in , , ,

10 Εκπληκτικές Πληροφορίες για Συνηθισμένα Πράγματα που Βλέπουμε Καθημερινά και Δεν Είχαμε Ιδέα

10 Εκπληκτικές Πληροφορίες για Συνηθισμένα Πράγματα που Βλέπουμε Καθημερινά και Δεν Είχαμε Ιδέα
10 Εκπληκτικές Πληροφορίες για Συνηθισμένα Πράγματα που Βλέπουμε Καθημερινά και Δεν Είχαμε Ιδέα

Είναι εύκολο να θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα στον κόσμο μας. Αλλά μερικές φορές, όταν κοιτάτε κάτι με άλλη ματιά, μπορεί να είναι συναρπαστικό. Θα εκπλαγείτε με μερικές πληροφορίες σχετικά με μερικά από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που βλέπουμε τακτικά. 7 Κρυμμένα Μυστικά από το Παρελθόν που Πλέον Έχουν Πραγματικά Νόημα

Τα κράκερ έχουν τρύπες για έναν λόγο.

© C****xYumYum / Reddit

Όταν το σκέφτεστε, είναι πολύ περίεργο ότι τα περισσότερα κράκερ έχουν τρύπες. Η απάντηση βρίσκεται στην επιστήμη πίσω από το ψήσιμο και όλα έχουν να κάνουν με τον ατμό. Αυτές οι τρύπες επιτρέπουν στον ατμό να διαφεύγει κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, γεγονός που εμποδίζει το σχηματισμό φυσαλίδων αέρα και την καταστροφή των κράκερ.

Τα αγγούρια είναι μούρα.

© guyhartstein / Reddit

Τα αγγούρια στην πραγματικότητα ταξινομούνται ως μούρα στην οικογένεια των φρούτων επειδή αναπτύσσονται από ένα ένα ανθό.

Ο ελέφαντας είναι το μόνο θηλαστικό που δεν μπορεί να πηδήξει.

© kruger_explorer / Reddit

Οι ελέφαντες είναι τα μόνα θηλαστικά που δεν μπορούν να πηδήξουν. Ο λόγος είναι ότι τα πόδια τους διαφέρουν από τα πόδια των περισσότερων θηλαστικών — δεν έχουν «ελατήριο» μέσα τους, επομένως δεν μπορούν να σπρώξουν από το έδαφος.

Οι λοβοί των αυτιών της κότας φανερώνουν τι χρώμα αυγού θα γεννήσουν.

© Chicken-of-Wisdom / Reddit

Το χρώμα ενός αυγού καθορίζεται από το χρώμα του λοβού του αυτιού της κότας. Οι κότες με λευκούς λοβούς αυτιών γεννούν αποκλειστικά λευκά αυγά, ενώ με σκούρο λοβό γεννούν καφέ αυγά.

Οι γόμες αντιδρούν χημικά με το μολύβι.

© KovarD / Reddit

Τα μολύβια παράγουν σημάδια στο χαρτί επειδή ο γραφίτης αντιδρά με τις ίνες που συνθέτουν το χαρτί. Επειδή τα σωματίδια της γόμας είναι κολλώδη, συλλέγουν γραφίτη από μολύβια όταν τρίβονται πάνω τους. Επομένως, είναι ‘μια χημική αντίδραση παρά για μια μηχανική αντίδραση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 8 Μυστήρια για το Ανθρώπινο Σώμα που Μάλλον Δεν Έχετε Σκεφτεί Ποτέ

Μπορείτε να μυρίσετε τη βροχή για έναν λόγο.

© oldboy_and_the_sea / Reddit

Η μυρωδιά της βροχής είναι απίστευτα έντονη. Τα βακτήρια, τα φυτά και οι κεραυνοί μπορούν όλα να συμβάλουν στο φρέσκο άρωμα που συνοδεύει μια καταιγίδα. Είναι γνωστό ως πετριχόρ και οι επιστήμονες ερευνούν εδώ και καιρό από την προέλευσή του.

Οι κόκκοι καφέ στην πραγματικότητα δεν είναι κόκκοι.

© offtheplug*** / Reddit

Οι κόκκοι καφέ είναι σπόροι από τον καρπό του καφέ, ένα κόκκινο ή μοβ μούρο που αναπτύσσεται στα δέντρα. Ο κόκκος του καφέ, ο σπόρος του φυτού του καφέ, βρίσκεται μέσα σε αυτό που ονομάζεται «κεράσι του καφέ», που είναι η κόκκινη σάρκα του ώριμου και ζουμερού φρούτου του καφέ.

Τα ανθρώπινα αντισυλληπτικά χάπια λειτουργούν σε γορίλες.

© Claire E Carter / Shutterstock.com

Τα ανθρώπινα αντισυλληπτικά χάπια λειτουργούν σε γορίλες και οι επιστήμονες ελπίζουν να εφαρμόσουν αυτήν τη γνώση με την ελπίδα να ελέγξουν τον αυξανόμενο πληθυσμό γορίλων.

Ξυπνάμε κρυώνοντας για κάποιο λόγο.

© when_i_remember / Reddit

Όταν ξυπνάμε , παρατηρούμε πρώτα ότι το δωμάτιο είναι λίγο κρύο. Αυτό δεν το καταλαβαίνουμε στην αρχή. Αν και οι θερμοκρασίες του πυρήνα του σώματός μας πέφτουν ελαφρώς κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνήθως δεν ζεσταινόμαστε αρκετά για να φτάσουμε στην κανονική μας θερμοκρασία για αρκετές ώρες μετά το ξύπνημα. Έτσι, ίσως ακόμα να τρέμουμε και να νιώθουμε λίγη ψύχρα.

Οι μπανάνες είναι ραδιενεργές.

© martia_larts / Reddit

Ενώ το κάλιο είναι ένα ζωτικό θρεπτικό συστατικό για τον άνθρωπο, μπορεί να είναι επιβλαβές όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες. Είναι επίσης ραδιενεργό, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η μπανάνα έχει αναφερθεί ότι είναι πηγή έκθεσης στην ακτινοβολία.

Δείτε επίσης 10 Κρυφές Λεπτομέρειες σε Πράγματα που Χρησιμοποιούμε Κάθε Μέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1.8 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY μάσκα ομορφιάς,λαμπερή επιδερμίδα,φροντίδα επιδερμίδας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,φυσική μάσκα ομορφιάς,

Λαμπερή Επιδερμίδα στο Πρόσωπο και το Σώμα σε 15 Μόνο Λεπτά στο Σπίτι

32 Μαγικές Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με Χιονάνθρωπους

32 Μαγικές Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με Χιονάνθρωπους