in ,

Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανου

σπιτικό αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου,συνταγή για αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου,χρήσιμα,
Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανου

Εκτός από το ότι είναι ένα διάσημο καρύκευμα, το δεντρολίβανο έχει μια διαχρονική παράδοση φαρμακευτικής και θεραπευτικής χρήσης. Για αιώνες, έχει χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της μνήμης, την ανάπτυξη των μαλλιών και την ανακούφιση από τον πόνο και την ένταση. Αν και κανένα από τα λεγόμενα οφέλη του για την υγεία δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το δεντρολίβανο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ριγανελαιο: Το φυσικό αντιβιοτικό και ο τρόπος που φτιάχνεται.

Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Αιθέριο Έλαιο Δεντρολίβανου

Το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία και σε θεραπείες μασάζ, καθώς ανακουφίζει από το στρες και βελτιώνει τη συγκέντρωση. Η ψυχρή έκθλιψη και η απόσταξη με ατμό είναι κοινές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή αιθέριων ελαίων από βότανα όπως το δεντρολίβανο. Ωστόσο, αυτές οι τεχνικές συνήθως απαιτούν μεγάλη εμπειρία και τη χρήση πολύπλοκων συσκευών. Παρακάτω είναι μια απλή μέθοδος που χρησιμοποιεί χαμηλή θερμοκρασία και σταφυλέλαιο για να αξιοποιήσει το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου.

Αφήστε το φρέσκο δεντρολίβανο να ξεραθεί σε ζεστό, σκοτεινό μέρος για αρκετές ώρες. Βεβαιωθείτε ότι έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας του, διαφορετικά το αιθέριο έλαιο μπορεί να μολυνθεί με μούχλα και να χαλάσει.

Δείτε ακόμη Πώς φτιάχνουμε Βαζελίνη χωρίς πετρέλαιο πανεύκολα!

Αφαιρέστε τα φύλλα από τα ξυλώδη κοτσάνια του αποξηραμένου δεντρολίβανου.

Εάν χρησιμοποιείτε μπεν μαρί, γεμίστε την κάτω κατσαρόλα με νερό και προσθέστε 60 έως 90 γρ. φύλλα δεντρολίβανου στο πάνω σκεύος. Καλύπτουμε με δύο φλιτζάνια σταφυλέλαιο. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για τρεις ώρες. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική γάστρα, αναμείξτε τα φύλλα δεντρολίβανου με το σταφυλέλαιο και ζεστάνετε στη χαμηλότερη θερμοκρασία για τρεις ώρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Στραγγίξτε το λάδι σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Σφραγίστε και αποθηκεύστε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Τα 13 Καλύτερα Βότανα και θεραπείες για τον Βήχα και το Κρυολόγημα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

17 Αντιγηραντικές Τροφές για Νεανική Επιδερμίδα

17 Αντιγηραντικές Τροφές για Νεανική Επιδερμίδα

ύπνος με μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα,συμβουλές ύπνου,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Μπορεί να Συμβεί Εάν Κοιμάστε με ένα Μαξιλάρι Ανάμεσα στα Γόνατά σας