in , ,

6 Εξαιρετικά Σπάνια Γεγονότα στο Μέλλον που θα Μπορούμε να Δούμε

σπάνια φυσικά γεγονότα,περίεργα,news,
σπάνια φυσικά γεγονότα,περίεργα,news,

Η φύση μας προσφέρει πολλά εκπληκτικά γεγονότα. Έχουμε συνηθίσει σε μερικά από αυτά εδώ και πολύ καιρό, γι’ αυτό οι βροχές μετεωριτών και οι εκλείψεις δεν θεωρούνται πλέον ως κάτι το ασυνήθιστο. Αλλά υπάρχουν απολύτως εκπληκτικά φαινόμενα που συμβαίνουν τόσο σπάνια, που μπορούμε να τα δούμε κυριολεκτικά μόνο μία φορά στη ζωή μας. Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα και σπάνια φυσικά φαινόμενα που θα δούμε αυτόν τον αιώνα. Σημειώστε τα ημερολόγιά σας, παρατηρητές του ουρανού. 10 Παράξενα γεγονότα που Έχουν Αποδειχθεί Επιστημονικά

14 Οκτωβρίου 2023 — Δαχτυλίδι της φωτιάς

SIPA USA / SIPA / EAST NEWS

Ο δακτύλιος της φωτιάς είναι μια δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου που συμβαίνει όταν το φεγγάρι περνά ανάμεσα στον ήλιο και τη Γη, αλλά το φεγγάρι είναι πολύ μακριά από τη Γη για να τον μπλοκάρει εντελώς. Γι’ αυτό το φεγγάρι φαίνεται μικρότερο από τον ήλιο και δεν το καλύπτει πλήρως. Σχεδόν όλη η Βόρεια Αμερική θα μπορεί να δει μια μερική έκλειψη Ηλίου.

13 Απριλίου 2029 — ο αστεροειδής, Απόφις θα περάσει σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Γη.

© Phoenix CZE / Wikipedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Το σύμπαν μας είναι γεμάτο αστεροειδείς, από μικρά βότσαλα μέχρι γιγάντιους ογκόλιθους που μοιάζουν με βουνά, και οι περισσότεροι από αυτούς πλησιάζουν επικίνδυνα τη Γη. Ο Απόφις είναι ένας από αυτούς. Μετά την ανακάλυψή του το 2004, ο αστεροειδής είχε αναγνωριστεί ως ένας δυνητικά επικίνδυνος που θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη χάρη στο μεγάλο μέγεθός του. Έχει διάμετρο περίπου 1.210 πόδια, η οποία είναι ελαφρώς υψηλότερη από τον Πύργο του Άιφελ.

© Philipp Nedomlel / Shutterstock.com

Στις 13 Απριλίου 2029, ο αστεροειδής θα βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από την επιφάνεια του πλανήτη μας, λιγότερο από 20.000 μίλια (32.000 χιλιόμετρα) — πιο κοντά από την απόσταση των γεωσύγχρονων δορυφόρων. Κατά τη διάρκεια αυτής της κοντινής προσέγγισης, θα είναι ορατός σε όλους στο έδαφος στο ανατολικό ημισφαίριο χωρίς τη βοήθεια τηλεσκοπίου ή κιάλια.

Αλλά αν τον χάσετε για κάποιο λόγο, μην ανησυχείτε, το 2068, θα επιστρέψει και θα περάσει ξανά κοντά στη Γη.

26 Ιουνίου 2029 — η πιο σκοτεινή έκλειψη Σελήνης του αιώνα

© Darkfoxelixir / Shutterstock.com

Μια έκλειψη Σελήνης συμβαίνει όταν το φεγγάρι βρίσκεται εντελώς στη σκιά της Γης. Στις 26 Ιουνίου 2029, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα δούμε μια από τις πιο σκοτεινές εκλείψεις τα τελευταία εκατό χρόνια κα θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και 42 λεπτά.

Μερικές φορές, όταν συμβαίνει αυτό, το φεγγάρι φαίνεται έντονο κόκκινο και μπορεί να φαίνεται τρομακτικό – αυτό το φαινόμενο έγινε γνωστό ως “Blood Moon”. Αλλά μην ανησυχείτε, αν το βλέπετε αυτό, είναι απλώς επειδή οι κόκκινες ακτίνες διαπερνούν την ατμόσφαιρά μας πιο εύκολα. Η έκλειψη θα εμφανιστεί καλύτερα στη Νότια Αμερική.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 Συναρπαστικά Πράγματα που Κάνει το Ανθρώπινο Σώμα Κυριολεκτικά “Κάτω από τη Μύτη μας”

8 Σεπτεμβρίου 2040 — ευθυγράμμιση των πλανητών

© galacticus / Shutterstock.com

Η ευθυγράμμιση των πλανητών είναι ένα σπάνιο γεγονός όταν όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος παρατάσσονται στη σειρά. Το 2040, σύμφωνα με τη NASA, θα μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι μια ομάδα που περιλαμβάνει τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία, τον Κρόνο και το φεγγάρι.

6 Δεκεμβρίου 2052 — η λαμπρότερη πανσέληνος του αιώνα

© Happy Together / Shuttestock.com

Η τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη έχει σχήμα αυγού, όχι ακριβώς σφαιρική. Υπάρχουν λοιπόν 2 σημεία όταν ο πλανήτης είναι πιο κοντά ή πιο μακριά από εμάς κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου. Και επειδή το μέγεθος της τροχιάς του φεγγαριού ποικίλλει ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου, το πλησιέστερο σημείο κάθε μήνα δεν είναι πάντα η ίδια απόσταση από τη Γη.

Η υπερπανσέληνος είναι όταν η πανσέληνος είναι ιδιαίτερα κοντά μας. Το φαινόμενο πήρε αυτό το όνομα επειδή, αυτές τις στιγμές, το φεγγάρι φαίνεται πολύ μεγάλο και έως και 30% φωτεινότερο από το συνηθισμένο. Το 2052, θα είναι η πιο κοντινή και φωτεινή πανσέληνος αυτού του αιώνα. Ο αγαπημένος μας δορυφόρος θα είναι έως και 17.000 μίλια πιο κοντά μας από ό,τι συνήθως. Λοιπόν, αυτό θα είναι δύσκολο να το χάσετε!

24 Μαρτίου 2100 — ο πολικός αστέρας θα είναι πιο κοντά στον αληθινό Βορρά.

brightside

Ο πολικός αστέρας ήταν διάσημος γιατί ήταν η πρώτη πυξίδα των ναυτικών εδώ και αιώνες, δείχνοντας πού βρίσκεται ο βορράς. Αλλά, κατά ειρωνικό τρόπο, το αστέρι δεν ταιριάζει ακριβώς με το βορρά.

Ο πλανήτης μας δεν έχει σταθερό άξονα, καθώς η Γη κινείται στο διάστημα με το χρόνο, περιστρεφόμενη σαν γιγάντιος πλωτήρας. Έτσι, ο Βόρειος Αστέρας δεν βρίσκεται ακριβώς στον άξονα περιστροφής της Γης. Το τόξο είναι τόσο μικρό που οι άνθρωποι δεν μπορούν να το δουν.

Ωστόσο, στις 24 Μαρτίου 2100, το Πολικό Αστέρι θα εμφανιστεί επιτέλους πάνω από τον πραγματικό βορρά του πλανήτη μας. Μετά από αυτό, θα αρχίσει σταδιακά να απομακρύνεται ξανά και θα επιστρέψει εκεί μόνο μετά από 26.000 χρόνια. Αυτό λοιπόν είναι πραγματικά ένα σπάνιο γεγονός.

πηγή

Δείτε επίσης 8 Πράγματα που θα Συνέβαιναν αν Δεν Βλέπαμε Ποτέ τον Ήλιο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αντιμετωπίστε το 99% των Δερματικών Προβλημάτων του Προσώπου με Σπιτικό Τζελ Ντομάτας

Αντιμετωπίστε το 99% των Δερματικών Προβλημάτων του Προσώπου με Σπιτικό Τζελ Ντομάτας

Προσοχή στα χόρτα που βάζετε στο πιάτο σας: Το Διαβολόχορτο που μπορεί να σας σκοτώσει

Προσοχή στα χόρτα που βάζετε στο πιάτο σας: Το Διαβολόχορτο που μπορεί να σας σκοτώσει [Φωτογραφίες]