in , , ,

Γιατί το Πλύσιμο των Μασχαλών σας Μπορεί Μόνο να σας Κάνει να Μυρίζετε Άσχημα

Γιατί το Πλύσιμο των Μασχαλών σας Μπορεί Μόνο να σας Κάνει να Μυρίζετε Άσχημα
Γιατί το Πλύσιμο των Μασχαλών σας Μπορεί Μόνο να σας Κάνει να Μυρίζετε Άσχημα

Έχετε βιώσει ποτέ την αίσθηση ότι οι μασχάλες σας μυρίζουν και δεν είστε σίγουροι γιατί αφού τις πλένετε πολύ καλά; Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους και μερικές φορές δεν οφείλεται σε κάτι που δεν κάνετε, αλλά σε κάτι που κάνετε λάθος. Τρίψτε τις μασχάλες σας με ένα λεμόνι πριν το ντουζ…7 μέρες μετά το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει!

© Steve Shook / Wikimedia Commons, © CC BY 2.0

Το σώμα παράγει ιδρώτα για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του.

Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική σωματική διαδικασία κατά την οποία οι ιδρωτοποιοί αδένες εκκρίνουν υγρά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτή η απόκριση ενεργοποιείται για να μας προστατεύσει από την υπερθέρμανση.

Diego Corredor / MediaPunch / East News, MARCOCCHI GIULIO / SIPA / East News

Όλοι οι άνθρωποι έχουν 2 τύπους ιδρωτοποιών αδένων:

  • Εκκρινείς αδένες: Ο ιδρώτας που εκκρίνουν αυτοί οι αδένες είναι διαυγής και άοσμος. Επίσης απελευθερώνουν υγρό απευθείας στην επιφάνεια.
  • Αποκρινείς αδένες: Το υγρό που απελευθερώνουν αυτοί οι αδένες είναι παχύρρευστο και μπορεί να μυρίζει άσχημα όταν έρχεται σε επαφή με τα βακτήρια που βρίσκονται στο σώμα. Ο ιδρώτας απελευθερώνεται μέσω των τριχοθυλακίων στην επιφάνεια. Οι περισσότεροι έφηβοι αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα επειδή αυτοί οι αδένες δεν αρχίζουν να λειτουργούν μέχρι να φτάσει η εφηβεία.

Οι μασχάλες μπορεί να μυρίζουν άσχημα για διάφορους λόγους.

© St.Larisikstefania / Depositphotos

Δείτε ακόμη 6 Σημάδια στις Μασχάλες που Μπορούν να Φανερώσουν Προβλήματα Υγείας

Ένα άτομο αρχίζει να αναπτύσσει μυρωδιά σώματος όταν ο ιδρώτας του έρχεται σε επαφή με τα βακτήρια που βρίσκονται πάντα στην επιφάνεια του σώματος. Υπάρχουν άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το πώς μυρίζουν οι μασχάλες μας:

  • Η άσκηση ενεργοποιεί τους αδένες να ιδρώσουν επειδή το σώμα προσπαθεί να κρυώσει. Τα εκκρινόμενα υγρά αναμιγνύονται με τα βακτήρια και εξατμίζονται.
  • Η διατροφή μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που μυρίζετε. Διαφορετικά είδη ελαίων, σκόρδου και κρεμμυδιών ταξιδεύουν μέσα από τους πόρους, προκαλώντας έντονη οσμή σώματος.
  • Ο ζεστός καιρός μπορεί να σας κάνει να ιδρώνετε συνεχώς επειδή το σώμα σας προσπαθεί πάντα να κρυώσει.
  • Άλλοι παράγοντες μπορεί να είναι: το υπερβολικό βάρος, η αλλαγή των ορμονών, ορισμένοι τύποι φαρμάκων και ορισμένες καταστάσεις υγείας.

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την οσμή του σώματος

© Gustavo_Andrade / Depositphotos, © sangriana / Depositphotos

Θα μπορούσαμε να καθαριζόμαστε για αρκετά λεπτά και να έχουμε ακόμα δύσοσμες μασχάλες λόγω ακατάλληλου καθαρισμού. Παρακάτω, θα σας δώσουμε μερικούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξαλείψετε οριστικά την κακοσμία του σώματος, τουλάχιστον για λίγο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Τήρηση καλής υγιεινής και χρήση αντιβακτηριακού σαπουνιού. Σύμφωνα με έναν επαγγελματία, θα πρέπει να εφαρμόζουμε αντιβακτηριδιακό σαπούνι για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Αυτό γίνεται για να απαλλαγούμε από τα ίδια βακτήρια που προκαλούν οσμή του σώματος.
  • Μπορείτε να ξυρίζεστε τακτικά. Οι τρίχες του σώματος τείνουν να παγιδεύουν βακτήρια και κρατώντας τις μασχάλες μας ξυρισμένες, αφήνουμε τον ιδρώτα να εξατμιστεί πιο γρήγορα και έτσι να έχουμε ελάχιστη επαφή με βακτήρια.
© Bewito / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0, © Genusfotografen / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0
  • Φορέστε καθαρά και φαρδιά ρούχα. Προσπαθήστε να μην ξαναφοράτε τα βρώμικα ρούχα, ειδικά αν τα φοράτε για άσκηση. Τα υφάσματα στα ρούχα σας έχουν επίσης σημασία, όσο πιο αναπνεύσιμα, όπως το βαμβάκι και το λινό, τόσο το καλύτερο. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρείτε το σώμα σας στεγνό για όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Χρησιμοποιήστε ένα αντιιδρωτικό. Λειτουργεί επειδή οι ιδρωτοποιοί αδένες μειώνουν την παραγωγή ιδρώτα μόλις γεμίσουν και το αντιιδρωτικό βοηθά δίνοντας σε αυτούς τους αδένες αυτή την αίσθηση.

Δείτε επίσης 5 Λόγοι για την Κακή Αναπνοή και πώς να την Αντιμετωπίσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αφαιρέστε Όλα τα Μαύρα και Λευκά Στίγματα με 5 Εύκολα Βήματα στο Σπίτι

Αφαιρέστε Όλα τα Μαύρα και Λευκά Στίγματα με 5 Εύκολα Βήματα στο Σπίτι

Μικρό Μπαλκόνι και Φθινόπωρο: 30 Εκπληκτικές Φθινοπωρινές Ιδέες Διακόσμησης Μπαλκονιού που θα λατρέψετε με την πρώτη ματιά

Μικρό Μπαλκόνι και Φθινόπωρο: 30 Εκπληκτικές Φθινοπωρινές Ιδέες Διακόσμησης Μπαλκονιού που θα λατρέψετε με την πρώτη ματιά