8 Φυσικοί Τρόποι για να Φροντίσετε το Δέρμα σας Οταν Έχετε μια Κακή Μέρα

Το δέρμα μας εκτίθεται καθημερινά σε πολλούς επιβλαβείς παράγοντες. Είναι αδύνατο να αποφύγετε τη ρύπανση, τις ακτίνες του ήλιου και τη σκόνη, και όλα αυτά κάνουν το δέρμα να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Αντί να ξοδεύετε μια περιουσία σε ακριβά καλλυντικά προϊόντα, είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση της ακμής, της υπερμελάγχρωσης και άλλων δερματικών προβλημάτων. Υπάρχουν 8 φυσικοι τρόποι για να δώσετε στο δέρμα σας τη φωτεινή και φρέσκια όψη που του αξίζει μετά από μια δύσκολη μέρα. Μπότοξ της φύσης: 8 τροφές για αναπλήρωση του κολλαγόνου στο δέρμα και μείωση των ρυτίδων με φυσικό τρόπο

Δοκιμάστε την αρχαία μέθοδο του πάγου για να συσφίξετε το δέρμα σας.

© Depositphotos.com, © pexels.com

Το πάγωμα του δέρματος είναι από καιρό μια ρουτίνα ομορφιάς για τις Ασιάτισσες. Βασικά, είναι η έκθεση του δέρματος σε εξαιρετικά κρύα θερμοκρασία για αρκετά λεπτά, συνήθως χρησιμοποιώντας ένα παγάκι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε το πρήξιμο του προσώπου, να συσφίξετε το δέρμα και να το κάνετε να φαίνεται λαμπερό και φρέσκο. Το κρύο μπορεί επίσης να μειώσει το μέγεθος των πόρων, γεγονός που κάνει το δέρμα σας γενικά πιο λείο.

Συμβουλή: προσέξτε να μην εκθέτετε υπερβολικά το δέρμα σας στον πάγο γιατί μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.

Περιποιηθείτε το δέρμα σας με ένα σπιτικό scrub καφέ.

© Depositphotos.com

Η κατανάλωση καφέ με μέτρο μπορεί σίγουρα να ενισχύσει την ενέργεια και τον μεταβολισμό σας, αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ το δέρμα σας; Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στην καφεΐνη έχουν επίσης οφέλη όταν εφαρμόζονται επιδερμικά. Μπορείτε να συνδυάσετε αλεσμένο καφέ με άλλα συστατικά από την κουζίνα όπως μέλι, λάδι καρύδας ή γάλα για να φτιάξετε ένα φυσικό scrub. Η πάστα θα απολεπίσει το δέρμα και θα μειώσει τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα, αφήνοντας το πρόσωπό σας λείο και άψογο.

Χρησιμοποιήστε την κανέλα ως ενισχυτικό της ροής του αίματος.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Η κανέλα θα μπορούσε επίσης να γίνει απαραίτητο συστατικό στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ακμής και των σημαδιών γήρανσης. Αυτό το μπαχαρικό είναι επίσης γνωστό για την τόνωση της ροής του αίματος: η περιποίηση του δέρματός σας με μια πάστα από μέλι, κανέλα και γιαούρτι θα το κάνει πιο φωτεινό και πιο ομοιόμορφο. Και, καθώς η καλή κυκλοφορία σημαίνει πιο σαρκώδη όψη, τα χείλη σας θα φαίνονται πιο γεμάτα.

Συμβουλή: Η κανέλα μπορεί να έχει παρενέργειες. Μερικοί άνθρωποι είναι υπερευαίσθητοι σε αυτήν, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα στην πρώτη εφαρμογή. Απλώστε την πάστα κανέλας σε ένα μικρό σημείο στο δέρμα σας και εάν εμφανίσετε ερυθρότητα ή φαγούρα, ξεπλύνετε αμέσως.

