in , , , ,

8 Συμβουλές για να Επιλέξετε το Καλύτερο Νυφικό

8 Συμβουλές για να Επιλέξετε το Καλύτερο Νυφικό
8 Συμβουλές για να Επιλέξετε το Καλύτερο Νυφικό

Ανάμεσα σε όλες τις προετοιμασίες για έναν γάμο, η επιλογή του νυφικού είναι μια τις πιο δύσκολες. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να βρείτε το τέλειο. Μερικές φορές, ανάμεσα σε τόσες πολλές επιλογές, οι νύφες δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν και καταλήγουν να δοκιμάζουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς να βρουν το κατάλληλο νυφικό. Δίνοντας όμως προσοχή σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, μπορείτε να αποφύγετε το περιττό άγχος και να φαίνεστε λαμπερές για τη μεγάλη σας μέρα. 10 Λάθη στην Επιλογή Νυφικού

Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση του λευκού.

© Depositphotos.com

Όσον αφορά τα νυφικά, υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών αποχρώσεων και η καθεμιά έχει τις δικές τις ιδιότητες:

  • Το εξαιρετικά φωτεινό λευκό έχει γίνει λιγότερο δημοφιλές με τα χρόνια. Είναι ένα αρκετά τραχύ χρώμα που έχει μια γαλάζια απόχρωση που δεν κολακεύει όλους τους τόνους δέρματος.
  • Το φυσικό λευκό τείνει να είναι λιγότερο φωτεινό και έντονο επειδή υπάρχει σε υφάσματα όπως το μετάξι ή το σιφόν. Τα νυφικά σε αυτή την απόχρωση έχουν μικρότερη τάση να σας κάνουν να φαίνεστε πιο αδύνατες.
  • Το ιβουάρ είναι όλο και πιο δημοφιλές. Μια ζεστή γκάμα που μπορεί να ποικίλει από σκούρο κρεμ έως μια υπόλευκη απόχρωση. Φαίνεται καλό στους περισσότερους τόνους δέρματος εκτός κι αν είναι πολύ κίτρινο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να έρθει σε αντίθεση με τους μελαμψούς τόνους δέρματος.
  • Το σαμπανί μπορεί να έχει ροζ ή καφέ απόχρωση ανάλογα με το ύφασμα, είτε είναι μεταξωτό, σιφόν ή τούλι. Και μπορεί να αναμειχθεί με ένα άλλο λευκό χρώμα για να προσθέσει λεπτομέρεια και υφή σε ένα νυφικό.
  • Το ανοιχτό χρυσό είναι ιδανικό για μια νύφη που θέλει να κάνει τον γάμο της αξέχαστο. Υπαρχει σε διαφορετικούς τύπους υφασμάτων, όπως τούλι, σατέν και πολυεστέρα. Επιπλέον, μπορεί να φορεθεί σε διάφορα στυλ και σιλουέτες.
  • Το αλάβαστρο κολακεύει όλους τους τύπους δέρματος και λειτουργεί υπέροχα με ιριδίζον χρωματικό συνδυασμό. Έχει κρεμ τόνο και ελαφριά ιβουάρ όψη που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Επιλέξτε τον τύπο του υφάσματος.

© Pretty Little Liars / Freeform and co-producers
  • Το τούλι είναι ένα ανοιχτό, διαφανές ύφασμα. Συχνά χρησιμοποιείται ως επένδυση, για το πέπλο ή σε σχέδια δαντέλας.
  • Το σατέν είναι βαρύ και μαλακό, είναι από μετάξι και νάιλον ίνες που δημιουργούν μεγάλο αριθμό νημάτων. Είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά υφάσματα για νυφικά. Αν και είναι κατάλληλο για όλες τις εποχές, το ύφασμα ζαρώνει εύκολα, γι’ αυτό οι σημερινές νύφες προτιμούν να το αποφεύγουν.
  • Το Mikado είναι ένα είδος βαριού μεταξιού με γυαλιστερό φινίρισμα. Το πάχος του παρέχει μια δομή που μπορεί να προσαρμοστεί σε εκλεπτυσμένα σχέδια. Αυτό το ύφασμα μπορεί να φορεθεί όλο το χρόνο, αλλά λόγω της πυκνότητά τους μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή για πιο κρύες θερμοκρασίες.
  • Το μπροκάρ μπορεί να είναι από μετάξι ή συνθετικές ίνες και διακρίνεται από την ύφανση με ανάγλυφα σχέδια. Το υλικό είναι άκαμπτο και κομψό, κατάλληλο για νυφικά το φθινόπωρο ή το χειμώνα.
  • Η οργάντζα είναι διαφανή και ελαφριά, ιδανική για γάμους σε ζεστά κλίματα. Χρησιμοποιείται συχνά σε νυφικά με στρώσεις για λαμπερό φινίρισμα.

