Τσίμπημα κουνουπιού: Η λέξη «κουνούπι» πρώτα και κύρια μας θυμίζει τον κνησμό και το πρήξιμο που συμβαίνει μετά τα τσιμπήματα του. Αλλά σπάνια σκεφτόμαστε τι συμβαίνει ενώ αυτό το έντομο τρέφεται με εμάς και τι πραγματικά μας κάνει να ξυνόμαστε. Σύμφωνα με έρευνες ο λόγος είναι στο σάλιο του κουνουπιού. Μάθετε τι συμβαίνει στο σώμα σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα τσίμπημα κουνουπιού. Σας ταλαιπωρούν τα κουνούπια; 15 Φυτά που Διώχνουν τα Κουνούπια και τα Έντομα
Τα κουνούπια φτύνουν το δέρμα σας για να ανακουφίσουν τον πόνο.
Τσίμπημα κουνουπιού
Σύμφωνα με μια μελέτη, ένα κουνούπι χρειάζεται περίπου 4 λεπτά για να γεμίσει το στομάχι του με αίμα. Το πρόβλημα είναι ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το θύμα μπορεί να το παρατηρήσει και να το σκοτώσει. Επίσης, το ίδιο το τσίμπημα είναι επώδυνο, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι το κουνούπι μπορεί να βρεθεί ακόμα πιο γρήγορα.
Το σάλιο ενός κουνουπιού έχει έναν παράγοντα που μουδιάζει το δέρμα. Έτσι, αφού μας φτύσει, δεν νιώθουμε το δάγκωμα. Μετά από αυτό αρχίζει να ψάχνει για αιμοφόρα αγγεία κάτω από το δέρμα. Ελέγχει πολλές φορές μέχρι να βρει για να τραφεί.
Τσίμπημα κουνουπιού: Το σάλιο βοηθά να πιπιλίζουν αίμα ευκολότερα.
Δείτε ακόμη Γιατί τα Κουνούπια Έρχονται Κοντά στα Αυτιά σας και Πώς να το Αποφύγετε
Μόλις βρεθεί η φλέβα, το κουνούπι απελευθερώνει σάλιο για άλλη μια φορά. Περιέχει περισσότερες από 100 πρωτεΐνες που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς – μία από τις οποίες το κάνει να μην πήζει το αίμα. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να ρουφήξει.
Το θέμα είναι ότι αφού καταστραφεί η φλέβα, το σώμα μας αρχίζει να τη θεραπεύει. Αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει ένα κουνούπι να τραφεί με αυτή. Αλλά έχουν τρόπο να το παρακάμψουν. Το σάλιο κουνουπιών έχει έναν παράγοντα που σταματά αυτή τη διαδικασία και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία.
Τα τσιμπήματα προκαλούν φαγούρα γιατί είμαστε αλλεργικοί σε αυτά.
Οφείλεται πάλι στο σάλιο. Ένα τσίμπημα περιέχει μη τοξικές πρωτεΐνες που μπορεί να οδηγήσουν σε κνησμό, ερυθρότητα και πρήξιμο — σε διαφορετικά επίπεδα σοβαρότητας. Και υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου αλλεργίες.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να μη σας τσιμπάνε τα κουνούπια