in , ,

Πώς η Διάρκεια των Αγκαλιών Μπορεί να Επηρεάσει το Σώμα σας

αγκαλιά και υγεία,οφέλη αγκαλιάς,συμβουλές υγείας,υγεία
Πώς η Διάρκεια των Αγκαλιών Μπορεί να Επηρεάσει το Σώμα σας

Μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για έναν άνθρωπο είναι να του προσφέρετε άνεση, ζεστασιά και αγάπη με κάτι τόσο απλό όπως μια αγκαλιά. Και αν δεν είστε μεγάλος λάτρης της αγκαλιάς, μπορεί να αλλάξετε γνώμη όταν μάθετε τα πάντα για το πόσο ισχυρή μπορεί να είναι για την ψυχική και σωματική υγεία. Γιατί Δεν Μπορείτε να Κοιμηθείτε Χωρίς να Αγκαλιάσετε Κάτι

Γιατί το ανθρώπινο άγγιγμα είναι τόσο σημαντικό.

Πώς η Διάρκεια των Αγκαλιών Μπορεί να Επηρεάσει το Σώμα σας

Το ανθρώπινο άγγιγμα είναι η πιο οικεία μορφή επικοινωνίας και φυσικά φέρνει τα περισσότερα οφέλη. Οι άνθρωποι που νιώθουν μοναξιά συχνά συνειδητοποιούν ότι κάτι τους λείπει, αλλά δεν γνωρίζουν ότι είναι κάτι τόσο απλό όσο μια αγκαλιά. Σύμφωνα με μια έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 40.000 άτομα, οι πιο συνηθισμένες λέξεις που σχετίζονται με το άγγιγμα ήταν «παρηγορώ», «ζεστασιά» και «αγάπη».

Γιατί οι μεγάλες σε διάρκεια αγκαλιές είναι καλύτερες για εμάς.

Οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι στις σύντομες αγκαλιές, αλλά υπάρχει ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε χρονικά μεγαλύτερες από εδώ και πέρα. Έγινε μια μελέτη για τη διάρκεια των αγκαλιών, όπου οι συμμετέχοντες έπρεπε να αγκαλιαστούν για 1, 5 και 10 δευτερόλεπτα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αγκαλιές του 1 δευτερολέπτου ήταν οι λιγότερο ευχάριστες, ενώ οι αγκαλιές των 10 δευτερολέπτων έδωσαν τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Οι αγκαλιές μπορούν να μειώσουν το άγχος, το οποίο θα τονώσει την ευτυχία.

Οι αγκαλιές παράγουν μία από τις «ορμόνες της ευτυχίας» ή ωκυτοκίνη, που συχνά αποκαλείται η ορμόνη «αγκαλιά» ή «αγάπη». Όσο περισσότερο αγγίζουμε ή αγκαλιάζουμε, τόσο περισσότερο παράγεται και τόσο καλύτερα νιώθουμε. Είναι αποδεδειγμένο ότι η ορμόνη έχει δράση κατά του στρες.

Δείτε ακόμη Γιατί Δεν Πρέπει να Φοράτε τα Ιδια Ρούχα 2 Μέρες Συνεχόμενα

Η δύναμη μιας αγκαλιάς καταπολεμά το άγχος και τον φόβο.

Η αγκαλιά μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για άτομα με άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση και πιο συγκεκριμένα, για όσους φοβούνται τη θνησιμότητα τους. Αυτή η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που βιώνουν αυτά τα συναισθήματα μπορεί να θέλουν να τους αγγίζουν για να αισθάνονται παρηγοριά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι αγκαλιαζόντουσαν βίωσαν λιγότερο υπαρξιακό άγχος από άλλους που δεν είχαν σωματική επαφή με άλλο άτομο.

Η αγκαλιά μπορεί να μειώσει την πιθανότητα να αρρωστήσετε.

Μια μελέτη δείχνει ότι τα άτομα που λαμβάνουν αγκαλιές μπορούν να προστατεύονται λίγο περισσότερο από λοιμώξεις. Σε αυτό συμμετείχαν 404 υγιείς ενήλικες και αφού δέχθηκαν αγκαλιές, εκτέθηκαν σε έναν ιό του κοινού κρυολογήματος και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν για σημεία ασθένειας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι αγκαλιές μείωσαν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Το σωματικό άγγιγμα μπορεί να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς.

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι αγκαλιές μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για την καρδιά στον άνθρωπο. Οι ερευνητές χώρισαν μια ομάδα 200 ατόμων σε 2 ομάδες. Στην πρώτη, τα ζευγάρια έπρεπε να πιαστούν χέρι-χέρι για 10 λεπτά ενώ έβλεπαν ένα ρομαντικό βίντεο και μετά να αγκαλιαστούν για 20 δευτερόλεπτα, και η δεύτερη ομάδα έπρεπε να καθίσει σιωπηλή χωρίς να αγκαλιαστεί για 10 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα στην πιο «στοργική ομάδα» παρουσίασαν μειώσεις στον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση.

Ο αριθμός των αγκαλιών που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε ευτυχισμένοι και υγιείς.

Υπάρχει μια απλή φόρμουλα. 4 αγκαλιές την ημέρα είναι για επιβίωση. 8 αγκαλιές την ημέρα είναι για συντήρηση. Και 12 αγκαλιές την ημέρα είναι για ανάπτυξη. Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε όσες περισσότερους μπορούμε. Οι αγκαλιές δεν έχουν μειονεκτήματα, ενώ τα πλεονεκτήματα είναι πολύ σημαντικά για να αγνοηθούν.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Γιατί Είναι Καλύτερα να Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Χαρτί Υγείας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by Jimmy Taylor

12 Μυστικά Ομορφιάς από το Παρελθόν που μας Εκπλήσσουν Ακόμα

IKEA Hacks,IKEA Hacks για γλάστρες,DIY γλάστρες,για τον κήπο

11 IKEA Hacks για DIY Γλάστρες