Επιλέξτε νυφικό ανάλογα με το σωματότυπό σας.

© Suits / Universal Television and co-producers, © Grey’s Anatomy / Shondaland and co-producers

Κάθε νύφη είναι διαφορετική και μοναδική, ωστόσο, υπάρχουν 4 κύριοι σωματότυποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα ποιο νυφικό να αγοράσετε:

  • Τρίγωνο: οι γυναίκες με αυτό το σωματότυπο συνήθως έχουν φαρδύτερους ώμους με στενούς γοφούς. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα τα νυφικά με λαιμόκοψη για να βοηθήσουν στην ισορροπία των φαρδιών ώμων.
  • Μήλο: σε αυτή την περίπτωση, το μπούστο είναι ογκώδες, με στενούς γοφούς και πιο γεμάτη μέση. Τα νυφικά σε γραμμή Α με κοντό ντεκολτέ ταιριάζουν τέλεια σε αυτόν το σωματότυπο.
© Bride Wars / Walt Disney Studios and co-producers, © Gossip Girl / Alloy Entertainment and co-producers
  • Αχλάδι: το αντίθετο σχήμα του τριγώνου. Οι γυναίκες με αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν στενότερους ώμους και στενότερο στήθος από τους γοφούς τους. Το νυφικό πρέπει να οριοθετεί τη μέση ενώ γλιστράει πάνω από τους γοφούς. Ή, ένα πιο εφαρμοστό κόψιμο που κάνει καμπάνα ακριβώς πάνω από το γόνατο θα ήταν επίσης υπέροχο.
  • Κλεψύδρα: εδώ οι νύφες έχουν γοφούς και μπούστο περίπου στο ίδιο μέγεθος, με στενή, καλά καθορισμένη μέση. Τους ταιριάζουν τα περισσότερα στυλ νυφικών.

Βρείτε το ιδανικό ντεκολτέ για μικρό στήθος.

© mpi99/MediaPunch/EAST NEWS, © Hahn Lionel/ABACA/EAST NEWS

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ψάχνετε για ένα φόρεμα είναι ο τύπος του ντεκολτέ, καθώς όχι μόνο τονίζει το πρόσωπο αλλά επηρεάζει και τη συνολική εμφάνιση:

  • Το V ντεκολτέ είναι ιδανικό εάν θέλετε να έχετε μεγαλύτερο κορμό, είτε με μικρό είτε εντυπωσιακό άνοιγμα. Τα νυφικά με αυτό το ντεκολτέ έχουν γενικά μανίκια ή τιράντες που δημιουργούν πρόσθετη στήριξη.
  • Ένα τετράγωνο ντεκολτέ έχει γωνίες που στηρίζονται στις άκρες των ώμων. Αυτό το στυλ είναι τέλειο για νύφες που θέλουν να τονίσουν το μπούστο τους ενώ κάνουν τους ώμους τους να φαίνονται μικρότεροι.

Δείτε ακόμη 3 Γενιές Νύφες Φόρεσαν το Ίδιο Νυφικό από το 1955

Βρείτε το ιδανικό ντεκολτέ για μεγάλο στήθος.

© PacificCoastNews/EAST NEWS, © CPA, PacificCoastNews.com/EAST NEWS, © Invision/Invision/East News
  • Ένα ντεκολτέ σε σχήμα καρδιάς τονίζει την περιοχή του στήθους και δίνει μια πιο μακρόστενη και λεπτή εμφάνιση.
  • Ένα εξώπλατο επιτρέπει να αναδείξετε τους ώμους σας και προσφέρει μια μοντέρνα εμφάνιση.
  • Ένα ασύμμετρο ντεκολτέ τραβά την προσοχή στο πρόσωπό σας για μια πρωτότυπη και μοναδική εμφάνιση.

Προτιμήστε το στυλ που σας ταιριάζει καλύτερα.

© The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 / Lionsgate Entertainment and co-producers, © The Age of Adaline / Lakeshore Entertainment and co-producers, © Girls / HBO

Τα νυφικά ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, ωστόσο, όλα εξαρτώνται από την επιλογή της μέλλουσας νύφης ανάλογα με την προσωπικότητα και το γούστο της. Ακολουθούν ορισμένες τρέχουσες τάσεις:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Κλασικό: σχεδιασμένο για να είναι διαχρονικό με καθιερωμένα κοψίματα και μικρή διακόσμηση. Ωστόσο, το κλασικό δεν σημαίνει βαρετό, αλλά επιδιώκει να βασίζεται σε σιλουέτες, ντεκολτέ, υφές και στολίδια που έχουν ήδη δοκιμαστεί από χιλιάδες νύφες.
  • Vintage: ένας τέλειος τρόπος για να γιορτάσετε το προσωπικό σας στυλ αποτίοντας φόρο τιμής στην αγαπημένη σας δεκαετία. Το σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνει βολάν, χάντρες, κομψά κρόσσια, εφαρμοστές σιλουέτες και πολλά άλλα.
  • Bohemian: ένας αιθέριος και χαλαρός τρόπος για να εκφράσετε το προσωπικό σας στυλ. Τα μποέμ νυφικά διατρέχουν τη γκάμα από απλά και casual έως δραματικά και λαμπερά. Αυτά περιλαμβάνουν χαλαρές σιλουέτες, δαντέλα ελαφριά σαν αέρας και λεπτεπίλεπτα μανίκια.

Επιλέξτε ανάμεσα σε μακριά, κοντά ή χωρίς μανίκια.

© The Princess Diaries 2: Royal Engagement / Walt Disney Studios and co-producers, © Jane the Virgin / The CW and co-producers, © Grey’s Anatomy / Shondaland and co-producers

Οι τάσεις στα νυφικά αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο. Ωστόσο, υπάρχει πάντα μια συζήτηση ανάμεσα στα μακριά μανίκια, τα κοντά μανίκια ή χωρίς μανίκια.

  • Ένα νυφικό με μακριά μανίκια προσφέρει μια ρομαντική εμφάνιση που είναι τέλεια για τις νύφες που θέλουν να απολαύσουν μια πινελιά κομψότητας ή που δεν ενδιαφέρονται να αναδείξουν τα χέρια τους. Είναι ιδανικό στις νύφες με πιο κοντό ανάστημα, καθώς επιμηκύνει τη σιλουέτα.
  • Τα κοντά μανίκια έχουν κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Οι νύφες που επιλέγουν vintage και μποέμ θέματα ντύνονται συχνά με αυτό το ξεχωριστό στυλ, είτε πρόκειται για ντελικάτα μανίκια με δαντελένιο ύφασμα είτε για μινιμαλιστικά μανίκια με έντονες, εκθαμβωτικές λεπτομέρειες.
  • Τα αμάνικα σχέδια νυφικών συνεχίζουν να είναι πολύ δημοφιλή. Ανεξάρτητα από το στυλ, το κόψιμο ή τον τύπο μανικιών, η επιλογή των εσωρούχων θα πρέπει να εξασφαλίζει άνεση όλη την ημέρα.

Ορίστε έναν προϋπολογισμό.

Ο προϋπολογισμός του γάμου καθορίζει πόσα μπορείτε να ξοδέψετε σε κάθε τομέα του, από τον χώρο μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Εξαιτίας αυτού, πρέπει επίσης να ορίσετε έναν προϋπολογισμό για το νυφικό. Το κόστος ποικίλλει ευρέως και βασίζεται σε διάφορους παράγοντες:

  • Σχεδιαστής: οι μεγάλοι επώνυμοι σχεδιαστές συνήθως κοστίζουν περισσότερο επειδή αποτελούν σύμβολο κύρους και αποκλειστικότητας.
  • Ύφασμα: ορισμένα υλικά είναι πιο ακριβά από άλλα και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τον σχεδιασμό ενός προϋπολογισμού.
  • Εποχή: οι σχεδιαστές νυφικών παρουσιάζουν τις συλλογές τους μία ή δύο φορές το χρόνο. Τα νεότερα σχέδια τείνουν να έχουν υψηλότερες τιμές και μερικές φορές νυφικά από τις προηγούμενες σεζόν προσφέρονται με έκπτωση.
  • Λεπτομέρειες: αν το φόρεμα έχει πολλές δαντέλες ή χειροποίητες απλικέ, μπορεί να αυξηθεί δραματικά η τιμή του.

Δείτε επίσης 40 ιδέες για μοναδικά νυφικά χτενίσματα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

28 Αυτοσχέδιες Δημιουργικές Ιδέες για Αποθήκευση Κοσμημάτων με υλικά που έχουμε σπίτι

28 Αυτοσχέδιες Δημιουργικές Ιδέες για Αποθήκευση Κοσμημάτων με υλικά που έχουμε σπίτι

Το φυτό που φέρνει καλοτυχία και Χρήμα: Η Ελένη Μενεγάκη το έχει σε όλες τις γλάστρες της

Το φυτό που φέρνει καλοτυχία και Χρήμα: Η Ελένη Μενεγάκη το έχει σε όλες τις γλάστρες της