in , , ,

8 Σημάδια ότι Έχετε Έντομα στο Σπίτι σας

σημάδια εντόμων στο σπίτι,ύπαρξη εντόμων στο σπίτι,συμβουλές για έντομα,χρήσιμα
8 Σημάδια ότι Έχετε Έντομα στο Σπίτι σας

Όλοι έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι τα σπίτια μας είναι χωρίς έντομα, αλλά μάλλον αυτό δεν συμβαίνει. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι πάνω από 100 είδη διαφορετικών ζωυφίων ζουν σε ένα σπίτι. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όμως, η πλειονότητα από αυτά είναι ακίνδυνα και τόσο μικρά που δεν έχουμε καμία πιθανότητα να μάθουμε ότι υπάρχουν. Από την άλλη πλευρά, τα έντομα που προκαλούν καταστροφή ή μεταφέρουν ασθένειες μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Υπάρχουν μερικά σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε έντομα στο σπίτι σας. 9 Τρόποι να Κρατήσετε τις Αράχνες και τα Έντομα Μακριά από το Σπίτι σας

Έχετε κατά διαστήματα τσιμπήματα στο σώμα.

8 Σημάδια ότι Έχετε Έντομα στο Σπίτι σας

Παρόλο που τα τσιμπήματα είναι αρκετά φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (ειδικά αν περνάτε πολύ χρόνο έξω), θα πρέπει να ανησυχείτε για άλλες στιγμές, όπως για παράδειγμα αν ξυπνάτε με τσιμπήματα. Μπορεί να είναι σημάδι ότι το σπίτι σας έχει μολυνθεί από κοριούς. Καθαρίστε βαθιά, σκουπίστε τα πάντα στο υπνοδωμάτιό σας και πετάξτε τα άχρηστα για να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

Μυρίζετε άσχημες μυρωδιές.

Ένα από τα ενδεικτικά σημάδια της προσβολής από έντομα είναι η μυρωδιά. Εμφανίζεται όταν υπάρχουν πάρα πολλά. Στα μέρη που ζουν οι κατσαρίδες υπάρχει μια ελαιώδης και μοσχομυριστή μυρωδιά. Αφήνουν επίσης κοκκινοκαφέ ραβδώσεις πίσω τους. Η σπιτική αντιμετώπιση αυτών των εντόμων περιλαμβάνουν τη χρήση μαγειρικής σόδας, βορικού οξέος, μέντας ή αιθέριου ελαίου λεμονόχορτου.

Παράξενοι θόρυβοι.

Μπορεί να ακούσετε περίεργους θορύβους από τους τοίχους ή τα πατώματα, ειδικά τη νύχτα (σαν να ήταν στοιχειωμένο το σπίτι σας). Δεν είναι φάντασμα αλλά μπορεί να είναι τερμίτες: κάνουν ήχους χτυπήματος. Ένα άλλο σημάδι προσβολής από τερμίτες είναι ο κοίλος ήχος που συμβαίνει όταν χτυπάτε σε ξύλινες επιφάνειες. Ενεργήστε αμέσως εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τερμίτες: είναι πολύ καταστροφικοί και μπορεί να κάνουν το σπίτι σας επισφαλές.

Χρώμα που ξεφλουδίζει.

Αυτό είναι άλλο ένα σημάδι προσβολής από τερμίτες. Αυτά τα έντομα ζουν ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του ξύλου και έτσι το λεπτό στρώμα του χρώματος αρχίζει να ξεφλουδίζει ή να βγάζει φυσαλίδες. Επιπλέον, οι τερμίτες χρειάζονται υγρασία και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τη ζημιά στο βαμμένο ξύλο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά τα έντομα, αλλά είναι καλύτερα να το αφήσετε στους επαγγελματίες.

Δείτε ακόμη Πώς να Αντιμετωπίσετε Τερμίτες με Κοινά Οικιακά Προϊόντα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Παρατηρείτε ότι υφάσματα καταστρέφονται.

Εάν βρείτε τρύπες στα ρούχα σας, μπορεί να έχετε πρόβλημα με σκόρους. Αυτά τα έντομα ζουν σε ντουλάπες, καθώς οι φυσικές ίνες (μαλλί, μετάξι κ.λπ.) είναι η πηγή τροφής τους. Για να τα ξεφορτωθείτε, πλύνετε όλα τα ρούχα και μετά σκουπίστε καλά το σπίτι με ηλεκτρική σκούπα, ειδικά τα χαλιά. Οι προσβολές από σκαθάρια του χαλιού έχουν παρόμοια σημάδια με γυμνές κηλίδες σε προϊόντα γούνας και μαλλί. Ο καθαρισμός με ατμό και η ηλεκτρική σκούπα σε συνδυασμό με τη χρήση ξιδιού θα βοηθήσουν.

Προβλήματα με τα φυτά.

Όσον αφορά τα φυτά, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι τα βλάπτει: υπάρχουν πολλά έντομα που μπορούν να τα καταστρέψουν. Ο τρόπος καταπολέμησης αυτών των ζωυφίων μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο τους, από τη χρήση χημικών εντομοκτόνων μέχρι να φέρετε πασχαλίτσες στο σπίτι σας.

Βλέπετε πολλές πασχαλίτσες και αράχνες στο σπίτι σας.

Μιλώντας για πασχαλίτσες, αν δεν τις φέρατε μόνοι σας, μπορεί να είναι ένα διακριτικό σημάδι ότι το σπίτι σας έχει μολυνθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις αράχνες. Είναι αρπακτικά, οπότε βλέποντάς τα μέσα σημαίνει ότι υπάρχει άφθονη τροφή (τρώνε ακάρεα, λευκές μύγες και κελυφοειδείς έντομα). Εάν δεν βλέπετε τα ίδια τα έντομα, τα αρπακτικά διατηρούν την κατάσταση υπό έλεγχο προς το παρόν, αλλά αυτό μάλλον δεν πρόκειται να διαρκέσει.

Βλέπετε κίτρινους λεκέδες στο χαρτί.

Αυτό μπορεί να είναι σημάδι προσβολής ασημόψαρου. Αυτά τα μικρά έντομα τρέφονται με τη ζάχαρη και το άμυλο του χαρτιού, ώστε να βλέπετε τους κίτρινους λεκέδες που αφήνουν πίσω τους σε βιβλία, έγγραφα, ταπετσαρίες κ.λπ. Εκτός από χημικά διαλύματα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε φυσικά απωθητικά όπως ροκανίδια κέδρου, λάδι κέδρου και νερό, καθώς και κανέλα.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Φυτά που Σκοτώνουν τις Κατσαρίδες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

απαραίτητα πράγματα στο αυτοκίνητο,συμβουλές για το αυτοκίνητο,χρήσιμα

7 Πράγματα που Πρέπει να Έχετε Απαραίτητα στο Αυτοκίνητό σας

μοντέρνα χρώματα 2022,χρώματα διακόσμησης σπιτιού 2022,διακόσμηση σπιτιού 2022,ιδέες διακόσμησης σπιτιού 2022

4 Μοντέρνα Χρώματα Διακόσμησης Σπιτιού για το 2022 και 40 Ιδέες