in , ,

Γιατί όταν κοιμάστε δεν πρέπει να ξαπλώνετε από την δεξιά πλευρά

Γιατί όταν κοιμάστε δεν πρέπει να ξαπλώνετε από την δεξιά πλευρά
Γιατί όταν κοιμάστε δεν πρέπει να ξαπλώνετε από την δεξιά πλευρά

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και αν δεν κοιμόμαστε σωστά, το σώμα μας χάνει την ισορροπία του

Ο ύπνος είναι απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Η ξεκούραση τόσο του σώματός μας όσο και του εγκεφάλου, γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ένας σημαντικότατος παράγοντας που τον επηρεάζει είναι η στάση του σώματος. Αν έχετε ως συνήθεια να κοιμάστε από τη μια πλευρά τότε επιβαρύνετε μακροχρόνια την υγείας σας.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες κατόπιν ερευνών καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο ύπνος από τη δεξιά πλευρά μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αρρώστιες ακόμα και καρκίνο. Αυτό συμβαίνει διότι το γαστρικό οξύ από το στομάχι μεταφέρεται προς τον οισοφάγο κατά τη διάρκεια του ύπνου κάτι το οποίο μπορεί μελλοντικά να προκαλέσει καρκίνο του στομάχου.

Γιατί πρέπει να κοιμάστε από την αριστερή πλευρά

Από την αριστερή πλευρά τα πράγματα δείχνουν να είναι ευεργετικά. Ο οργανισμός μας όταν αναπαύεται από την σωστή πλευρά, την αριστερή, φιλτράρει τις τοξίνες του λεμφικού υγρού και των αποβλήτων. Αυτό γίνεται μέσω των λεμφαδένων και του θωρακικού πόρου.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Όσον αφορά στις γυναίκες που κυοφορούν η κατάσταση είναι πιο σοβαρή καθώς το να κοιμάστε από τη δεξιά πλευρά ελλοχεύει κινδύνους τόσο για τη μητέρα όσο και για το έμβρυο. Αν είστε έγκυος επιβάλλεται να αναπαύεστε από την αριστερή πλευρά καθώς παρέχετε η δυνατότητα για την σωστή ροή του αίματος προς την καρδιά, τόσο για την μαμά όσο και για το μωρό. Ακόμα, βοηθάει στην ανακούφιση της πλάτης από την πίεση που ασκεί η κοιλιά ενώ αποτρέπει την μήτρα από το να πιέζει το συκώτι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ο μακροχρόνιος ύπνος από τη δεξιά πλευρά μπορεί να επιβαρύνει τη σπονδυλική σας στήλη. Η συνήθεια του να κοιμάστε από τη λάθος κατεύθυνση δημιουργεί πιασίματα, δυσκαμψία ακόμα και «μπλέξιμο» των νεύρων.

Οι επιστήμονες που είναι σε θέση να γνωρίζουν υποστηρίζουν πως η σωστή πλευρά, η αριστερή, βοηθά ακόμα και τον εγκέφαλο καθώς η εναλλαγή πλευρών συμβάλει στην αποβολή των χημικών αποβλήτων από αυτόν.

Tips:

  1. Αν θέλετε να αλλάξετε την στάση στον ύπνο προς τη σωστή κατεύθυνση μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι πίσω στην πλάτη σας έτσι να βρίσκετε εμπόδιο κατά τη διάρκεια του ύπνου και να μην γυρνάτε.
  2. Ο οργανισμός σας θα πρέπει να έχει μια συγκεκριμένη ώρα που κοιμάται χωρίς ακρότητες, πέραν φυσικά εξαιρέσεων.
  3. Το δωμάτιο είναι σημαντικό να αερίζεται μέσα στη μέρα και 10 λεπτά λίγο πριν πέσουμε για ύπνο, αν ο καιρός φυσικά το ευνοεί.
  4. Επίσης για να επιτύχετε ένα σωστό ύπνο θα πρέπει όλα τα φώτα να είναι σβηστά.

via newmoney

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.1 / 5. Αξιολογήσεις: 23

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

δαπέδο μπαμπού,ιδέες δαπέδου μπαμπού,δαπέδο μπαμπού πλεονεκτήματα,δαπέδο μπαμπού μειονεκτήματα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

27 Ιδέες Δαπέδου Μπαμπού – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

DIY Διακόσμηση για Βιβλιοφάγους