8 Προειδοποιητικά Σημάδια Υγείας που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το σώμα μας μπορεί να αρχίσει να μας «μιλάει» μέσω διαφόρων αλλαγών. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δώσουμε προσοχή και να δράσουμε γρήγορα. 8 Προειδοποιητικά Σημάδια Προεμμηνόπαυσης που Μπορεί να μην Γνωρίζετε

Κιτρινωπό δέρμα

© Shutterstock.com

Ένας κιτρινωπός τόνος δέρματος προκαλείται κυρίως από ίκτερο και ηπατικά προβλήματα. Τα υψηλά επίπεδα χολερυθρίνης (μια χρωστική ουσία της χολής) καθιστούν αδύνατο για το σώμα σας να την αποβάλει ως απόβλητο. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα και το ασπράδι των ματιών αποκτούν μια κιτρινωπή απόχρωση.

Λευκές βούλες στα νύχια

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Μπορεί να εμφανιστούν μετά από τραυματισμό στα νύχια ή ως αποτέλεσμα του δαγκώματος των νυχιών σας. Ωστόσο, εάν τίποτα από αυτά δεν ισχύει και εξακολουθείτε να τα έχετε, μπορεί να υπάρχει ένα κρυφό πρόβλημα υγείας. Τις περισσότερες φορές, μπορεί να ενοχοποιηθεί για ανεπάρκεια ψευδαργύρου, ασβεστίου ή πρωτεΐνης.

Σκασμένες γωνίες των χειλιών

© Shutterstock.com

Τα σκασίματα ή οι φουσκάλες στις γωνίες των χειλιών εμφανίζονται για πολλούς λόγους. Μπορεί να είστε αφυδατωμένοι ή εκτεθειμένοι σε υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, ακόμη και μια κανονική οδοντόκρεμα ή κραγιόν που χρησιμοποιείτε συχνά μπορεί να φταίει.

Κυρτά νύχια

© Shutterstock.com

Τα κυρτά νύχια γύρω από τα δάχτυλα είναι χαρακτηριστικά ατόμων με χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί λόγω ορισμένων γαστρεντερικών παθήσεων. Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τα νύχια μεγαλώνουν και λυγίζουν προς τα κάτω.

Δείτε ακόμη Σημάδια ότι Έχετε Δυσανεξία σε Μερικές Κοινές Τροφές

Related Post

Άφθες

© Shutterstock.com

Οι επώδυνες άφθες στο εσωτερικό του στόματος μπορεί να προκληθούν από ορμονικές αλλαγές ή συναισθηματικό στρες. Επιπλέον, μπορεί να έχετε προδιάθεση για αυτό. Μια ανεπάρκεια βιταμίνης Β-12 είναι μια άλλη αιτία που μπορεί να κάνει τις άφθες να εμφανιστούν.

Σπυράκια στα βλέφαρα

© Shutterstock.com

Τα μικρά σπυράκια στα βλέφαρά σας ονομάζονται χαλάζιο. Συνήθως μεγαλώνουν πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και κάνουν το βλεφάριασμα επώδυνο, ενώ μπορεί να σας προκαλούν φαγούρα. Συνήθως εμφανίζονται στο δέρμα εάν έχετε διαβήτη ή δέρμα που είναι πολύ ξηρό. Μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να αλλάξετε τους φακούς επαφής ή τα πινέλα μακιγιάζ σας.

Κύκλος γύρω από τον κερατοειδή

© Shutterstock.com

Εάν κοιτάξετε πιο προσεκτικά τον κερατοειδή σας και δείτε έναν γαλαζωπό, γκρι ή λευκό δακτύλιο γύρω του, έχετε arcus senilis. Αυτά τα “δαχτυλίδια” είναι στην πραγματικότητα αποθέσεις λίπους. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης το κάνουν να φαίνεται ακριβώς στα μάτια σας. Όλοι τελικά θα τα αποκτήσουν καθώς γερνούν, ωστόσο, αν τα παρατηρήσετε ενώ είστε νέοι, είναι ένας λόγος ανησυχίας.

Ζωηρόχρωμη γλώσσα

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η κόκκινη γλώσσα δεν είναι μόνο σημάδι μόλυνσης, αλλά και ακμής και ανεπάρκειας βιταμινών. Μια άλλη πιθανή αιτία είναι η οστρακιά, η οποία μπορεί να κάνει τη γλώσσα σας χλωμή αλλά με έντονα κόκκινα στίγματα. Επιπλέον, ο έρπης του στόματος μπορεί επίσης να προκαλέσει μια γλώσσα με έντονα χρώματα.

Δείτε επίσης 6 Προειδοποιητικά Σημάδια Εγκεφαλικού που Πρέπει να Γνωρίζετε

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

10 τάσεις μόδας που πολλοί άνθρωποι μετανιώνουν σήμερα

Η μόδα είναι ένα πολύ κυκλοθυμικό και άστατο πράγμα. Πολύ συχνά, ενώ προσπαθούμε να είμαστε… Read More

13 Μαΐου, 2024

Πόνοι στις αρθρώσεις: Ανακούφιση με μια Απλή Φυτική Θεραπεία με φύλλα δάφνης, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο

Η ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά η φύση συχνά παρέχει… Read More

13 Μαΐου, 2024

Πόσα χιλιόμετρα είναι τα 10.000 βήματα και πώς θα καταφέρεις να πιάσεις αυτόν τον στόχο καθημερινά

Σίγουρα έχετε ακούσει τον κανόνα με τα 10.000 βήματα που πρέπει να κάνουμε καθημερινά. Το… Read More

13 Μαΐου, 2024

Τι να κάνω τα παλια καλλυντικά: Οι Top 10 εναλλακτικές χρήσεις για την περιποίηση αλλά και το σπίτι

Τα συρτάρια σας είναι γεμάτα με καλλυντικά που δεν σας χρειάζονται; Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί… Read More

13 Μαΐου, 2024

Πώς να Κόψετε Εύκολα Έναν Ανανά

Ο ανανάς είναι ένα νόστιμο και υγιεινό τροπικό φρούτο που αγαπούν πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, το… Read More

13 Μαΐου, 2024

Το Μήκος των Δακτύλων σας Φανερώνει Μερικά Χαρακτηριστικά της Προσωπικότητάς σας

Η επιστημονική έρευνα αναφέρεται συνήθως σε στατιστικά δεδομένα ή ανακαλύψεις που μπορεί να θεωρήσουμε άσχετες.… Read More

13 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα