in , , , ,

Πως να Καθαρίσετε Σωστά 8 Καθημερινά Πράγματα

καθαρισμός πραγμάτων,καθαρισμός ρούχων,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
Πως να Καθαρίσετε Σωστά 8 Καθημερινά Πράγματα

Γνωρίζοντας πώς να καθαρίσετε σωστά καθημερινά πράγματα, θα σας επιτρέψει να τα έχετε για πολύ περισσότερο. Μερικές φορές, η καλύτερη επιλογή είναι το πλύσιμο στο πλυντήριο. Σε άλλες περιπτώσεις, απαιτείται πλύσιμο στο χέρι για να μην καταστραφούν πολύ γρήγορα. Λερωμένη Δαντέλα Μην την πετάς: Έτσι θα την καθαρίσεις και θα την κάνεις να λάμψει

Πετσέτες

© Karen / Flickr, © CC BY 2.0, © bagaball / Flickr, © CC BY 2.0

Πλύνετε τις πετσέτες ξεχωριστά χρησιμοποιώντας την πιο ζεστή θερμοκρασία νερού στο πλυντήριο. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι και μην χρησιμοποιείτε κανένα απορρυπαντικό ή μαλακτικό υφάσματος. Αφού ανακατευτούν όλα καλά, σταματήστε το πλυντήριο και μουλιάστε τις πετσέτες για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά το πλυντήριο και αφήστε τον κύκλο πλύσης να ολοκληρωθεί.

Προσθέστε άλλο ένα φλιτζάνι ξύδι και το συνηθισμένο μαλακτικό ρούχων αυτή τη στιγμή. Μια άλλη επιλογή είναι να αντικαταστήσετε το ξύδι με λίγο χυμό λεμονιού, ο οποίος μπορεί επίσης να σας δώσει πολύ μαλακές, καθαρές πετσέτες. Επανεκκινήστε το πλυντήριο. Και αφού τελειώσει, στεγνώστε αμέσως τις πετσέτες.

Τζιν

© agencies / Shutterstock.com, © July Ko / Shutterstock.com

Πρώτα απ’ όλα, δεν χρειάζεται να πλένετε πολύ συχνά τα τζιν γιατί μπορεί να ξεθωριάσουν αρκετά γρήγορα. Έτσι, μία φορά κάθε 4 έως 6 εβδομάδες είναι απολύτως εντάξει εκτός και αν υπάρχουν πολλοί λεκέδες πάνω τους.

Πριν τα πλύνετε, γυρίστε τα τζιν το μέσα έξω, ώστε να διατηρήσουν περισσότερο το χρώμα τους. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό με προστασία χρώματος ή ξύδι και χρησιμοποιήστε τον χαμηλότερο δυνατό κύκλο στυψίματος και θερμοκρασία. Εάν υπάρχει επιλογή για απαλό πλύσιμο ή πλύσιμο στο χέρι στο πλυντήριο, μη διστάσετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες αγορών

© Breibeest / Flickr, © CC BY 2.0, © Elyaqim Mosheh Adam אליקים משה אדם / Flickr, © CC BY-SA 2.0

Ελέγξτε την ετικέτα, καθώς οι τσάντες για ψώνια είναι κατασκευασμένες από διαφορετικά υλικά.Οι περισσότερες βαμβακερές και πάνινες τσάντες αγορών μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό και ένα κανονικό απορρυπαντικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πλύνετε τις πλαστικές σακούλες στο χέρι σε ζεστό νερό. Γυρίστε τη σακούλα προς τα έξω για τις γωνίες, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων και μουλιάστε για 15 λεπτά. Στεγνώστε τις εντελώς πριν τις αποθηκεύσετε. Εάν δεν είστε δίπλα σε νεροχύτη, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικά μαντηλάκια και αφήστε την τσάντα να στεγνώσει.

Παπούτσια

© Marco Verch Professional Photographer / Flickr, © CC BY 2.0, © belchonock / Depositphotos.com

Στην αρχή, αφαιρέστε τη βρωμιά και τα υπολείμματα της επιφάνειας με ένα υγρό πανί και καθαρίστε τα πέλματα με μια οδοντόβουρτσα πριν τα πλύνετε με ζεστό, σαπουνόνερο. Αφαιρέστε τους πάτους και τα κορδόνια και βάλτε τα στο πλυντήριο χωριστά.

Βάλτε τα παπούτσια σε μια διχτυωτή τσάντα και κλείστε την για προστασία. Ρυθμίστε το πλυντήριο στον ήπιο κύκλο με χλιαρό ή ζεστό νερό. Το καυτό νερό θα κάνει την κόλλα να ραγίσει ή να λιώσει. Μην χρησιμοποιείτε ούτε μαλακτικό, καθώς μπορεί να αφήσει υπολείμματα που θα προσελκύσουν περισσότερη βρωμιά αργότερα.

Τέλος, τοποθετήστε τα παπούτσια στον αέρα και αφήστε τα να στεγνώσουν για τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα φορέσετε. Μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο γιατί θα καταστρέψει τα παπούτσια.

