in , , ,

Καυτές Τάσεις Διακόσμησης: 40 Ιδέες για Τοίχους με Ασβεστοχρώματα

ασβεστοχρώματα,τοίχοι με ασβεστοχρώματα,βάψιμο τοίχου,διακόσμηση τοίχου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης
40 Ιδέες για Τοίχους με Ασβεστοχρώματα

Θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας μια μοντέρνα εμφάνιση; Μία από τις πιο καυτές τάσεις διακόσμησης είναι η υφή και μπορεί να αποκτήσετε τοίχους με υφή για να ανανεώσετε την εμφάνιση της κατοικίας σας με ασβεστοχρώματα. Είναι μια βαφή με λεπτή υφή, φιλικη προς το περιβάλλον και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. 56 Ιδέες για Ξασπρισμένους Τοίχους με Τούβλα

Τάσεις Διακόσμησης: Τι είναι το ασβεστοχρώμα

Ένα αρχαίο βασικό οικιακό προϊόν που χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους, το ασβεστόχρωμα παρασκευάζεται από ασβεστόλιθο που έχει συνθλιβεί, καεί και αναμειχθεί με νερό για να γίνει ένας στόκος ασβέστη. Ο στόκος παλαιώνεται και στη συνέχεια αραιώνεται με νερό και χρωματίζεται με φυσικές χρωστικές. Δημιουργεί επιφάνειες που είναι διάστικτες και ματ με μια κιμωλιακή υφή κάτι σαν σουέντ. Προσδίδει βάθος και φωτεινότητα σε απλούς τοίχους.

40 Ιδέες για Τοίχους με Ασβεστοχρώματα

Τάσεις Διακόσμησης: Τα πλεονεκτήματα του ασβεστοχρώματος

Είναι αναπνεύσιμο (χωρίς συμπύκνωση σε συνθήκες υγρασίας), φυσικό, χωρίς διαλύτες και υποαλλεργικό. Απορροφά τις οσμές και είναι φυσικά ανθεκτικό στα βακτήρια.

Τάσεις Διακόσμησης: Τα πλεονεκτήματα του ασβεστοχρώματος

Είναι αναπνεύσιμο (χωρίς συμπύκνωση σε συνθήκες υγρασίας), φυσικό, χωρίς διαλύτες και υποαλλεργικό. Απορροφά τις οσμές και είναι φυσικά ανθεκτικό στα βακτήρια.

Τάσεις Διακόσμησης: Είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Χωρίς χημικούς διαλύτες, το παραδοσιακό ασβεστόχρωμα παρασκευάζεται από φυσικό ασβέστη και φυσικές χρωστικές ουσίες. Ακόμη και ορισμένοι σύγχρονοι τύποι που περιέχουν πρόσθετους συνδετικούς παράγοντες χρησιμοποιούν ορυκτά πρόσθετα που διατηρούν ανέπαφα τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Το υψηλό επίπεδο pH του ασβέστη σημαίνει ότι οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να επιβιώσουν, γεγονός που προσθέτει μια υποαλλεργική ιδιότητα.

Δείτε ακόμη 25 Φοβερές ιδέες για Τοίχους από Πέτρα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τάσεις Διακόσμησης: Πού χρησιμοποιείται το ασβεστόχρωμα

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Σε αντίθεση με τα περισσότερα οικιακά χρώματα εφαρμόζεται καλύτερα σε πορώδεις επιφάνειες, όπως σοβά, πέτρα και τούβλα. Ειδικά οι σύγχρονοι τύποι ασβεστοχρώματος που έχουν πρόσθετα που δεσμεύουν τα ορυκτά μπορεί να εφαρμοστούν σε γυψοσανίδες, εφόσον χρησιμοποιείται κατάλληλο αστάρι. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αστάρι με βάση τα ορυκτά – όπως ένα ακρυλικό αστάρι (που χρησιμοποιείται συχνά κάτω από βαφές λάτεξ) – που δημιουργεί μια επιφάνεια στην οποία μπορεί να κολλήσει το ασβεστόχρωμα.

Τάσεις Διακόσμησης: Τι χρώματα έχει το ασβεστόχρωμα

Στη βασική του μορφή είναι υπόλευκο. Το χρώμα επιτυγχάνεται με την προσθήκη φυσικών, ανθεκτικών στα αλκάλια χρωστικών, οι οποίες είναι διαθέσιμες σε αποχρώσεις που υπαγορεύονται από αυτό που έχει να προσφέρει η γη. Τα καφέ, γκρι και μπεζ είναι ο κανόνας.

Λάβετε υπόψη ότι το ασβεστόχρωμα γίνεται πολύ πιο ελαφρύ καθώς στεγνώνει. Είναι έως και 10 φορές πιο σκούρο όταν είναι υγρό. Επομένως είναι σημαντικό να δοκιμάσετε τα χρώματα. Τα χρώματα ποικίλλουν ανάλογα με τις χρωστικές που χρησιμοποιούνται, τη σύνθεση και το πορώδες της επιφάνειας που βάφεται και την εφαρμογή της βαφής.

Μπορώ να φτιάξω το δικό μου ασβεστόχρωμα;

Είναι μια απλή διαδικασία που περιλαμβάνει την κατασκευή ενός στόκου ασβέστη από ένυδρο ασβέστη αναμεμειγμένο με νερό και στη συνέχεια σταδιακή αραίωση του παρασκευάσματος με νερό μέχρι να αποκτήσει τη σύσταση μιας παχύρρευστης κρέμας. Μπορείτε να προσθέσετε φυσικές χρωστικές για χρώμα.

Πώς εφαρμόζεται το ασβεστόχρωμα

Θα πρέπει να εφαρμόζεται σε πολλές λεπτές στρώσεις χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με μακριά τρίχα. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ρολό.

Πώς καθαρίζονται τοίχοι με ασβεστόχρωμα

Ο καθαρισμός των τοίχων με ασβεστόχρωμα δεν συνιστάται, ούτε απαιτείται συχνά: Η διάστικη σκούρα υφή του δείχνει πολύ λιγότερη βρωμιά από τις τυπικές βαμμένες επιφάνειες. Αλλά εάν οι τοίχοι χρειάζονται ένα καθάρισμα, απλώς εφαρμόστε μια αραιωμένη εκ νέου στρώση ασβεστοχρώματος.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Τεχνοτροπία με Stencil και ΣΤΟΚΟ! Κάντε ανάγλυφα σχέδια στους τοίχους σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Πράγματα που Κάνουμε Λάθος Όλοι

κούρεμα και σχήμα προσώπου,κουρέματα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Ποιό Κούρεμα Ταιριάζει Τέλεια στο Πρόσωπό σας Σύμφωνα με τις Διάσημες του Χόλυγουντ