in , , , , , ,

Έχεις τέτοια Στολίδια; Μην τα πετάς! 8 Ρετρό Χριστουγεννιάτικες Τάσεις Διακόσμησης που Επιστρέφουν Δυναμικά το 2022

Έχεις τέτοια Στολίδια; Μην τα πετάς! 8 Ρετρό Χριστουγεννιάτικες Τάσεις Διακόσμησης που Επιστρέφουν Δυναμικά το 2022
Έχεις τέτοια Στολίδια; Μην τα πετάς! 8 Ρετρό Χριστουγεννιάτικες Τάσεις Διακόσμησης που Επιστρέφουν Δυναμικά το 2022

Οτιδήποτε παλιό γίνεται ξανά καινούργιο και αυτό ισχύει σίγουρα για τις τάσεις διακόσμησης των Χριστουγέννων. Καθώς κοιτάμε πίσω στον περασμένο αιώνα ορισμένα κλασικά εορταστικά, επιστρέφουν σε στυλ χάρη στην πρόσφατη αναβίωση των νοσταλγικών χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων. Ψάξτε λοιπόν τη σοφίτα σας για vintage στολίδια από γυαλί υδραργύρου ή αντλήστε έμπνευση από τα παρελθόντα Χριστούγεννα καθώς διακοσμείτε αυτή τη σεζόν. Αυτές είναι οι κορυφαίες ρετρό τάσεις χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που επιστρέφουν δυναμικά το 2022.

65 Ιδέες Διακόσμησης με Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες

Γυαλιστερά στολίδια

Δημοφιλή στα τέλη της δεκαετίας του 1940 και στις αρχές της δεκαετίας του 1950, τα γυαλιστερά στολίδια είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες vintage χριστουγεννιάτικες τάσεις χάρη στα έντονα χρώματα και τα λαμπερά φινιρίσματα τους.

Γρήγορα έγιναν τα πιο καυτά χριστουγεννιάτικα στολίδια στην αγορά τη δεκαετία του ’50 μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που οι οικογένειες είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ξανά νέα είδη διακόσμησης για τα Χριστούγεννα.

Και με την πρόσφατη αναβίωση των αποχρώσεων κοσμημάτων σε συνδυασμό με τη δημοτικότητα της vintage εορταστικής διακόσμησης, επιστρέφουν αναμφισβήτητα σε στυλ—είτε είναι πρωτότυπα είτε όχι.

Χριστουγεννιάτικα χωριά

Adam Albright

Τα χριστουγεννιάτικα χωριά έγιναν τάση ολοένα και πιο δημοφιλής κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του ’80. Αυτό που ξεκίνησε αρχικά ως μικρά σπιτάκια από χαρτόνι ή πηλό μετατράπηκαν σε χωριά με κινούμενα μέρη, μικροσκοπικούς ανθρώπους και εκατοντάδες συλλεκτικά κομμάτια. Αν και σίγουρα θα δείτε πολλά από αυτά τα vintage κομμάτια να επανεμφανίζονται φέτος, υπάρχουν επίσης εκατοντάδες απλές, μοντέρνες εκδόσεις στην αγορά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Vintage κούπες Άγιος Βασίλης

Jay Wilde

Πολλά από τις δημοφιλείς vintage χριστουγεννιάτικες κούπες που επιστρέφουν με στυλ δεν χρησιμοποιούνται για τον αρχικό τους σκοπό. Αντί να σερβίρουν ζεστό κακάο ή καφέ αυτές οι παλιομοδίτικες κούπες του Άγιου Βασίλη, τώρα χρησιμοποιούνται κυρίως για διακόσμηση. Έξυπνη κίνηση, καθώς τα vintage κομμάτια μπορεί συχνά να περιέχουν στοιχεία μολύβδου.

Χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα

Για πρώτη φορά τα χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα εμφανιστήκαν στη δεκαετία του 1950 και τα τελευταία πέντε χρόνια, η δημοτικότητά τους να εκτοξεύεται ξανά στα ύψη. Και ενώ αυτά τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ταιριάζουν σίγουρα στα χρώματα που είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή, τα κλαδιά καλυμμένα με ψεύτικο χιόνι συνδυάζονται επίσης άψογα με τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σε στυλ αγροικίας.