Χρησιμοποιήσετε το πράσινο τσάι επιδερμικά αντί να το πίνετε απλώς.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Ενώ τα οφέλη του πράσινου τσαγιού για την υγεία μπορείτε να τα απολαύσετε απλά πίνοντάς το, η εφαρμογή του στο δέρμα έχει επίσης τα πλεονεκτήματά του. Γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το δέρμα με τάση ακμής. Επίσης, τα κακά προγράμματα ύπνου και το πολύ αλάτι στο φαγητό συχνά οδηγούν σε πρήξιμο στο πρόσωπο, ειδικά γύρω από τα μάτια. Το να καλύψετε τα μάτια σας με φακελάκια πράσινου τσαγιού θα σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο.

Related Post

Συμβουλή: Αν βρείτε αλεσμένο πράσινο τσάι σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων, δεν πρέπει να φύγετε χωρίς να το αγοράσετε! Η σκόνη πράσινου τσαγιού μπορεί να είναι ένα καταπληκτικό συστατικό για σπιτικές μάσκες προσώπου.

Δείτε ακόμη 10 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τη Χαλάρωση του Δέρματος στο Πρόσωπο και το Λαιμό

Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους στα μάτια με μαγειρική σόδα.

© Depositphotos.com

Εάν έχετε συχνά με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, θα πρέπει να σκεφτείτε μια ακόμη σπιτική μάσκα. Η μαγειρική σόδα φημίζεται για τις λευκαντικές της ιδιότητες, οπότε ο συνδυασμός της με γάλα μπορεί να μειώσει σοβαρά τους μαύρους κύκλους. Δεδομένου ότι το νάτριο περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες, μπορεί να είναι χρήσιμο συστατικό σε κρέμες για ερεθισμούς του δέρματος και εξανθήματα.

Χυμος πατάτας ως φυσικό λευκαντικό για τις σκούρες κηλίδες στο δέρμα.

© shutterstock.com

Δεδομένου ότι η πατάτα είναι φορτωμένη όχι μόνο με μέταλλα και βιταμίνες αλλά και με θερμίδες, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν την καθημερινή χρήση αυτού του λαχανικού στη διατροφή τους. Ωστόσο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το παραλείψετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ο χυμός πατάτας είναι ένα φυσικό λευκαντικό καθώς αντιμετωπίζει τις σκούρες κηλίδες και τα ηλιακά εγκαύματα στο δέρμα.

Χαλαρώστε το σώμα σας και ανακουφίστε το δέρμα σας με τσάι χαμομηλιού.

© shutterstock.com

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να πίνουν ένα φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού πριν τον ύπνο για να ηρεμήσουν το σώμα και τα νεύρα. Γνωρίζατε όμως ότι έχει και ανακουφιστική επίδραση στο δέρμα σας; Το τσάι χαμομηλιού αναγνωρίζεται για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και έτσι το πλύσιμο του προσώπου σας με αυτό είναι ένας εξαιρετικός φυσικός τρόπος για τη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής. Επίσης, μπορείτε απλά να το χρησιμοποιήσετε ως καθημερινή ενυδατική κρέμα εάν έχετε ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα.

Αφαιρέστε τις ατέλειες στο δέρμα με μπανανόφλουδα.

© 3-Minute Hacks/Facebook

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ορκίζονται ότι το τρίψιμο μιας μπανανόφλουδας στο δέρμα σας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση ορισμένων από τις πιο κοινές ατέλειες. Ισχυρίζονται ότι μπορεί να κάνει τα σημάδια της ακμής να ξεθωριάσουν πιο γρήγορα και να γίνουν λιγότερο ορατά, καθώς και να ενυδατώσει το δέρμα και να μειώσει τις ρυτίδες. Λάβετε αυτό υπόψη και σκεφτείτε δύο φορές πριν πετάξετε την μπανανόφλουδα σας την επόμενη φορά.

Δείτε επίσης 7 Φυσικά Συστατικά που θα Κάνουν το Δέρμα σας να Ακτινοβολεί

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα