in , , ,

Άβολο σπίτι: Τα λάθη στην διακόσμηση σπιτιού που πρέπει να αποφύγετε για να είναι πάντα πρακτικό και λειτουργικό

Άβολο σπίτι: Τα λάθη στην διακόσμηση σπιτιού που πρέπει να αποφύγετε
Άβολο σπίτι: Τα λάθη στην διακόσμηση σπιτιού που πρέπει να αποφύγετε

Άβολο σπίτι : Τα λάθη στην διακόσμηση σπιτιού! Στην διακόσμηση σπιτιού υπάρχουν λάθη που κάνουν το σπίτι άβολο και δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε κάνει. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν συγκεντρώσαμε αυτά τα λάθη που γίνονται όσων αφορά την διακόσμηση του σπιτιού και κάνουν το σπίτι μας άβολο.

Σίγουρα δίνουμε μεγάλη προσοχή στην διακόσμηση του σπιτιού. Η διακόσμηση που έχουμε στους εσωτερικούς αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, είναι σε θέση να κάνει το σπίτι μας να δείχνει λιγότερο ή περισσότερο φιλόξενο. Επίσης φανερώνει πολλά πράγματα για την προσωπικότητα και το γούστο μας.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν για εσάς τα 12 λάθη που κάνουμε στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Λάθη που κάνουν το σπίτι μας να είναι άβολο και καθόλου πρακτικό. Διαβάστε παρακάτω: 

Άβολο σπίτι :Επιλέγουμε ηλεκτρικές συσκευές για το σπίτι χωρίς πρώτα να μετρήσουμε τις διαστάσεις!

Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αγοράσετε μία νέα ηλεκτρική συσκευή για το σπίτι σας. Η ηλεκτρική συσκευή θέλετε να είναι πρακτική και φυσικά μοντέρνα για να ταιριάξει με την διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου. Κι ενώ δίνετε σημασία σε αυτά τα χαρακτηριστικά σχεδόν κανείς δεν δίνει σημασία στις διαστάσεις της ηλεκτρικής συσκευής.

Οι διαστάσεις της όμως θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα μας απασχολήσει. Θα πρέπει λοιπόν προτού καταλήξουμε στην ηλεκτρική συσκευή που θα αγοράσουμε να μετρήσουμε τις διαστάσεις στο σημείο που θέλουμε να την τοποθετήσουμε.

Έτσι θα βρούμε μία ηλεκτρική συσκευή που ταιριάζει με τις συγκεκριμένες διαστάσεις και θα είμαστε σίγουροι ότι δε θα βρεθούμε προ εκπλήξεως με μία ηλεκτρική συσκευή που είναι πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη για το συγκεκριμένο σημείο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Άβολο_ σπίτι_ ηλεκτρικές συσκευές_

Στο σπίτι έχουμε μόνο μία πηγή φωτός!

Πολλά σπίτια δεν έχουν φώτα εσωτερικού χώρου. Ο χώρος του σπιτιού τους φωτίζεται μόνο από τα φώτα που κάθε σπίτι έχει στο ταβάνι. Αυτό όμως είναι λάθος. Τις περισσότερες φορές ο χώρος δεν φωτίζεται αρκετά με αποτέλεσμα να κάνει τα δωμάτια να μοιάζουν μικρότερα.

Επιλέξτε λοιπόν φώτα εσωτερικού χώρου για να δείξετε το πραγματικό μέγεθος του σπιτιού σας. Επίσης, είναι σημαντικό να επιλέγετε φώτα σε απαλές λευκές αποχρώσεις γιατί τα κίτρινα φώτα ή τα led, είναι κουραστικά για τα μάτια και για την ψυχολογία σας.

άβολο_ σπίτι_φώτα_

Αγοράζετε όλα τα έπιπλα ταυτοχρόνως από το ίδιο μαγαζί!

Η αλήθεια είναι πως όταν κάνουμε ανακαίνιση ανυπομονούμε να την τελειώσουμε και να δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Όμως η βιασύνη πολλές φορές μας οδηγεί σε προχειροδουλειές. Αν αγοράσεις όλα τα έπιπλα από το ίδιο μαγαζί πολύ πιθανό είναι να επιλέξεις τα λάθος έπιπλα.

Σύμφωνα με τους διακοσμητές η σωστή διακόσμηση είναι αρχικά να αγοράσεις τα βασικά σου έπιπλα. Τα υπόλοιπα πρέπει να αγοραστούν σταδιακά, ύστερα από έρευνα αγοράς. Έτσι θα έχεις σίγουρα τα έπιπλα που πραγματικά σου ταιριάζουν και δεν θα κάνεις σπασμωδικές κινήσεις που θα τις μετανιώσεις, λίγο καιρό αργότερα.

λάθη στην διακόσμηση του σπιτιού: έπιπλα_

Άβολο σπίτι :Αγοράζεις πολλά διακοσμητικά χώρου!

Σίγουρα τα διακοσμητικά χώρου χρειάζονται αφού δίνουν στο σπίτι μία μοντέρνα νότα. Επίσης με τα αγαπημένα σου διακοσμητικά χώρου, δίνεις στο σπίτι και την προσωπική σου πινελιά. Παρόλα αυτά πολλοί από εμάς το παρατραβάμε με τα διακοσμητικά χώρου.

Γεμίζουμε τους τοίχους με κάδρα, τα τραπέζια με λουλούδια, βάζα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Από ένα σημείο και μετά το σπίτι μας δείχνει πολύ φορτωμένο και χάνει την φινέτσα του. Άσε που αποκλείεται όλα αυτά τα διακοσμητικά να ταιριάζουν μεταξύ τους, οπότε είναι και κακόγουστο.

λάθη στην διακόσμηση του σπιτιού: διακοσμητικά χώρου_

άβολο σπίτι: Αγοράζεις υπερυψωμένα κρεβάτια για τα παιδιά!

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που επιλέγουν υπερυψωμένα κρεβάτια για τα παιδιά τους. Δε το κάνουν με κακή πρόθεση, απλά θεωρούν πως είναι απλά ένα κρεβάτι και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ύψος του. Όμως θα πρέπει το παιδικό κρεβάτι να είναι ίσα με το έδαφος.

Με αυτόν τον τρόπο το παιδί θα μπορεί να ξαπλώνει και να σηκώνετε πιο εύκολα. Δεν θα σας έχει ανάγκη όταν μερικές φορές μέσα στο βράδυ ξυπνάει και θέλει να πάει τουαλέτα. Γιατί ακόμη κι αν το παιδί φτάνει να κατέβει, μην ξεχνάτε ότι είναι παιδί και πολλές φορές το τρομάζουν και τα πιο απλά πράγματα.

Άβολο σπίτι _ παιδικά κρεβάτια_

Άβολο σπίτι: Αγοράζετε λάθος έπιπλα για την κουζίνα σας!

Και το θέμα των διαστάσεων έρχεται και πάλι στην συζήτησή μας, αλλά αυτή τη φορά αφορά τα έπιπλα. Όλοι κοιτάζουν την εμφάνιση των επίπλων σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται να μετρήσει τις ριμάδες τις διαστάσεις. Και αυτό μπορεί να κάνει την κουζίνα σας πολύ άβολη.

Γιατί αυτός ο καινούριος απορροφητήρας που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και μοιάζει πραγματικά με κομψοτέχνημα είναι υπέροχος. Όμως τι να τον κάνεις όταν κουτουλάς το κεφάλι σου κάθε φορά που πας να μαγειρέψεις και κάνεις απότομη κίνηση πάνω από την κατσαρόλα;

λάθη στην διακόσμηση της κουζίνας_

Άβολο σπίτι: Τα έπιπλα της κουζίνας δεν έχουν το σωστό ύψος!

Αυτό σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε, διότι μένουμε σε σπίτι με ενοίκιο ή δεν έχουμε τα λεφτά να ανακαινίσουμε την κουζίνα μας. Αν όμως ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο δικό σου σπίτι και θες να τα κάνεις όλα σωστά, άκου κι αυτό.

Τα έπιπλα της κουζίνας – εννοούμε τα ντουλάπια και ο πάγκος της – πρέπει να είναι στο κατάλληλο ύψος για το ύψος σου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να μαγειρεύεις ή να καθαρίζεις άνετα, χωρίς να προκαλείς πρόβλημα στην μέση σου.

λάθη στην διακόσμηση της κουζίνας_

Άβολο σπίτι:Βολεύετε τα εργαλεία της κουζίνας ανάλογα το γούστο σας και όχι ανάλογα την πρακτικότητά τους!

Η σωστή οργάνωση της κουζίνας έχει ως εξής. Το κάθε σκεύος πρέπει να βρίσκεται στο σημείο που σας βολεύει περισσότερο όταν μαγειρεύετε.

Για παράδειγμα, αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος έχετε ανάγκη την πετσέτα για τα χέρια και αυτή η πετσέτα βρίσκεται στην άλλη άκρη του πάγκου, τότε σίγουρα αυτό θα σας κάνει να ξοδέψετε χρόνο και ενέργεια χωρίς λόγο.

Τα σκεύη της κουζίνας λοιπόν πρέπει να βρίσκονται κοντά σας όταν μαγειρεύετε. Και φυσικά, θα πρέπει το κάθε σκεύος να βρίσκεται πιο μέσα ή πιο έξω στα ντουλάπια, ανάλογα με το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε. Τις κατσαρόλες που χρησιμοποιείτε συχνά τις έχετε έξω έξω και χαμηλά για να έχετε πρόσβαση εύκολα.

Άβολο_ σπίτι_

Άβολο σπίτι: Τα πλακάκια της κουζίνας είναι πολύ σκούρα ή έχουν πολλά σχέδια!

Στην κουζίνα ταιριάζουν οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις. Οπότε αν θέλετε η ψυχολογία σας να είναι καλή καθώς μαγειρεύετε, επιλέξτε ανοιχτόχρωμα πλακάκια. Επίσης είναι πολύ σημαντικό τα πλακάκια να ταιριάζουν στα χρώματα του πάγκου σας.

Άβολο_ σπίτι_ λάθη _στην διακόσμηση_ της κουζίνας_

Άβολο σπίτι:Τα ντουλάπια δεν είναι αρκετά μεγάλα!

Τα πρακτικά ντουλάπια της κουζίνας είναι αυτά τα ντουλάπια που ακουμπούν το ταβάνι. Με αυτόν τον τρόπο όλος αυτός ο χώρος δεν πηγαίνει χαμένος. Και δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ χρόνο για να καθαρίσετε τα ντουλάπια σας κάθε τρεις και λίγο, όταν πιάνουν σκόνη από πάνω.

λάθη στα ντουλάπια της κουζίνας_

Άβολο σπίτι :Δεν έχετε φροντίσει το μπάνιο σας να είναι ασφαλές!

Τώρα είστε πάνω στο άνθος της ηλικίας σας και δεν έχετε ανάγκη πιθανότατα αυτά τα μέτρα προστασίας. Παρόλα αυτά αν θέλετε να μείνετε σε αυτό το σπίτι για πάντα, θα πρέπει να τοποθετήσετε περισσότερες λαβές έτσι ώστε το μπάνιο να είναι χρηστικό και αφού γεράσετε.

λάθη στην διακόσμηση του μπάνιου_

Άβολο σπίτι :Δεν δίνετε σημασία στον σωλήνα του μπάνιου!

Υπάρχει ένα σημαντικό υποκείμενο ζήτημα που θα μπορούσε να μετατραπεί σε καταστροφή: Πού πηγαίνουν οι σωλήνες σας; Η τουαλέτα σας πρέπει να απέχει το πολύ 6 μέτρα από το σωλήνα εδάφους για να επιτρέπεται η σωστή αποστράγγιση. Τα ντους, τα μπάνια και οι νιπτήρες πρέπει να απέχουν το πολύ 4 μέτρα.

λάθη στην διακόσμηση του μπάνιου_

via daddy-cool

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 14

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Μοσχοβολήστε το σπίτι σας Χωρίς Χρήματα: Το κόλπο με το Βαμβάκι που θα αναβαθμίσει το σπίτι σας κατά 10 μονάδες

Μοσχοβολήστε το σπίτι σας Χωρίς Χρήματα: Το κόλπο με το Βαμβάκι που θα αναβαθμίσει το σπίτι σας κατά 10 μονάδες

γκρίζα μαλλιά,αποτροπή γκρίζων μαλλιών,αντιστροφή γκρίζων μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,διατροφή,συμβουλές διατροφής,

4 Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε για να Αποτρέψετε και να Αντιστρέψετε τα Γκρίζα Μαλλιά