαλούν καρδιαγγειακές παθήσεις. Ωστόσο, οι γρατσουνιές μπορεί να είναι ποικίλου βάθους και επομένως σοβαρότητας.

Related Post

Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν 241 ασθενείς οι οποίοι εισήχθησαν με εγκεφαλικό επεισόδιο σε ένα συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο. Οι 153 είχαν υποστεί ισχαιμικό εγκεφαλικό (έχει αιτία τη θρόμβωση) και οι 88 αιμορραγικό εγκεφαλικό.

Το 79% των ασθενών (190 από τους 241) είχαν το σημάδι του Φρανκ στα αυτιά τους. Απ’ όσους είχαν ισχαιμικό εγκεφαλικό, οι 112 (το 73%) είχαν την πτυχή και απ’ όσους είχαν υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό οι 78 (το 89%).

Άσχημα νέα για όσους δεν κοιμούνται καλά: Οι 2 μεγάλοι κίνδυνοι και γιατί κινδυνεύουν πιο πολύ για έμφραγμα ή εγκεφαλικό

Οι στατιστικές συσχετίσεις είναι τόσο σημαντικές και άρα φαίνεται πως το σημάδι του Φρανκ προβλέπει τα εγκεφαλικά επεισόδια, γι’ αυτό θα πρέπει να εξετάζεται στους ασθενείς με κλασικούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, έγραψαν οι ερευνητές.

Ωστόσο έσπευσαν να τονίσουν ότι τα ευρήματά τους δεν σημαίνουν πως θα εκδηλώσουν οπωσδήποτε εγκεφαλικό όσοι έχουν αυτή την πτυχή στο λοβό του αυτιού τους, ακριβώς όπως δεν παθαίνουν εγκεφαλικό όλοι οι υπερτασικοί ή όλοι όσοι έχουν υψηλή χοληστερίνη.

με πληροφορίες από healthyliving / φώτο

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr

Recent Posts

Καλλιέργεια Φράουλας στο μπαλκόνι: Ένα πλαστικό καλάθι πλυντηρίου Αρκεί

Οι φράουλες αρέσουν σε όλους. Υπάρχει μια έξυπνη μέθοδος που θα σας επιτρέψει να τις… Read More

13 Μαΐου, 2024

Το σωτήριο έξυπνο κόλπο για να καθαρίσεις καμένη κατσαρόλα και πάτους με μια πατάτα και λίγο αλάτι

Είναι συχνό φαινόμενο τα καμένα λίπη στις κατσαρόλες, όπως και οι καμένοι πάτοι εξωτερικά. Ίσως… Read More

13 Μαΐου, 2024

Το Αγγούρι είναι το φυσικό κολλαγόνο για το πρόσωπο: Κρέμα πρωί και βράδυ με εξαιρετικά οφέλη

Στην επιδίωξη μιας πιο νεανικής και ζωντανής επιδερμίδας, τα φυσικά συστατικά είναι συχνά θαυματουργά. Ένα… Read More

12 Μαΐου, 2024

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα