in , , , , ,

10 Επαγγελματικά Κόλπα για να Καθαρίσετε το Σπίτι σας Πολύ πιο Γρήγορα

επαγγελματικά κόλπα καθαρισμού,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
επαγγελματικά κόλπα καθαρισμού,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Σύμφωνα με μια μελέτη, ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει 1.140 ημέρες από τη ζωή του για να καθαρίσει το σπίτι του. Αυτό σημαίνει 2 ώρες καθαρισμού κάθε μέρα και είναι πολύ χρόνος. Ευτυχώς με μερικά επαγγελματικά κόλπα θα καθαρίσετε το σπίτι σας πιο γρήγορα και θα το διατηρήσετε καθαρό όλη την ημέρα. Λαμπερά Ντουλάπια Κουζίνας: Εύκολο Σπιτικό Καθαριστικό με Υλικά που Έχεις στο Σπίτι

Ξεκινήστε με την τακτοποίηση

© depositphotos.com

Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται σαν το πιο προφανές πράγμα που πρέπει να κάνουμε, μερικές φορές επειδή θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα πιο γρήγορα, απλώς παρακάμπτουμε το συμμάζεμα και αυτό κάνει τη διαδικασία καθαρισμού πολύ πιο δύσκολη από ό,τι μπορούμε να αντιληφθούμε.

Οπότε, το καλύτερο που να κάνετε είναι να αρχίσετε να ξεφορτώνεστε άχρηστα πράγματα. Ξεκινήστε πηγαίνοντας σε ένα δωμάτιο τη φορά και αρχίστε να μαζεύετε ό,τι δεν ανήκει σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Τακτοποιήστε τα βιβλία, τα παιχνίδια και τις ηλεκτρονικές συσκευές σας μέχρι να μείνετε με ένα οργανωμένο δωμάτιο που μπορείτε να ξεκινήσετε να καθαρίζετε.

Χρησιμοποιήστε μια σακούλα απορριμμάτων

© depositphotos.com

Μια σακούλα απορριμμάτων κατά την τακτοποίηση είναι ο καλύτερος φίλος σας. Να την έχετε πάντα μαζί σας για να πετάξετε τυχόν αντικείμενα που μπορεί να είναι σκουπίδια και επίσης για να αδειάζετε όλους τους κάδους στο σπίτι.

Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο από το να τριγυρνάτε στο σπίτι αργότερα και να μαζέψετε κάθε κάδο για να τον πετάξετε στα σκουπίδια. Επιπλέον, προσπαθήστε να απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν έχετε χρησιμοποιήσει τους τελευταίους 10-12 μήνες. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας χωρίς ακαταστασία.

Έχετε μαζί σας έναν κουβά με καθαριστικά

© depositphotos.com

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τα προϊόντα καθαρισμού που λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Δεν υπάρχει ανάγκη για ακριβό ή υπερβολικά περίπλοκο εξοπλισμό. Έχετε υπόψη σας ότι χρειάζεστε ένα απολυμαντικό για λόγους υγιεινής, χλωρίνη και καθαριστικό αλάτων για το μπάνιο, καθαριστικό τζαμιών, πανιά καθαρισμού και βούρτσες. Βάλτε όλα τα καθαριστικά σας σε ένα κουβά και μεταφέρετέ το μαζί σας σε κάθε δωμάτιο για να ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ξεσκονίστε πρώτα, σκουπίστε τελευταία

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Μερικές φορές, επειδή πιστεύουμε ότι το σκούπισμα μπορεί να είναι πολύ φασαρία, σκουπίζουμε και σφουγγαρίζουμε ολόκληρο το σπίτι πρώτα για να ολοκληρώσουμε το δύσκολο μέρος του καθαρισμού και αφήνουμε τις πιο «εύκολες» εργασίες, όπως το ξεσκόνισμα, το καθάρισμα επιφανειών, συσκευών κ.λπ. για το τέλος. Εάν το κάνετε αυτό και παρατηρήσετε ότι το πάτωμα ή τα χαλιά σας είναι πάντα βρώμικα, υπάρχει ένας λόγος.

Όταν ξεσκονίζετε και καθαρίζετε όλες τις επιφάνειες, όλη η βρωμιά, τα ψίχουλα και τα σκουπίδια πέφτουν στο πάτωμα, επομένως, αν σκουπίζετε πρώτα με την ηλεκτρική σκούπα, καθαρίζετε το πάτωμα από όλη την προηγούμενη βρωμιά και προσθέτετε αμέσως νέα βρωμιά. Έτσι, καταλήγετε να αφήνετε το πάτωμά σας βρώμικο. Επομένως, είναι σημαντικό να καθαρίσετε πρώτα ολόκληρο το σπίτι σας και να αφήσετε τα πατώματα να είναι το τελευταίο που πρέπει να καθαρίσετε.

Χρησιμοποιήστε ένα μοτίβο

© depositphotos.com

Παρόλο που αυτό μπορεί να μην φαίνεται το πιο λογικό πράγμα , θα κάνει θαύματα μόλις το καταφέρετε! Αντί να καθαρίζετε επιφάνειες που φαίνονται βρώμικες, στο μυαλό σας, θεωρήστε τις ΟΛΕΣ βρώμικες ανεξάρτητα από το πόσο καθαρές φαίνονται.

Θυμηθείτε, δεν μπορούμε να δούμε βακτήρια και μπορεί να βρίσκονται σε μέρη που φαίνονται τα πιο καθαρά. Ξεκινήστε πηγαίνοντας σε κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας και αρχίστε να καθαρίζετε από την αριστερή πλευρά του δωματίου προς τα δεξιά σε ένα μοτίβο. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσετε σχολαστικά ολόκληρο το σπίτι σας χωρίς να αφήσετε κανένα σημείο.

Δείτε ακόμη Έχεις Ξύλινο Πάτωμα; Φτιάξε Σήμερα Αυτό το Καθαριστικό Ξύλινου Δαπέδου

Μην τρίβετε, απλώς ψεκάστε

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο όταν χρησιμοποιείτε ένα σπρέι ως καθαριστικό επιφανειών αντί να τρίβετε. Απλώς σε ένα δωμάτιο αρχίστε να ψεκάζετε όλες τις επιφάνειες που μπορείτε από την αριστερή πλευρά στη δεξιά πλευρά. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο επόμενο δωμάτιο και επαναλάβετε το ίδιο χωρίς να σκουπίσετε τίποτα.

Μόλις τελειώσετε με όλα τα δωμάτια και το καθαριστικό αφεθεί για αρκετή ώρα στην επιφάνεια ώστε να απορροφήσει όλες τις βρωμιές, μεταβείτε στο πρώτο δωμάτιο που ψεκάσατε και αρχίστε να σκουπίζετε. Αυτό θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο ενώ θα αφήσετε όλες τις επιφάνειές σας καθαρές και γυαλιστερές χωρίς τη φασαρία του τριψίματος.

Μην ξεχνάτε τα σοβατεπί

© depositphotos.com

Τα σοβατεπί συλλέγουν πολύ σκόνη πολύ γρήγορα και είναι ένα από τα πράγματα που ξεχνάμε όταν καθαρίζουμε το σπίτι μας, όχι επειδή δεν τα προσέχουμε, αλλά επειδή μερικές φορές δεν είναι αρκετά σημαντικά για εμάς. Εάν το σπίτι σας είναι καθαρό αλλά το σοβατεπί όχι τότε το σπίτι σας φαίνεται βρώμικο.

Έτσι, ενώ σκουπίζετε τις επιφάνειες στο σπίτι, πάρτε ένα υγρό πανί και σκουπίστε τα σοβατεπί από την αριστερή πλευρά κάθε δωματίου προς τα δεξιά. Θα σας πάρει μόνο ένα λεπτό το πολύ για κάθε δωμάτιο, αλλά θα κάνει τεράστια διαφορά στο σπίτι σας.

Σκουπίστε τις ταπετσαρίες επίπλων με ηλεκτρική σκούπα

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα θα πρέπει να καθαρίζονται με ηλεκτρική σκούπα κάθε εβδομάδα για λόγους υγιεινή. Οι καναπέδες και τα στρώματα μπορεί να έχουν περισσότερα από 10.000 ακάρεα σκόνης που ζουν στην επιφάνεια, τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Παρόλο που μπορεί να μην είστε αλλεργικοί στη σκόνη ή στα ακάρεα, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες στο μέλλον. Επομένως, είναι σημαντικό να σκουπίζετε τα έπιπλά σας με ηλεκτρική σκούπα μία φορά την εβδομάδα για να απαλλαγείτε από τα ακάρεα της σκόνης και τα βακτήρια.

Χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων ως καθαριστικό τζαμιών

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αντί να αγοράσετε καθαριστικό για τα τζάμια, χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων. Θα κάνει τις κολλώδεις επιφάνειες κρυστάλλινες και απαλλάσσει από τη συσσώρευση αλάτων στα παράθυρα και τους καθρέφτες του μπάνιου καλύτερα από τα καθαριστικά τζαμιών.

Αυτό συμβαίνει επειδή έχει μόρια απορρυπαντικού που, όταν διαλύονται με νερό, δημιουργούν μια μορφή υπερμορίου που κάνει κάθε βρωμιά, λάδι και υπολείμματα στη γυάλινη επιφάνεια να απορροφώνται από το υδαρές υγρό με αποτέλεσμα καθαρά ποτήρια, παράθυρα και πιάτα.

Καθαρίστε τις ηλεκτρικές συσκευές αμέσως

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τις ηλεκτρικές συσκευές σας αμέσως μετά τη χρήση τους, όχι 2 ώρες μετά και σίγουρα όχι πριν τις χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε την είσοδο χημικών ουσιών στο φαγητό σας. Συσκευές όπως τοστιέρες, εστίες/φούρνοι και φούρνοι μικροκυμάτων που λειτουργούν με τη θερμότητα και τη διαρροή φαγητού μπορούν να λερωθούν πολύ εύκολα και μόλις οι λεκέδες γίνουν πολύ κρύοι, θα είναι εφιάλτης το καθάρισμα.

Μόλις ένα χυμένο φαγητό στο φούρνο ή το φούρνο μικροκυμάτων ξαναζεσταθεί, δεν θα είναι αδύνατο να απομακρυνθεί χωρίς να καταστραφεί το μέταλλο της συσκευής.

Ένα χρήσιμο πρόγραμμα καθαριότητας σπιτιού

© depositphotos.com

Καθημερινά:

  • Στρώστε το κρεβάτι.
  • Καθαρίστε τις επιφάνειες της κουζίνας.
  • Καθαρίστε τις επιφάνειες του μπάνιου.
  • Πλύνετε τα πιάτα.
  • Καθαρίστε την επιφάνεια εργασίας σας.
  • Απολυμάνετε τις επιφάνειες.
  • Πλύνετε τα ρούχα εάν είναι απαραίτητο.

Εβδομαδιαία:

  • Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το σπίτι.
  • Σφουγγαρίστε.
  • Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα τις ταπετσαρίες επίπλων.
  • Σκουπίστε το στρώμα με ηλεκτρική σκούπα.
  • Αλλάξτε τα κλινοσκεπάσματα.
  • Καθαρίστε τα πλακάκια του μπάνιου/τους τοίχους του ντους.
  • Καθαρίστε όλα τα παράθυρα και τους καθρέφτες του μπάνιου.
  • Καθαρίστε τις συσκευές κουζίνας.
  • Αλλάξτε τα κλινοσκεπάσματα.
  • Πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα.
  • Πλύνετε κουβέρτες και μαξιλάρια.
  • Καθαρίστε τα σοβατεπί.
  • Πλύνετε τις πετσέτες μπάνιου και κουζίνας.

Μηνιαία:

  • Ξεσκονίστε και καθαρίστε τα φωτιστικά.
  • Πλύνετε το πάπλωμα.
  • Καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων.
  • Καθαρίστε την ηλεκτρική σκούπα.
  • Πετάξτε τα ληγμένα τρόφιμα.
  • Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου.
  • Αφαλατώστε τον βραστήρα και την καφετιέρα.
  • Καθαρίστε τους κάδους απορριμμάτων.
  • Σκουπίστε κάτω και μέσα στα ντουλάπια.
  • Καθαρίστε εσωτερικά και εξωτερικά τα συρτάρια.
  • Πλύνετε τα έπιπλα — καρέκλες, τραπέζια, πλαίσιο κρεβατιού κ.λπ…

Δείτε επίσης 14 Κόλπα Καθαρισμού Που Θα Αναρωτιέστε Γιατί δεν Τα Γνωρίζατε Πιο Πριν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 73

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πως να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά του Σκόρδου από τα Χέρια σας Μόνο με ένα ΚΟΥΤΑΛΙ

Πως να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά του Σκόρδου από τα Χέρια σας Μόνο με ένα ΚΟΥΤΑΛΙ

33-Idees-Diakosmisis-Protoxronias-se-Mauro-kai-Xriso

Πρωτοχρονιά σε Μαύρο και Χρυσό: 33 Ιδέες Διακόσμησης για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας