in , ,

7 Αιτίες που Προκαλούν Καφέ Κηλίδες

7 Αιτίες που Προκαλούν Καφέ Κηλίδες
7 Αιτίες που Προκαλούν Καφέ Κηλίδες

Όταν πρόκειται για δερματικά προβλήματα, ένα από τα πιο συχνά είναι οι καφέ κηλίδες. Υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να τις προκαλέσουν, από την έκθεση στον ήλιο έως τη γενετική. Και επειδή δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γονίδια μας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε για να κάνουμε τη σωστή φροντίδα. Μερικές φορές επικεντρωνόμαστε στην αντιμετώπιση τους χωρίς να γνωρίζουμε τι τις προκαλεί. 9 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Κηλίδες Γάλακτος (milk spots) στο Δέρμα

Φωτιστικά εσωτερικού χώρου

© RUSS ROHDE/Cultura Images RF/East News, © Shutterstock.com

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά η έκθεση στα φωτιστικά του σπιτιού μπορεί να προκαλέσει καφέ κηλίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή το ορατό φως ή το φως φθορισμού μπορούν να επηρεάσουν τον υπερχρωματισμό του δέρματος. Αυτό το είδος φωτός υπάρχει σε υπολογιστές, τηλεοράσεις, ακόμη και σε κινητά. Για να το αποτρέψετε, χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά όταν φροντίζετε το δέρμα.

Πειράζετε την ακμή σας

© Shutterstock.com

Βλέποντας ένα ενοχλητικό σπυράκι στο δέρμα σας προκαλεί μια σχεδόν ακαταμάχητη παρόρμηση να το πειράξετε. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην το κάνετε. Ο λόγος για αυτό οφείλεται στη φλεγμονή, η οποία μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα την παραγωγή μελανίνης, με αποτέλεσμα καφέ κηλίδες ακόμη και ουλές. Για να το αποτρέψετε, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για να κατανοήσετε την αιτία της ακμής σας και πώς να την αντιμετωπίσετε καλύτερα.

Παράλειψη αντηλιακού

© Shutterstock.com

Όλοι πρέπει να φοράμε αντηλιακό όταν πηγαίνουμε στην παραλία. Μερικοί γνωρίζουν ότι το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά (ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους). Αλλά το πρόβλημα είναι ότι λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να εφαρμόζεται ξανά κάθε 2 ώρες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότερες καφέ κηλίδες προκαλούνται από βλάβη από τον ήλιο, φοράτε πάντα αντηλιακό, ξεκινώντας το πρωί.

Δεν αφαιρείτε τη νυχτερινή θεραπεία

© Shutterstock.com

Εάν έχετε πάει ποτέ σε δερματολόγο τις καφέ κηλίδες, είναι πιθανό, να προτείνει τη χρήση προϊόντων για νυχτερινή θεραπεία. Ορισμένα προϊόντα, ειδικά όξινα, μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας. Οπότε μην ξεχάσετε να το αφαιρέσετε πλένοντας το πρόσωπό σας το πρωί και στη συνέχεια να βάλετε αντηλιακό.

Δείτε ακόμη 5 Σπιτικές Θεραπείες για να Αφαιρέσετε Πανάδες και Κηλίδες στο Πρόσωπό σας. Σπιτικά καλλυντικά!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο συνδυασμός λεμονιού και ήλιου

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες που περιλαμβάνουν τα λεμόνια ως συστατικό για τον καθαρισμό των καφέ κηλίδων στο δέρμα. Αλλά ο χυμός λεμονιού, σε συνδυασμό με την ακτινοβολία του ήλιου, μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει καφέ κηλίδες ή να τις επιδεινώσει. Αυτό ονομάζεται φυτοφωτοδερματίτιδα και προκαλείται από ουσίες όπως φουρανοκουμαρίνες και ψωραλένια όταν έρχονται σε επαφή με το ηλιακό φως. Για να μην συμβεί αυτό, ξεπλύνετε πολύ καλά το χυμό λεμονιού από το δέρμα σας.

Χρήση υπερβολικής υδροκινόνης ή ρετινοϊκού οξέος

© Depositphotos.com

Υπάρχουν μερικά προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν υδροκινόνη και ρετινοϊκό οξύ που προορίζονται για τη θεραπεία των καφέ κηλίδων. Το πρόβλημα είναι ότι η χρήση τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να επιδεινώσει το δέρμα αντί να το καθαρίσει. Πάντα να συμβουλεύεστε τον δερματολόγο για να κατανοήσετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά αυτά τα προϊόντα.

Εγκυμοσύνη

© missmiafit / Instagram, © missmiafit / Instagram

Οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν κάτι που ονομάζεται «χλόασμα» ή «μάσκα της εγκυμοσύνης». Ευτυχώς, αυτές οι καφέ κηλίδες σβήνουν μόλις τελειώσει η εγκυμοσύνη. Για να μην επιδεινωθούν, φοράτε πάντα αντηλιακό.

Δείτε επίσης 9 Μυστικά Ομορφιάς για Άψογο Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Προϊόντα που Μαγειρεύουμε Λαθος

12 Προϊόντα που Μαγειρεύουμε Λαθος

DIY Lip Balm με Λανολίνη

DIY Lip Balm με Λανολίνη