Δείτε επίσης 12 Αντικείμενα που Χρησιμοποιούμε Καθημερινά αλλά Δεν Σκεφτόμαστε Ποτέ να Καθαρίσουμε

Κουρτίνες μπάνιου

© Jojo Photos / Shutterstock.com, © Opat Suvi / Shutterstock.com

Βγάλτε την κουρτίνα του μπάνιου και βάλτε την στο πλυντήριο. Ρυθμίστε το για ένα μικρό έως μεσαίο φορτίο με ζεστό νερό – είναι μια καλή επιλογή για τις περισσότερες κουρτίνες. Απλώς μην χρησιμοποιείτε κρύο ή καυτό νερό για πλαστικές γιατί θα καταστραφούν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξύδι. αλλά όχι μαλακτικό, καθώς θα δώσει στην κουρτίνα σας μια παράξενη χημική μυρωδιά. Επιλέξτε έναν απαλό κύκλο και μόλις πλυθεί, κρεμάστε την ξανά για να στεγνώσει. Να είστε προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο – μπορεί να λιώσει την επένδυση και να την καταστρέψει καθώς και το ίδιο το στεγνωτήριο.

Μαξιλάρια

© Pixel-Shot / Shutterstock.com, © Lakilima / Shutterstock.com

Διαβάστε την ετικέτα εάν το μαξιλάρι πλένεται στο πλυντήριο. Είναι καλύτερα να μην πλένετε συνθετικά ή πολύ παλιά μαξιλάρια με αυτόν τον τρόπο γιατί μπορεί να χαλάσουν μέσα στο πλυντήριο. Επίσης, μην βάζετε μαξιλάρια με φτερά, λάτεξ ή αφρό μνήμης στο πλυντήριο.

Ρυθμίστε σε έναν ήπιο κύκλο και επιλέξτε μια θερμοκρασία σύμφωνα με την ετικέτα στο μαξιλάρι. Χρησιμοποιήστε κανονικό απορρυπαντικό. Προσθέστε έναν επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος εάν χρειάζεται. Αυτό θα αφαιρέσει εντελώς τυχόν ίχνη απορρυπαντικού και θα βοηθήσει το μαξιλάρι να στεγνώσει πιο γρήγορα.

Πλένετε τα μαξιλάρια σας δύο φορές το χρόνο. Το συχνότερο πλύσιμο τους, δυστυχώς, δεν είναι πολύ υγιεινό.

Λούτρινα παιχνίδια

© loriklaszlo / Depositphotos.com

Βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα λέει εάν το ύφασμα του παιχνιδιού πλένεται. Εάν υπάρχουν μερικές πούλιες στο παιχνίδι, δεν θα επιβιώσει από το πλύσιμο στο πλυντήριο. Εάν είναι γεμάτο με μικρές μπάλες αφρού, προτιμήστε το πλύσιμο στο χέρι.

Αρχικά, αφαιρέστε τυχόν μέρη που μπορούν να διαχωριστούν και βάλτε τα όλα σε μια διχτυωτή τσάντα. Μουλιάστε τα όλα με ένα αραιωμένο διάλυμα ξιδιού πριν τα βάλετε στο πλυντήριο. Τοποθετήστε τα στο πλυντήριο και προσθέστε μια πολύ μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού. Το μαλακτικό υφασμάτων είναι συνήθως περιττό – το ξύδι βοηθά να παραμείνουν απαλά και αφράτα.

Ρυθμίστε σε κρύο νερό και τον πιο ήπιο δυνατό κύκλο. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ καυτό νερό καθώς είναι πολύ επιβλαβές για τα λούτρινα παιχνίδια. Τέλος, αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα.

Σουτιέν

© Pinyonoii / Shutterstock.com, © metita ungsumeth / Shutterstock.com

Γεμίστε έναν νεροχύτη με ζεστό νερό και ανακατέψτε ήπιο απορρυπαντικό χωρίς οινόπνευμα. Χρησιμοποιήστε βρεφικό σαμπουάν εάν δεν είστε σίγουροι. Προσθέστε τα σουτιέν, αλλά φροντίστε να πλένετε μόνο παρόμοια χρώματα μαζί. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 10-15 λεπτά ενώ αν είναι πολύ βρώμικα, αφήστε τα για μία ώρα.

Στριφογυρίστε και στραγγίστε τα σουτιέν και ξεπλύντε τα με καθαρό νερό. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι το νερό να είναι καθαρό και να μην έχει μείνει σαπούνι. Τότε μπορείτε να τα αφήσετε να στεγνώσουν στον αέρα.

Μια άλλη επιλογή είναι να τα απλώσετε σε μια πετσέτα και να τα καλύψετε το ένα με το άλλο. Πιέστε ελαφρά τα σουτιέν για να αφαιρέσετε τυχόν επιπλέον υγρασία. Μην τα πιέζετε και μην τα στύβετε. Ξανασχηματίστε τα και αφήστε τα σουτιέν να στεγνώσουν στον ανοιχτό αέρα.

Δείτε επίσης Σκληρές πετσέτες τέλος: Πώς να Κάνετε τις Πετσέτες Απαλές και μαλακές

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καλοκαιρινά κοντά χτενίσματα,ομορφιά,συμβουλές για χτενίσματα

14 Καλοκαιρινά Κοντά Χτενίσματα για Γυναίκες άνω των 40

φούσκωμα μπαλονιού,για το παιδί,μαζί με το παιδί,κόλπα,χρήσιμα,παιδικές κατασκευές

Φούσκωσε ένα Μπαλόνι με Μαγειρική Σόδα και Ξύδι και διασκεδάστε με τα παιδιά με αυτό το “μαγικό”