in , ,

Φτιάξτε το δικό σου Απορρυπαντικό Ρούχων για Ευαίσθητο Δέρμα

DIY απορρυπαντικό ρούχων για ευαίσθητο δέρμα,DIY απορρυπαντικό ρούχων,ρούχα,χρήσιμα
DIY Απορρυπαντικό Ρούχων για Ευαίσθητο Δέρμα

Η παρασκευή σπιτικού απορρυπαντικού ρούχων μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά είναι πραγματικά πολύ απλή. Χρειάζονται μόνο φυσικά 4 συστατικά. Και το να γνωρίζετε ακριβώς τι υπάρχει στο απορρυπαντικό σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Τα υπολείμματα σαπουνιών και τα τεχνητά αρώματα από εμπορικά απορρυπαντικά ρούχων μπορούν να οδηγήσουν σε φαγούρα και ερεθισμούς στο δέρμα. Γιατί να Βάλετε ένα Μωρομάντηλο στο Πλυντήριο

DIY Απορρυπαντικό Ρούχων για Ευαίσθητο Δέρμα

Θα χρειαστείτε:
4 κούπες σόδας πλυσίματος
1 μπάρα σαπουνιού χωρίς άρωμα
1 κούπα μαγειρική σόδα
1/2 κούπα κιτρικό οξύ

Κατ’ αρχάς, τρίψτε καλά το σαπούνι. Μπορείτε να το τρίψετε με το χέρι, αλλά αν χρησιμοποιήσετε ένα πολυμίξερ θα είναι πολύ πιο εύκολο και θα έχετε μικρότερα κομμάτια που είναι ευκολότερα να αναμειχθούν με τα άλλα συστατικά. Μια μπάρα σαπουνιού παράγει περίπου δύο κούπες νιφάδες σαπουνιού. Είναι καλύτερο να επιλέξετε σαπούνι χωρίς άρωμα καθώς μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα. Εάν αυτό δεν σας απασχολεί, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε με άρωμα όπως λεβάντα.

Αφού τρίψετε το σαπούνι, βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τη σόδα πλυσίματος, τη μαγειρική σόδα και το κιτρικό οξύ. Ανακατέψτε για να αναμείξετε. Διαλύστε τυχόν σβώλους που σχηματίζονται.

Η σόδας πλυσίματος είναι ισχυρότερο καθαριστικό από τη μαγειρική σόδα, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική στην απομάκρυνση των λεκέδων καθώς και της αποσκλήρυνσης του νερού. Η μείωση του επιπέδου pH του νερού βοηθά το απορρυπαντικό να καθαρίζει πιο αποτελεσματικά.

Για το ευαίσθητο δέρμα, πιο απαλά συστατικά όπως μαγειρική σόδα και κιτρικό οξύ βοηθούν επίσης στη διάσπαση και την απομάκρυνση των λεκέδων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα γίνει αν βάλετε ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων

Μεταφέρετε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο και κολλήστε μια ετικέτα πάνω του. Αποθηκεύστε το μακριά από υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε το απορρυπαντικό, ίσως χρειαστεί να ανακατέψετε τα συστατικά και να διαλύσετε τυχόν σβώλους.

Χρησιμοποιείστε μια κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό για κανονικό φορτίο ρούχων. Προσθέστε περισσότερο αν τα ρούχα δεν καθαρίζονται αρκετά. Για μεγάλα φορτία ή πολύ βρώμικα ρούχα, ξεκινήστε με δύο κουταλιές της σούπας.

Προσθέστε ένα φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι στη θήκη του μαλακτικού. Το ξίδι είναι ένας οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από υπολείμματα σαπουνιού που μπορεί να προκαλούν ευαισθησία στο δέρμα.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με το πώς θα αντιδράσει το δέρμα σας σε αυτό το σπιτικό απορρυπαντικό, ξεκινήστε κάνοντας μια μικρή δοκιμαστική παρτίδα. Δοκιμάστε το στα ρούχα σας και δείτε αν σας προκαλεί ερεθισμούς.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Βρώμικο συρτάρι πλυντηρίου; Δείτε πώς θα το καθαρίσετε και απαλλαγείτε και από την μούχλα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Συμβουλές από έναν πυροσβέστη: Τα λάθη που κάνουμε στα σπίτια μας και κινδυνεύουμε από πυρκαγιά

Συμβουλές από έναν πυροσβέστη: Τα λάθη που κάνουμε στα σπίτια μας και κινδυνεύουμε από πυρκαγιά

χρήση κινητού,προσωπικότητα,χρήσιμα,περίεργα

Τι Αποκαλύπτει ο Τρόπος που Χρησιμοποιείτε το Κινητό σας