in , ,

Φτιάξε σήμερα το δικό σου Σπιτικό Φυσικό Αντικουνουπικό Σπρέι

Φτιάξε σήμερα το δικό σου Σπιτικό Φυσικό Αντικουνουπικό Σπρέι
Φτιάξε σήμερα το δικό σου Σπιτικό Φυσικό Αντικουνουπικό Σπρέι

Tο καλοκαίρι είναι η εποχή των κουνουπιών αλλά χάρη σε αυτό το εύκολο, σπιτικό αντικουνουπικό σπρέι θα τα κρατήσετε μακριά, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φυσικά συστατικά. 10 έξυπνα κόλπα για να καταπολεμήσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Σπιτικό Φυσικό Αντικουνουπικό Σπρέι

Θα χρειαστείτε

Μικρό χωνί
Μπουκάλι σπρέι 60 ml
60 ml ανθόνερο αμαμελίδας ή απεσταγμένο νερό
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή συνδυασμός αιθέριων ελαίων

Με το χωνί, γεμίστε προσεκτικά το μπουκάλι με ανθόνερο αμαμελίδας — ένα στυπτικό από νερό εμποτισμένο με τα κλαδιά και τον φλοιό του φυτού αμαμελίδα. Μπορείτε να το βρείτε στο τμήμα περιποίησης δέρματος των περισσότερων φαρμακείων, σούπερ μάρκετ ή καταστημάτων φυσικών τροφίμων. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό.

Δείτε ακόμη 11 αρώματα που διώχνουν τα κουνούπια επιτόπου

Στη συνέχεια, προσθέστε 30 με 40 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλο το αιθέριο έλαιο λεβάντας ή για ακόμη μεγαλύτερη απώθηση των κουνουπιών, μπορείτε να προσθέσετε άλλα αιθέρια έλαια, όπως έλαιο λεμονόχορτου, σιτρονέλλας, κέδρου, γερανιού, μαγιοβότανου ή δεντρολίβανου. Όλα αυτά έχουν φυσικές ιδιότητες απώθησης εντομων. Μη διστάσετε να αναμίξετε και να ταιριάξετε αυτά τα έλαια για να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό αντικουνουπικό σπρέι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια λεβάντα στη θέση του αιθέριου ελαίου λεβάντας, θα πρέπει πρώτα να φτιάξετε ένα τσάι λεβάντας. Τοποθετήστε τα μπουμπούκια της λεβάντας σε ένα φλιτζάνι και στη συνέχεια περιχύστε τα με βραστό νερό. Αφήστε τα για 20 με 30 λεπτά. Το τσάι που προκύπτει μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έχει ή να συνδυαστεί με αμαμελίδα σε αναλογία 2:1.

Στερεώστε την κεφαλή σπρέι στο μπουκάλι και ανακινήστε να ενωθούν τα υλικά. Θα έχετε ένα DIY αντικουνουπικό που δεν περιέχει DEET και άλλες χημικές ουσίες!

Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς ψεκάστε το στο εκτεθειμένο δέρμα σας. Όπως με όλες τις φυσικές θεραπείες, εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σε μικρά παιδιά ή μωρά, συμβουλευτείτε πρώτα τον παιδίατρό σας, ειδικά εάν δεν είστε σίγουροι για τις ευαισθησίες του δέρματος του παιδιού σας.
Φροντίστε να το εφαρμόζετε συχνά, ειδικά μετά την εφίδρωση ή κολύμπι. Θα πρέπει επίσης να εφαρμόσετε το μείγμα εάν σκοπεύετε να βρίσκεστε κοντά σε λίμνες ή στάσιμα νερά, καθώς αυτά τείνουν να προσελκύουν τα κουνούπια. Φροντίστε μόνο να κλείσετε τα μάτια και το στόμα σας όταν χρησιμοποιείτε το σπρέι και να αποφύγετε την εφαρμογή του σε ανοιχτές πληγές.

Υπόδειξη

Όταν φτιαχνετε το DIY αντικουνουπικό, να έχετε κατά νου ότι είναι πιθανό να είστε ευαίσθητοι ή αλλεργικοί τόσο στα αιθέρια έλαια όσο και στα έλαια μεταφοράς. Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε ένα συστατικό για πρώτη φορά, κάντε πρώτα ένα patch test εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα στο δέρμα σας. Εάν αναπτύξετε ερεθισμό ή αλλεργική αντίδραση, αποφύγετε τη χρήση της ουσίας στο σπρέι σας.

Δείτε επίσης Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια; 15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Η απόλυτη Τυρόπιτα στο Τηγάνι που θα φτιάχνετε ξανα και ξανά. Ζουμερή τυρόπιτα με 2 τυριά, έτοιμη σε χρόνο μηδέν

Η απόλυτη Τυρόπιτα στο Τηγάνι που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Ζουμερή τυρόπιτα με 2 τυριά, έτοιμη σε χρόνο μηδέν

Zen κήποι: 36 Ιδέες Ιαπωνικής Διακόσμησης Κήπου

Zen κήποι: 36 Ιδέες Ιαπωνικής Διακόσμησης Κήπου