in , , , , ,

8 Απαραίτητοι Κανόνες για να Είστε Ασφαλείς Δημόσιες Τουαλέτες

8 Απαραίτητοι Κανόνες για να Είστε Ασφαλείς Δημόσιες Τουαλέτες
8 Απαραίτητοι Κανόνες για να Είστε Ασφαλείς Δημόσιες Τουαλέτες

Υπάρχουν μερικοί απαραίτητοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε ώστε να επισκέπτεστε τις δημόσιες τουαλέτες με ασφάλεια για την υγεία σας. 9 Λόγοι για τους Οποίους οι Πόρτες στις Δημόσιες Τουαλέτες δεν Φτάνουν στο Πάτωμα

Κανόνας #1. Τα πιο επικίνδυνα μέρη είναι αυτά που φαίνονται τα πιο ασφαλή.

Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα πόσα βακτήρια υπάρχουν κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας ή στο καπάκι της. Η εταιρεία BioCote αποφάσισε να μάθει περισσότερα για όλες τις επιφάνειες σε μια δημόσια τουαλέτα και συνέλεξε δείγματα μετά από μια εργάσιμη ημέρα. Αποδείχθηκε ότι περισσότεροι από 50.000 διαφορετικοί μικροοργανισμοί βρίσκονται συνεχώς κοντά μας. Μπορεί να ήταν απροσδόκητο, αλλά το πιο μολυσμένο μέρος στην τουαλέτα ήταν ο νιπτήρας επειδή δεν καθαρίζεται τόσο καλά όσο οι τουαλέτες. Αργότερα, επιστήμονες από την Αριζόνα κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: μόνο το 19% όλων των βακτηρίων μπορεί να βρεθεί στην τουαλέτα ενώ τα υπόλοιπα στις μπανιέρες και τους νιπτήρες. Επίσης, υπάρχουν ολόκληρες αποικίες βακτηρίων σε δάπεδα, τοίχους, πόμολα πόρτας και στα κουμπιά του καζανάκι.

Κανόνας #2. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες.

Όταν επισκέπτεστε μια δημόσια τουαλέτα, δώστε προσοχή σε ορισμένα πράγματα πριν τη χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει να υπάρχει σαπούνι, χαρτί υγείας και το πρόγραμμα καθαρισμού στον τοίχο. Ελέγξτε το ίδιο το πρόγραμμα: η ημερομηνία θα πρέπει να είναι σήμερα και τα χρονικά διαστήματα δεν πρέπει να απέχουν περισσότερο από μερικές ώρες μεταξύ τους.

Κανόνας #3. Επιλέξτε τη σωστή καμπίνα τουαλέτας.

Είναι εκπληκτικό, αλλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ακόμη και όταν υπάρχουν μόνο 2 καμπίνες σε μια τουαλέτα, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν τη δεύτερη. Έτσι, όταν μπείτε σε μια δημόσια τουαλέτα, πηγαίνετε στην πρώτη. Λιγότεροι άνθρωποι έχουν πάει εκεί, οπότε θα είναι πιο καθαρή.

Κανόνας #4. Προσαρμοστείτε στο χώρο.

Εάν πρέπει να αφήσετε κάτω την τσάντα ή τα πράγματά σας, επιλέξτε το πιο ασφαλές μέρος – έξω από την τουαλέτα. Αλλά αν δεν έχετε άλλη επιλογή και κανείς να κρατήσει την τσάντα σας, μην βάζετε τα πράγματά σας στο πάτωμα. Το πιο ασφαλές μέρος είναι το καζανάκι της τουαλέτας.

Δειτε ακόμη O Μικροβιολόγος μας ΕΞΗΓΕΙ: Πώς να διατηρήσετε το σπίτι Καθαρό για να Αποφύγετε τη Διάδοση των Μικροβίων

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κανόνας #5. Καθήστε σωστά.

Η ανθρωπότητα δεν είχε τουαλέτες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλη την ιστορία. Και μόλις πρόσφατα οι άνθρωποι σχεδίασαν τις τουαλέτες που γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε σήμερα. Ωστόσο, η στάση που παίρνουμε όταν καθόμαστε σε μια τουαλέτα δεν είναι φυσική. Η θέση 90° (στα αριστερά) προκαλεί ένταση και καταπόνηση και μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα και αιμορροΐδες. Η θέση 35° (στα δεξιά) είναι φυσική όπου όλα μπορούν να πάρουν τη φυσική τους πορεία. Έτσι, επειδή στις δημόσιες τουαλέτες συνήθως πρέπει να βιαζόμαστε, καλύτερα να καθόμαστε στη θέση 35° για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν επιτρέπουν όλες οι δημόσιες τουαλέτες στους επισκέπτες να στέκονται στα καθίσματα. Έτσι, αν βρίσκεστε σε μια τέτοια τουαλέτα, απλά μην αγγίζετε το κάθισμα για να αποφύγετε τα βακτήρια.

Κανόνας #6. Μην βάζετε χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας.

Πολλοί άνθρωποι βάζουν χαρτί υγείας στο κάθισμα όταν χρησιμοποιούν δημόσια τουαλέτα. Όσο καλή κι αν φαίνεται αυτή η απόφαση, είναι στην πραγματικότητα μια από τις χειρότερες. Πολλοί συχνά ξεχνούν να κλείσουν το κάθισμα της τουαλέτας αφού τη χρησιμοποιήσουν, τραβούν το καζανάκι και τα βακτήρια εξαπλώνονται σε όλη την τουαλέτα, συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού υγείας. Απορροφά πολύ καλά την υγρασία και είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Έτσι, αν δεν έχετε το δικό σας χαρτί υγείας, μην το βάζετε στο κάθισμα της τουαλέτας.

Κανόνας #7. Τελειώστε με σωστό τρόπο.

Όταν τελειώσετε, πρέπει να κλείσετε το καπάκι της τουαλέτας αμέσως αφού σηκωθείτε και να τραβήξετε μετά το καζανάκι.

Κανόνας #8. Πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας.

Πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας γιατί υπάρχουν πολλοί επιβλαβείς μικροοργανισμοί πάνω τους. Θυμηθείτε: αγγίζουμε το πρόσωπό μας από 2 έως 5 φορές το λεπτό που σημαίνει ότι μπορούμε εύκολα να βάλουμε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες πολύ κοντά στο στόμα μας. Έτσι, κάθε φορά που επισκέπτεστε μια δημόσια τουαλέτα, θα πρέπει πάντα να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι για τουλάχιστον ένα λεπτό και να προσπαθείτε να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας πριν ξεπλύνετε όλα τα ανεπιθύμητα βακτήρια. Αφού ολοκληρώσετε το πλύσιμο των χεριών σας, θα πρέπει να φύγετε από την τουαλέτα χωρίς να αγγίξετε καμία επιφάνεια, και αυτό περιλαμβάνει τα πόμολα της πόρτας!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Γιατί Δεν Πρέπει Να Βάζετε Ποτέ Χαρτί Υγείας Στο Κάθισμα Μια Δημόσιας Τουαλέτας;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αν έχεις Τζάκι σε Ενδιαφέρει: Πόσο Ζέστη προσφέρει το κάθε είδος Ξύλου

Αν έχεις Τζάκι σε Ενδιαφέρει: Πόσο Ζέστη προσφέρει το κάθε είδος Ξύλου – Πεύκο, Οξιά, Δρυς, Ελιά, Πουρνάρι – Θερμική Απόδοση

Μόνωση με ΑΕΡΟΠΛΑΣΤ Κάνει Θαύματα: Κρατείστε το ΚΡΥΟ έξω από το Σπίτι με αυτό το απλό και οικονομικό Τρόπο

Μόνωση με ΑΕΡΟΠΛΑΣΤ Κάνει Θαύματα: Κρατείστε το ΚΡΥΟ έξω από το Σπίτι με αυτό το απλό και οικονομικό Τρόπο