in , , , ,

Μένεις κοντά σε Θάλασσα; Είσαι Ευλογημένος – Γιατί Πρέπει να Περνάμε Περισσότερο Χρόνο Κοντά στη Θάλασσα

Μένεις κοντά σε Θάλασσα; Είσαι Ευλογημένος - Γιατί Πρέπει να Περνάμε Περισσότερο Χρόνο Κοντά στη Θάλασσα
Μένεις κοντά σε Θάλασσα; Είσαι Ευλογημένος - Γιατί Πρέπει να Περνάμε Περισσότερο Χρόνο Κοντά στη Θάλασσα

Από τον 16ο αιώνα και μετά, οι Άγγλοι γιατροί ενέκριναν τη θεραπευτική δύναμη του νερού για τα πάντα, από την κακή διάθεση μέχρι τη θερμοπληξία. Μερικές από τις μεθόδους τους, όπως οι παραθαλάσσιες διακοπές, ήταν αποτελεσματικές. Εκτός από το όμορφο τοπίο, το να είστε κοντά στη θάλασσα έχει πολλά οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία σας. Σε γαργαλάει ο λαιμός σου, Ξύσε το αυτί σου. 16 παράξενα πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για το σώμα σου

Το θαλασσινό νερό βοηθά σε δερματικά προβλήματα.

© pexels.com

Το θαλασσινό νερό είναι γεμάτο με μεταλλικά στοιχεία που θεραπεύουν το δέρμα: μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο και θειικά άλατα. Καταπολεμούν αποτελεσματικά διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως δερματίτιδα, ψωρίαση και οτιδήποτε άλλο. Το αλάτι είναι ένα φυσικό απολεπιστικό, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αφήνοντας το δέρμα πιο απαλό από ποτέ. Δεν είναι περίεργο ότι το θαλασσινό νερό είναι η βάση σε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα.

Το κολύμπι μειώνει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

© unsplash.com, © unsplash.com

Όταν κολυμπάμε, το αίμα μας ανακατευθύνεται από τα άκρα και τα περιφερειακά μας όργανα και φέρεται πιο κοντά στην καρδιά μας λόγω της οριζόντιας θέσης. Αυτό βελτιώνει τη συνολική κυκλοφορία του αίματος μακροπρόθεσμα. Επίσης, επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Στην πραγματικότητα, στο νερό, ο καρδιακός μας ρυθμός μειώνεται κατά 5-6 παλμούς το λεπτό σε σύγκριση με μια άσκηση στη στεριά όπως το τρέξιμο.

Ο ήχος του νερού μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Κοιμόμαστε πιο ήσυχοι κοντά στη θάλασσα λόγω 2 πραγμάτων: των κυμάτων και του αέρα. Ο εγκέφαλός μας ερμηνεύει τον παφλασμό των κυμάτων ως έναν μη απειλητικό ήχο, που μας ηρεμεί σε μια πολύ χαλαρή κατάσταση, σε αντίθεση με δυνατούς απότομους ήχους όπως σειρήνες ή κραυγές. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την παραγωγή σεροτονίνης και ντοπαμίνης.

Ο αέρας, από την άλλη πλευρά, είναι φορτισμένος με αρνητικά ιόντα, που βοηθούν το σώμα να απορροφήσει οξυγόνο και να ρυθμίσει τον ύπνο.

Το νερό και ο θαλασσινός αέρας ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

© pexels.com, © depositphotos.com

Όχι μόνο η κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε τη δύναμη και την αντοχή σας, αλλά μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Ο θαλάσσιος αέρας ενισχύει τη φυσική σας άμυνα και το ιώδιο βοηθά στη ρύθμιση του θυρεοειδούς αδένα που είναι υπεύθυνος για το μεταβολισμό και την ανάπτυξη του σώματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Πρώτες Βοήθειες στην Παραλία: Τι κάνεις αν πατήσεις Αχινό, Δράκαινα, σκουριασμένο μέταλλο, γυαλί

Η θάλασσα ανακουφίζει το άγχος.

© reesewitherspoon / Instagram

Η ανακουφιστική δύναμη της θάλασσας για το στρες είναι θρυλική. Ο καθαρός αέρας, ο ήχος των κυμάτων, η απλή θέα του νερού – ή ένας συνδυασμός και των 3 – κάνουν τα επίπεδα άγχους μας να πέφτουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα μπορεί να οδηγήσει σε άμεση βελτίωση της διάθεσης και ακόμη και να βοηθήσει σε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη.

© Moonlight / A24

Η κολύμβηση δημιουργεί μια ευκαιρία άσκησης για όλους.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το να περνάτε χρόνο στη θάλασσα εξ ορισμού προάγει τη σωματική δραστηριότητα, μειώνοντας τους κινδύνους του διαβήτη και άλλων καταστάσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες, τα άτομα με αρθρίτιδα και όσοι αναρρώνουν από έναν τραυματισμό μπορούν όλοι να επωφεληθούν από αυτό. Το νερό μειώνει την πίεση στις αρθρώσεις, τα οστά και τους μύες, επομένως είναι απίθανο να βλάψετε τον εαυτό σας.

Η κολύμβηση κρατά απασχολημένο κάθε μυ του σώματός σας, από τους πήχεις μέχρι τα πόδια σας. Και δεν χρειάζεται να προσθέτετε βάρη, καθώς η αντίσταση του νερού ωθεί πάντα το σώμα σας, βοηθώντας σας να χτίσετε μυϊκή δύναμη.

Ανακουφίζει από πόνους στους μύες και τις αρθρώσεις.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το αλμυρό θαλασσινό νερό ανακουφίζει αποτελεσματικά τους πόνους, χάρη στο μαγνήσιο, το οποίο βοηθά το σώμα μας να διατηρεί φυσιολογικές μυϊκές και νευρικές λειτουργίες. Το νερό της Νεκράς Θάλασσας αποδείχθηκε ακόμη και χρήσιμο κατά της αρθρίτιδας. Η κολύμβηση στον ωκεανό μειώνει επίσης τον πόνο και τη δυσκαμψία με την αρθρίτιδα, καθώς το νερό μειώνει την πίεση της βαρύτητας που συστέλλει την άρθρωση και παρέχει υποστήριξη 360 μοιρών στα επώδυνα άκρα.

Δείτε επίσης Κόψε ένα Λεμόνι στα 4 και άφησε το όλη νύχτα δίπλα από το κρεβάτι σου – Κάνει Θαύματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Εξαφάνισε ΣΗΜΕΡΑ τους Ανοιχτούς Πόρους του Δέρματος με αυτές τις τρεις σπιτικές Θεραπείες με Υλικά που έχεις στα Ντουλάπια σου

DIY φθινοπωρινά μπάνερ,DIY φθινοπωρινές γιρλάντες,DIY φθινοπωρινά διακοσμητικά,φθινοπωρινή διακόσμηση,ιδέες φθινοπωρινής διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,

45 Απλά DIY Φθινοπωρινά Μπάνερ και Γιρλάντες