in , , , ,

Το Γκριζάρισμα των Μαλλιών Μπορεί να Αντιστραφεί

γκριζάρισμα μαλλιών,αντιστροφή γκριζαρίσματος μαλλιών,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
Το Γκριζάρισμα των Μάλλιων Μπορεί να Αντιστραφεί

Υπάρχουν μερικές λαϊκές ιστορίες για ανθρώπους των οποίων τα μαλλιά άσπρισαν από τη μια μέρα στην άλλη. Παρόλο που οι επιστήμονες δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτές υπάρχουν πολλά πράγματα για το γκριζάρισμα των μαλλιών που δεν γνωρίζουμε. Όμως υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το αντιστρέψετε. Τι θα Συμβεί στα Μαλλιά σας αν Κόψετε τον Καφέ

Γιατί μερικοί άνθρωποι γκριζάρουν νωρίτερα από άλλους

© tanfrance / Instagram, © lilyallen / Instagram

Όπως και με το χρώμα του δέρματος, η χημική ουσία που καθορίζει το χρώμα των μαλλιών ονομάζεται μελανίνη. Με την πάροδο του χρόνου, τα χρωστικά κύτταρα στα μαλλιά πεθαίνουν με αποτέλεσμα να γκριζάρουν. Σύμφωνα με μελέτες, αυτή η διαδικασία συνήθως ξεκινά για την καυκάσια φυλή γύρω στα μέσα της δεκαετίας των 30. Για τους Ασιάτες, αυτό συμβαίνει συνήθως στα τέλη της δεκαετίας των 30, ενώ οι Αφρικανοί είναι πιθανό να αρχίσουν να γκριζάρουν όταν φτάσουν στα μέσα της δεκαετίας των 40.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα ή αργότερα. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδια, ιδιαίτερα το IRF4, το οποίο ρυθμίζει την παραγωγή μελανίνης καθώς και την αποθήκευσή της.

Τα νεότερα ευρήματα των επιστημόνων

brightside

Μια πρόσφατη μελέτη απέδειξε τελικά αυτό που οι περισσότεροι από γνωρίζαμε διαισθητικά: το στρες προκαλεί πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Οι επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα πρωτεΐνης στα μαλλιά των εθελοντών και διαπίστωσαν ότι το ψυχολογικό στρες επηρέασε τα μιτοχόνδρια (παράγουν ενέργεια στα κύτταρα). Μερικοί άλλοι παράγοντες έχουν παρόμοια αποτελέσματα, όπως η χορτοφαγια, η έλλειψη βιταμίνης Β12 και άλλες παθήσεις όπως η λεύκη.

Δείτε ακόμη 7 Γρήγορες Θεραπείες για Υγιή και Λαμπερά Μαλλιά

Τα καλά νέα είναι ότι το γκριζάρισμα μπορεί να αντιστραφεί.

brightside

Η προαναφερθείσα μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αντιστρέψουν το γκριζάρισμα εάν είναι λιγότερο αγχωμένοι. Ένας από τους συμμετέχοντες που κατάφερε να επαναφεριε εν μέρει το χρώμα των μαλλιών πήγε απλά διακοπές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Δεν λειτουργεί για άτομα των οποίων τα μαλλιά είναι γκρίζα για χρόνια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μερικές σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε

© Depositphotos.com, © pixy.org

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το χρώμα των μαλλιών σας χωρίς να τα βάψετε, θα πρέπει να λαμβάνετε αρκετές βιταμίνες (εκτός από τη Β12, βιταμίνες Ε, D και Α) και μέταλλα (ψευδάργυρος, σίδηρος κ.λπ.) , και να φροντιζετε τα μαλλιά σας (αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο, τη χρήση σκληρών σαμπουάν κ.ο.κ.).

Εφαρμόστε λάδι καρύδας στις ρίζες και κατά μήκος των μαλλιών το βράδυ πριν τα λούσετε.

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ και μια κουταλιά της σούπας μέλι και φάτε το κάθε μέρα.

Καταναλώστε περίπου 240 ml χυμό καρότου κάθε μέρα.

Πάρτε την ίδια ποσότητα χυμού λεμονιού, χυμού amla και αμυγδαλέλαιο. Ανακατέψτε τα και χρησιμοποιήστε το προϊόν στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής δύο φορές την ημέρα για 3 μήνες.

Δείτε επίσης 10 Φυσικές Μάσκες για τα Μαλλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

εύκολες μάσκες προσώπου,σπιτικές μάσκες προσώπου,φροντίδα προσώπου,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

ΟΜΟΡΦΙΑ: 6 Εύκολες Μάσκες Προσώπου που θα Σώσουν το Δέρμα σας

DIY κατασκευές κουζίνας,οργάνωση κουζίνας,DIY κατασκευές,οργάνωση

6 DIY Κατασκευές για την Οργάνωση Κουζίνας