in , ,

Κουνούπια Τέλος: 7 Φυσικά Εντομοαπωθητικά

DIY εντομοαπωθητικά,φυσικά εντομοαπωθητικά,χρήσιμα
7 DIY Φυσικά Εντομοαπωθητικά

Όταν οι σφήκες ή τα κουνούπια βουίζουν γύρω σας, αντί να πιάσετε το σπρέι που είναι γεμάτο χημικά για να απαλλαγείτε, δοκιμάστε αυτά τα DIY φυσικά εντομοαπωθητικά. Όχι μόνο είναι εύκολο να φτιαχτούν αλλά εξοικονομούν πολλά χρήματα και είναι πολύ καλύτερα για το περιβάλλον. Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια; 15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα

Κρατήστε μακριά τα σμήνη των κουνουπιών

Δεν μπορείτε να απολαύσετε τον χρόνο σας έξω λόγω όλων των κουνουπιών; Υπάρξει μια εύκολη λύση! Ελέγξτε αν υπάρχει στάσιμο νερό στις γλάστρες σας ή γύρω από τον κήπο σας. Τα κουνούπια χρειάζονται νερό για να αναπαραχθούν, οπότε αν όλα έχουν αποστραγγιστεί σωστά, θα τσιμπηθείτε πολύ λιγότερο όταν περνάτε χρόνο έξω.

DIY απωθητικό τσιμπουριών

Θα χρειαστείτε:

1/3 φλιτζάνι λάδι καρύδας
10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού
άδειο βάζο

Ζεστάνετε το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού και ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά. Ρίξτε το σε ένα άδειο βάζο με βιδωτό καπάκι και είναι έτοιμο για χρήση! Τρίψτε το μείγμα στα χέρια και τα πόδια σας, φροντίζοντας να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή περίπου μία φορά κάθε 4 ώρες.

7 DIY Φυσικά Εντομοαπωθητικά

Μπάρες κατά των κουνουπιών

Θα χρειαστείτε:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

15 γρ. κερί μέλισσας
30 γρ. βούτυρο κακάο
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
15-30 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλλας
5-10 σταγόνες έλαιο neem
5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
5-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
άδειο βάζο
παγοθήκη

Για να φτιάξετε μερικές μπάρες κατά των κουνουπιών, τοποθετήστε το κερί μέλισσας και το βούτυρο κακάο στο άδειο βάζο και μετά ζεστάνετέ σε μπεν μαρί για να λιώσει το περιεχόμενό του. Προσθέστε το λάδι καρύδας και ανακατέψτε όλα μαζί μέχρι να ρευστοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Δοκιμάστε τη συνοχή αφαιρώντας μερικές σταγόνες και αφήστε τις να στερεοποιηθούν σε ένα πιάτο. Εάν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέστε λίγο επιπλέον κερί μέλισσας. Αν είναι πολύ σκληρό, προσθέστε λίγο βούτυρο κακάο. Μόλις το μείγμα φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια ανακατέψτε το neem και τα αιθέρια έλαια. Ρίξτε το υγροποιημένο αντικουνουπικό στην παγοθήκη, βάλτε την στο ψυγείο και αφήστε να κρυώσει Μόλις σκληρύνουν οι μπάρες, μπορείτε να τις απλώσετε απευθείας στο δέρμα σας για να αποφύγετε τα δυσάρεστα τσιμπήματα κουνουπιών!

Δείτε ακόμη 7 Φυσικά Εντομοαπωθητικά

DIY κεριά σιτρονέλλας

Θα χρειαστείτε:


450 γρ. κερί ή νιφάδες κεριού
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλλας
3 λεμόνια
φυτίλια κεριών
οδοντογλυφίδες ή ξύλινα καλαμακια

Το να φτιάξετε τα δικά σας κεριά σιτρονέλλας είναι εξαιρετικά εύκολο και οικονομικό! Λιώστε λίγο κερί ή νιφάδες κεριού σε μπεν μαρί και μετά ανακατέψτε το αιθέριο έλαιο σιτρονέλλας. Κόψτε τα λεμόνια στη μέση και αφαιρέστε τη σάρκα. Τοποθετήστε 1 φυτίλι κεριού στο κέντρο κάθε μισού λεμονιού, στερεώστε τα φυτίλια στη θέση τους με μια οδοντογλυφίδα ή ξύλινο καλαμάκι και ρίξτε μέσα το κερί σιτρονέλλας. Μόλις στεγνώσει το κερί, αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες ή τα ξύλινα καλαμάκια, ανάψτε τα κεριά έξω και απολαύστε ένα βράδυ χωρίς κουνούπια!

Απωθητικό τσιμπουριών για σκύλους

Θα χρειαστείτε:

1 χούφτα αποξηραμένη λεβάντα
1 φλιτζάνι μηλόξυδο
νερό
μπουκάλι ψεκασμού

Για να προστατέψετε τον σκύλο σας από τα τσιμπούρια, δοκιμάστε αυτό το εύκολο απωθητικό σπρέι. Ανακατέψτε τη λεβάντα και το μηλόξυδο και αφήστε το μείγμα να μουλιάσει για 2-3 εβδομάδες. Για καλύτερο αποτελέσμα περάστε το μείγμα από ψιλή σήτα μόλις μουλιάσει. Αναμείξτε 1 μέρος μείγματος λεβάντας με 2 μέρη νερού και γεμίστε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το σκυλί σας με αυτό πριν βγείτε βόλτα και ο σκύλος σας θα είναι χωρίς τσιμπούρια μετά! Αποθηκεύστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος και θα διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες.

DIY απωθητικό σφηκών

Ένας εύκολος τρόπος για να μην σας ενοχλούν οι σφήκες είναι να βάλετε λίγο αποξηραμένο κατακάθι καφέ ή στιγμιαίο καφέ σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ και μετά να τον ανάψετε. Καθώς ο καφές θερμαίνεται και σταδιακά καίγεται, η μυρωδιά θα διώξει τις περιπλανώμενες σφήκες και ίσως ακόμη και κάποια άλλα ζωύφια!

Στις σφήκες επίσης δεν αρέσει η μυρωδιά της λεβάντας, οπότε το να κρεμάσετε λίγη αποξηραμένη λεβάντα ή να φυτέψετε λίγη στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να τις κρατήσετε μακριά!

DIY απωθητικό μυρμηγκιών

Θα χρειαστείτε:

ξύδι
νερό
ταλκ
φρέσκα βότανα (π.χ. δεντρολίβανο)

Το σπίτι σας έχει πρόβλημα με μυρμήγκια; Μια εύκολη λύση είναι να ανακατέψετε λίγο νερό και ξύδι και να το σκουπίσετε πάνω στα προσβεβλημένα σημεία. Καλύψτε την υγρή περιοχή με βρεφική πούδρα και τοποθετήστε μερικά φρέσκα βότανα, όπως δεντρολίβανο, κοντά. Σύντομα, όλα τα μυρμήγκια θα μείνουν έξω από το σπίτι σας!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Μυρμήγκια στο σπίτι; Διώξτα ΣΗΜΕΡΑ με 10 φυσικούς τρόπους!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τοίχοι γκαλερί μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου,διακόσμηση,

30 Ιδέες για Τοίχους Γκαλερί Μπάνιου

Γιατί Χάνεις τα μαλλιά σου κάθε φθινόπωρο. Τρόποι αντιμετώπισης για να μην χάνετε τις τρίχες σας

Γιατί Χάνεις τα μαλλιά σου κάθε φθινόπωρο. Τρόποι αντιμετώπισης για να μην χάνετε τις τρίχες σας