Δείτε ακόμη 37 Ασυνήθιστες Ιδέες Διακόσμησης με Χριστουγεννιάτικα Φωτάκια

Κεραμικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Getty Images

Αν μεγαλώσατε πριν από τη δεκαετία του 2000, πιθανότατα θυμάστε ότι είχατε ένα κεραμικό ή πορσελάνινο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σπίτι σας ή ίσως τα συνδέετε με την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της γιαγιάς. Τα επιτραπέζια δέντρα με τα ενσωματωμένα φώτα και ένα αστέρι στην κορυφή ήταν βασικό χριστουγεννιάτικο ντεκόρ για δεκαετίες και κέρδισαν δημοτικότητα τη δεκαετία του 1970 και τώρα, περισσότερα από 40 χρόνια αργότερα, επιστρέφουν σημαντικά.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα με γιρλάντες

Kim Cornelison

Μπορεί να συσχετίσετε τις γιρλάντες με τη δεκαετία του 1950, αλλά στην πραγματικότητα χρονολογούνται πολύ πιο πίσω. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία στις αρχές του 1600, όπου τυλίγονταν πάνω από κλαδιά δέντρων για να αντανακλούν το φως από τα πραγματικά κεριά που χρησιμοποιούνται για να στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Οι γιρλάντες ήταν αρχικά φτιαγμένες από πραγματικό ασήμι, οπότε η χρήση του στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ήταν σημάδι ευημερίας. Η τάση επανήλθε στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, αλλά αυτή τη φορά το υλικό κατασκευής ήταν από πλαστικό PVC, γεγονός που έκανε την τάση πιο προσιτή. Μετά από μια σύντομη αναζωπύρωση στη δεκαετία του ’80, η τάση των γιρλαντών επιστρέφει ξανά δυναμικά. Είτε επιλέξετε ένα γεμάτο γιρλάντες δέντρο είτε απλά προσθέστε μερικές, χρησιμοποιήστε τις για να προσθέσετε επιπλέον λάμψη στη φετινή σας διακόσμηση.

Μη παραδοσιακά δέντρα

Το πνεύμα του ατομικισμού στη δεκαετία του 1970 οδήγησε σε πολλά χειροποίητα, μη παραδοσιακά δέντρα, όπως φτιαγμένα από σπάγκο και κρεμάσμενα από την οροφή ή ένα μακραμέ δεντρο που μπορούσε να τοποθετηθεί στον τοίχο για εξοικονόμηση χώρου. Αυτές οι ιδέες χριστουγεννιάτικου δέντρου για μικρούς χώρους έκαναν μεγάλη επιστροφή το 2020, όχι λόγω ανησυχιών για το χώρο, αλλά μάλλον λόγω δημιουργικότητας. Καθώς πολλοί περνούσαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι έψαχναν για νέους τρόπους για να κάνουν τη διακόσμηση των γιορτών τους να είναι φρέσκια και διασκεδαστική.

Ροζ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Hector Manuel Sanchez

Οι midcentury χρωματικοί συνδυασμοί έχουν μεγάλη επιρροή στις μη παραδοσιακές τάσεις διακόσμησης των Χριστουγέννων που υπάρχουν σήμερα. Τα φωτεινά χρώματα που έγιναν για πρώτη φορά δημοφιλή τη δεκαετία του 1950 επιστρέφουν και συγκεκριμένα μια απόχρωση έχει κυριαρχήσει στη διακόσμηση των διακοπών. Η ροζ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βρίσκεται σε άνοδο εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά με την πρόσφατη δημοτικότητα της τάσης Barbiecore, μπορείτε να περιμένετε να δείτε πολύ περισσότερα από αυτήν το 2022.

Δείτε επίσης 31 Ιδέες για τη Βάση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 13

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πλύσιμο μαύρων τζιν,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,χρήσιμα,καθαρισμός

Πώς να Πλένετε τα Μαύρα Τζιν για να Μην Ξεθωριάζουν

μαξιμαλιστικό σπιτικό γραφείο,ιδέες μαξιμαλιστικού σπιτικού γραφείου,διακόσμηση σπιτικού γραφείου,ιδέες διακόσμησης σπιτικού γραφείου

29 Ιδέες Μαξιμαλιστικού Σπιτικού Γραφείου