in , ,

9 ΛΑΘΗ που Κάνετε Συχνά στην Αγορά Παπουτσιών

αγορά παπουτσιών,λάθη,μόδα,συμβουλές μόδας,χρήσιμα
9 Λάθη που Κάνετε Συχνά στην Αγορά Παπουτσιών

Τον δέκατο τέταρτο αιώνα, το μέγεθος των παπουτσιών καθοριζόταν με το κριθάρι: 3 αντιστοιχούσαν σε 2,5 εκατοστά. Σήμερα, είναι πολύ πιο εύκολο να προσδιορίσετε το μέγεθος αλλά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρείτε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που παραμελείτε και καταλήγετε να επιλέγετε κάτι άβολο. Δείτε παρακάτω μια λίστα με τα 9 δημοφιλή λάθη που κάνετε όταν αγοράζετε παπούτσια και πως να τα αποφύγετε. Πώς να Ταιριάξετε τα Παπούτσια με Οποιοδήποτε Παντελόνι

Δεν δίνετε σημασία στη θέση του τακουνιού.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το τακούνι δεν είναι μόνο για αισθητική αλλά υποτίθεται ότι στηρίζει το πόδι. Γι’ αυτό το τακούνι του παπουτσιού πρέπει να βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη φτέρνα του ποδιού σας. Αν είναι λίγο πιο κοντά στη μέση, το βάρος θα κατανέμεται με λάθος τρόπο, κάνοντας σας να κουράζεστε πιο γρήγορα.

Συνδυάζετε ψηλά τακούνια με μυτερές μύτες.

© Rick Gold / Capital Pictures / Capital Pictures / East News, © Rick Gold / Capital Pictures / Capital Pictures / East News

Τα τακούνια που είναι πολύ ψηλά ή οι μύτες που είναι πολύ μυτερές μπορούν να βλάψουν τα πόδια. Φανταστείτε τι μπορείτε να πάθετε αν φοράτε παπούτσια που έχουν και τα δύο: η πίεση στα δάχτυλα των ποδιών θα είναι τεράστια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να επιλέξετε ή το ένα ή το άλλο. Εάν έχετε ψηλό τακούνι, η μύτη πρέπει να είναι φαρδιά.

Εάν σας αρέσουν τα μυτερά παπούτσια, δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτά (θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος για τα δάχτυλα των ποδιών) ή απλά να τα φοράτε μόνο σε ειδικές περιστάσεις.

Λάθος επιλογή αθλητικών παπουτσιών.

© East News, © Depositphotos.com

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά δεν είναι όλα τα αθλητικά παπούτσια φτιαγμένα για σπορ. Επιπλέον, διαφορετικά αθλήματα απαιτούν διαφορετικούς τύπους παπουτσιών. Για παράδειγμα, για παίκτες μπάσκετ, υπάρχουν ψηλά αθλητικά παπούτσια και για τους δρομείς, θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη υποστήριξη. Τα καλά πάνινα παπούτσια για περπάτημα δεν είναι τόσο καλά για τρέξιμο και άλματα.

Εάν αθλείστε με παπούτσια που προορίζονται για περπάτημα, θα καταστραφούν πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό πρέπει να λάβετε υπόψη για ποιον λόγο τα αγοράζετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Προσέχετε μόνο το μέγεθος.

© Pexels

Προφανώς, το μέγεθος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά νέων παπουτσιών. Αλλά ακόμα κι αν τα παπούτσια σας ταιριάζουν, θα πρέπει να προσέξετε και τα άλλα μέρη τους. Είναι τα κορδόνια γερά; Πόσο καλά είναι τα διακοσμητικά στερεωμένα στα παπούτσια; Λειτουργεί σωστά το φερμουάρ; Αν ψωνίζετε σανδάλια, ελέγξτε πόσο ρυθμιζόμενοι είναι οι ιμάντες.

Δοκιμάζετε παπούτσια μόνο πάνω σε χαλιά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Σε πολλά καταστήματα παπουτσιών, υπάρχουν χαλάκια κοντά στον καθρέφτη. Αλλά αυτά τα χαριτωμένα χαλάκια μπορεί να σας οδηγήσουν στην αγορά λανθασμένων παπουτσιών. Τα χαλιά κάνουν τα πέλματα να φαίνονται πιο μαλακά, οπότε για να δοκιμάσετε πραγματικά τα παπούτσια, περπατήστε στο πάτωμα για να δείτε πόσο άνετα είναι.

Δείτε ακόμη 21 συμβουλές για να κάνετε τα παπούτσια σας πιο άνετα

Όταν δοκιμάζετε παπούτσια, δεν τα περπατάτε αρκετά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

5 βήματα δεν αρκούν για να καταλάβετε πόσο άνετα είναι τα παπούτσια στα πόδια σας. Συνιστάται να φοράτε κάθε ζευγάρι για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περπατήσετε στο κατάστημα πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.

Αγοράζετε παπούτσια που είναι πολύ ανοιχτά.

© Depositphotos.com, © tinx/ Depositphotos.com

Δεν πρόκειται για το στυλ. Το πάνω μέρος ορισμένων σανδαλιών έχει μόνο μερικά λουράκια που δεν μπορούν να συγκρατήσουν το πόδι όπως θα έπρεπε. Γι’ αυτό τα παπούτσια δεν είναι τόσο σταθερά και τα πόδια σας θα κουραστούν πολύ πιο γρήγορα.

Δεν λαμβάνετε υπόψη το σχήμα του ποδιού.

© Depositphotos.com

Δεν γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι το σχήμα των ποδιών τους, ούτε το λαμβάνουν υπόψη όταν αγοράζουν νέα παπούτσια. Αλλά η ανατομία μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στο πόσο άνετο είναι ένα συγκεκριμένο ζευγάρι. Ο κύριος παράγοντας είναι το μήκος των ποδιών και υπάρχουν 3 τύποι. Στον αιγυπτιακό τύπο, το μακρύτερο δάκτυλο είναι το μεγαλύτερο δάχτυλο και το μήκος κάθε δακτύλου είναι μικρότερο από το προηγούμενο. Ταιριάζουν παπούτσια με επιμήκη ή στρογγυλές μύτες. Στενές μύτες πρέπει να αποφεύγονται.

Στο ρωμαϊκό πόδι, το πρώτο, δεύτερο και τρίτο δάχτυλο έχουν το ίδιο μήκος. Ταιριάζουν παπούτσια με τετράγωνες και στρογγυλές μύτες. Στα ελληνικά πόδια, το μακρύτερο δάκτυλο είναι το δεύτερο. Τα παπούτσια με μυτερές μύτες είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτήν την περίπτωση.

Χρησιμοποιείτε λάθος κάλτσες για να δοκιμάσετε παπούτσια.

© nata_nytiaga / Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Για να μειώσετε τις πιθανότητες αγοράς άβολων παπουτσιών, θα πρέπει να τα δοκιμάσετε με τις κάλτσες που θα τα φοράτε συνήθως. Για παράδειγμα, εάν αγοράζετε χειμερινές μπότες, δεν έχει νόημα να τις δοκιμάσετε με λεπτές, καλοκαιρινές κάλτσες. Το χειμώνα, θα φορέσετε χοντρότερες κάλτσες, οπότε πάρτε ένα ζευγάρι μαζί σας στο κατάστημα. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Δείτε επίσης Γιατί χιλιάδες γυναίκες απαρνιούνται τα τακούνια τους για τα αθλητικά παπούτσια.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μικροσκοπικά σπιτικά γραφεία,ιδέες για μικροσκοπικά σπιτικά γραφεία,σπιτικά γραφεία,διακόσμηση σπιτικού γραφείου,έπιπλα

32 Γραφεία για Μικροσκοπικούς Χώρους Εργασίας

Ο πιο Έξυπνος Τρόπος για να Απαλλαγείτε από τη Ζέστη του Ήλιου στο Σπίτι

Ο πιο Έξυπνος Τρόπος για να Απαλλαγείτε από τη Ζέστη του Ήλιου στο Σπίτι