in , , , ,

100 Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Κουζίνας

100 Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Κουζίνας
100 Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Κουζίνας

Εάν μαγειρεύετε, η κουζίνα σας είναι ένας σημαντικός χώρος στο σπίτι και θα πρέπει να είναι κομψή και άνετη, φιλόξενη και λειτουργική και πολλά ταυτόχρονα. Τι γίνεται όμως αν έχετε μια μικρή κουζίνα; Μην ανησυχείτε, γιατί μπορεί διακοσμηθεί χωρίς να θυσιάσετε το στιλ και να σχεδιαστεί για να προσφέρει μέγιστη λειτουργικότητα και άνεση. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να το πετύχετε αυτό. Τι μπορεί να χαρίσει στιλ σε μία μικρή κουζίνα;

Ποιο είναι το καλύτερο χρώμα για μια μικρή κουζίνα;

Θα πρέπει να επιλέξετε ουδέτερα χρώματα καθώς καθιστούν οποιοδήποτε χώρο οπτικά μεγαλύτερο, πιο ανοιχτό και γεμάτο φως. Επιπλέον, εάν τα ντουλάπια και οι τοίχοι ταιριάζουν στο χρώμα, θα δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση ότι έχετε ακόμη περισσότερο χώρο. Τα γυαλιστερά και ανακλαστικά υλικά θα αυξήσουν το οπτικό αποτέλεσμα, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλί, ελαφριά πέτρα ή ανοξείδωτο ατσάλι.

Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε τολμηρές πινελιές όπως τοίχους έμφασης, πολύχρωμες συσκευές, έντονα δάπεδα ή σκαμπό. Αν σας αρέσει το μαύρο, προσθέστε μερικές πινελιές για αντίθεση. Μη διστάσετε να ενσωματώσετε διάφορα μοτίβα. Για παράδειγμα, φτιάξτε μια πλάτη κουζίνας (backsplash) με γεωμετρικά σχέδια.

Ποια είναι η καλύτερη διάταξη για μια μικρή κουζίνα;

Η καλύτερη διάταξη για μια μικρή κουζίνα είναι σχήματος U, αλλά ταιριάζει και η γραμμική διάταξη ανάλογα με το χώρο, το μέγεθος και το σχήμα της. Εάν έχετε νησίδα κουζίνας ή σκέφτεστε να τοποθετήσετε, χρησιμοποιήστε την ως ζώνη τραπεζαρίας για να καταστήσετε πιο λειτουργικό την κουζίνα.

Δείτε ακόμη 20 Απλοί Τρόποι Οργάνωσης Μικρής Κουζίνας

Πώς να αποθηκεύσετε σε μια μικρή κουζίνα;

Ξεκινήστε με ντουλάπια από το πάτωμα μέχρι την οροφή και σκεφτείτε κάθετα εάν έχετε μια μικρή κουζίνα. Τα ψηλά ντουλάπια θα προσθέσουν οπτικό ύψος στο χώρο και θα σας προσφέρουν μέγιστο χώρο αποθήκευσης και όλα τα είδη κάθετης αποθήκευσης, όπως κάθετοι κήποι με βότανα, γάντζοι και ράφια θα πρέπει να ενσωματωθούν στη σχεδίασή σας. Μπορείτε να παραλείψετε τα επάνω ντουλάπια αλλά θα πρέπει να προσθέσετε ανοιχτά ράφια για περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μια μικρή κουζίνα απαιτεί να χρησιμοποιείτε κάθε εκατοστό αποθηκευτικού χώρου που έχετε. Μεγιστοποιήστε τον με έξυπνα συρόμενα συρτάρια και εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο και γωνία για να κρεμάσετε ένα ράφι ή να τοποθετήσετε κάποιο στήριγμα ή γάντζο. Κρεμάστε μια κατσαρόλα ή μερικά άγκιστρα για τα αγαπημένα σας σκεύη κουζίνας στην πλάτη της κουζίνας (backsplash). Χρησιμοποιήστε τις πλευρές και τις βάσεις των ντουλαπιών ακόμη και το επάνω μέρος του ψυγείου για αποθήκευση.

Αλλά μην φορτώνετε την κουζίνα σας πάρα πολύ καθώς οι γεμάτοι χώροι φαίνονται ακόμα μικρότεροι. Επεκτείνετε περαιτέρω τον αποθηκευτικό χώρο σας με μια φορητή λύση όπως ένα καροτσάκι ή πάγκο σε τροχούς.

Δείτε επίσης Ανακαίνιση μικρής κουζίνας! 12 ιδέες πριν και μετά!

Ποια έπιπλα να επιλέξετε για μια μικρή κουζίνα;

Ένα πτυσσόμενο τραπέζι σε έναν τοίχο ή μπροστά από ένα παράθυρο είναι πάντα λειτουργικό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν το χρειάζεστε και να το μαζεύετε όταν δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αναδιπλούμενες καρέκλες και να τις κρεμάτε όταν δεν χρειάζονται. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα χώρο πρωινού στο περβάζι του παράθυρου εάν υπάρχει αρκετός χώρος στην κουζίνα.

πηγή φωτό

Δείτε ακόμη Μικρή Κουζίνα; 10+ μεγάλες ιδέες για να κερδίσεις χώρο!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY μαγικά φτερά Swiffer,DIY κατασκευές,επαναχρησιμοποιήση,χρήσιμα

DIY Επαναχρησιμοποιήσιμα Μαγικά Φτερά Swiffer

ύπνος χωρίς μαξιλάρι,οφέλη ύπνου χωρίς μαξιλάρι,οφέλη στο δέρμα,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα

Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Κοιμάστε Χωρίς Μαξιλάρι