6 Πρωινές Συνήθειες που Μπορούν να Βλάψουν το Δέρμα σας

Η περιποίηση της επιδερμίδας σας μπορεί να είναι τέλεια προσαρμοσμένη για να ταιριάζει με τις ανάγκες του δέρματός σας, αλλά υπάρχουν μερικές πρωινές συνήθειες που κάνετε εν αγνοία σας και μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας. 7 Ύπουλες Συνήθειες που Ξηραίνουν το Δέρμα

Τρώτε πλιγούρι βρώμης για πρωινό κάθε μέρα.

© Luis Alvarez / DigitalVision / Getty Images, © Shutterstock.com

Ένα μπολ πλιγούρι βρώμης για πρωινό είναι ένας νόστιμος και υγιεινός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Αλλά αν το τρώτε σε καθημερινή βάση, μπορεί να βλάψετε ακούσια το σώμα και το δέρμα σας. Όταν το τρώτε πολύ συχνά στερείτε από το σώμα σας άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε υποσιτισμό και να προκαλέσουν ξηρότητα και ξεφλούδισμα του δέρματός σας.

Κάνετε πολύωρο ντους.

brightside

Το να κάνετε ένα πολύωρο ντους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξυπνήσετε το πρωί, ειδικά όταν έχει κρύο έξω. Αλλά η συνήθεια να το κάνετε καθημερινά θα μπορούσε να βλάψει το δέρμα σας. Το ζεστό νερό καταστρέφει το προστατευτικό στρώμα του δέρματος που διατηρεί την απαραίτητη υγρασία, προκαλώντας επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης. Και αν πλένετε το πρόσωπό σας στο ντους για να εξοικονομήσετε χρόνο μπορεί να καταστρέψετε τα τριχοειδή αγγεία στο πρόσωπό σας επειδή το ζεστό νερό τα κάνει να διαστέλλονται.

Ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που πίνετε το πρωί.

© Pexels.com, © Shutterstock.com

Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν το πρωί τους χωρίς ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, και εκτός από το να σας ξυπνήσει, μπορεί πραγματικά να ωφελήσει το δέρμα σας. Αλλά αν τον πίνετε κάθε μέρα πριν καν φάτε πρωινό, μπορεί να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα σας. Ο καφές είναι ένα ισχυρό διουρητικό, που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει ελαφρά αφυδάτωση. Αυτό, με τη σειρά του, θα κάνει πιο δύσκολη την έξοδο των τοξινών από το σώμα σας μέσω του δέρματός σας και θα το κάνει πιο εκτεθειμένο σε πρόωρες ρυτίδες.

Δείτε ακόμη 12 Κανόνες Ομορφιάς από Κορεάτισσες για Νεανικό Δέρμα

Related Post

Βάζετε αντηλιακό μόνο όταν έχει ήλιο.

brightside

Το αντηλιακό βοηθά στην προστασία του δέρματος όταν βρίσκεστε έξω το καλοκαίρι, αλλά η εφαρμογή του ακόμα κι αν περνάτε όλη την ημέρα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να αποτρέψει τη γήρανση του. Αν και το γυαλί που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα, τα σπίτια και τα παράθυρα γραφείων εμποδίζει τις περισσότερες ακτίνες UVB, εξακολουθεί να μην προστατεύει το δέρμα από τις επιβλαβείς ακτίνες UVA. Έτσι, ακόμα κι αν εργάζεστε σε ένα γραφείο όλη μέρα είναι ακόμα καλύτερο να εφαρμόζετε αντηλιακό για να βοηθήσετε το δέρμα σας να παραμείνει νεότερο περισσότερο.

Παραμένετε στην ίδια ρουτίνα περιποίησης δέρματος.

© Shutterstock.com

Όταν βιάζεστε να βγείτε από την πόρτα το πρωί, είναι πιο εύκολο να εφαρμόσετε το ίδιο καθαριστικό προσώπου και ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιήσατε το προηγούμενο βράδυ. Αν και είναι σίγουρα βολικό να αγοράζετε κρέμες και μάσκες που λειτουργούν για τον τύπο του δέρματός σας, η χρήση των ίδιων προϊόντων κάθε μέρα δεν κάνει καλό στο δέρμα σας. Οι δερματολόγοι συνιστούν να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας ανάλογα με τις εποχές και να αλλάξετε από ένα απολεπιστικό καθαριστικό σε ένα πιο ήπιο καθώς ο καιρός γίνεται πιο δροσερός.

Χρησιμοποιείτε λάθος καθαριστικό προσώπου.

© Shutterstock.com

Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το πρόσωπό σας φαίνεται λιπαρό όταν σηκώνεστε από τον ύπνο, υπάρχει στην πραγματικότητα μια επιστημονική εξήγηση για αυτό. Το σώμα σας χάνει νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως τρόπος για να αποτρέψει την αφυδάτωση, αρχίζει να παράγει περισσότερο σμήγμα, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε με λιπαρό πρόσωπο. Αλλά ακόμα κι αν δεν αντέχετε τη λιπαρότητα και θέλετε το πρόσωπό σας να φαίνεται ματ, είναι καλύτερα να πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας ένα απαλό καθαριστικό και να απλώνετε ενυδατική κρέμα πριν στεγνώσετε.

Δείτε επίσης 8 Κακές Συνήθειες Που Γερνούν Γρηγορότερα το Δέρμα σας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα