in , ,

16 Πράγματα που Κάνουν Κάθε Δωμάτιο να Φαίνεται Μικρότερο

16 Πράγματα που Κάνουν Κάθε Δωμάτιο να Φαίνεται Μικρότερο
16 Πράγματα που Κάνουν Κάθε Δωμάτιο να Φαίνεται Μικρότερο

Ένα μοντέρνος χώρος δεν εγγυάται ότι θα είναι άνετος. Όλα κρίνονται από τις μικρότερες λεπτομέρειες. Μερικές φορές, απλά πράγματα όπως κουρτίνες, ταπετσαρία ή ένα χαλί μπορούν να αλλάξουν τις αναλογίες του σπιτιού. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο οπτικά μεγαλύτερο ή μικρότερο και επίσης να ρυθμίσετε τον φωτισμό. Δειτε παρακάτω ποια πράγματα κάνουν το δωμάτιο οπτικά μικρότερο και με τι να τα αντικαταστήσετε. ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ: Πώς να Κάνετε Ένα Μικρό Υπνοδωμάτιο να Φαίνεται Μεγαλύτερο

Ταπετσαρία με μεγάλα σχέδια

© pxhere.com

Τα μεγάλα σχέδια στην ταπετσαρία προσελκύουν την προσοχή και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Εάν θέλετε να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα, επιλέξτε ταπετσαρία με ανοιχτότερα χρώματα και μικρά σχέδια. Αντανακλά περισσότερο φως και το δωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο.

Ανοιχτές βιβλιοθήκες

brightside

Οι ανοιχτές βιβλιοθήκες φαίνονται πάντα γεμάτες. Εάν το δωμάτιό σας είναι μικρό, θα φαίνεται ακόμη μικρότερο μαζί τους. Επιλέξτε μια με ντουλάπια ώστε να μπορείτε να κρύψετε όλα τα πράγματα σας. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε και με τζαμαρία ώστε να βλέπετε τα αγαπημένα σας βιβλία χωρίς όμως να προσελκύουν την προσοχή.

Ένας γωνιακός καναπές

brightside

Όλοι αγαπούν τους γωνιακούς καναπέδες, ωστόσο, μπορούν να περιορίσουν τη ροή ενός χώρου και να το κάνουν λιγότερο λειτουργικό. Είναι ιδανικοί για τη δημιουργία ζωνών σε έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο, αλλά λειτουργούν αντίθετα όταν ένα δωμάτιο είναι μικρότερο.

Διακόσμηση στο επίπεδο των ματιών

© pxhere.com

Ίσως να μην το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά το να έχετε τα πάντα στο επίπεδο των ματιών δημιουργεί τη ψευδαίσθηση ενός μικρότερου χώρου, ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλά είναι το ταβάνι. Αλλά δεν είναι δύσκολο να κάνετε το ταβάνι να φαίνεται ψηλότερο και επομένως το δωμάτιο μεγαλύτερο.

Τα ράφια, οι διακοσμήσεις, όλα αυτά τα πράγματα, πρέπει να κρέμονται ψηλότερα από το κανονικό. Αυτό τραβά το μάτι προς το ταβάνι και κατά κάποιο τρόπο, προσθέτει κυριολεκτικά περισσότερο χώρο. Επίσης, βάλτε ψηλά βιβλία, ποδήλατα και άλλα αντικείμενα για να δώσετε την ψευδαίσθηση περισσότερου χώρου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λανθασμένη τοποθέτηση καθρεφτών

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι ανακλαστικές ιδιότητες του καθρέφτη μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελός σας εάν τον τοποθετήσετε μπροστά από ένα παράθυρο. Θα προσθέσει φυσικό φως και θα κάνει το δωμάτιο οπτικά ευρύχωρο.

Έπιπλα στην είσοδο ενός δωματίου

brightside

Μια καρέκλα δίπλα στην πόρτα μπορεί να γεμίσει το χώρο και να δίνει την αίσθηση ότι το δωμάτιο δεν είναι αρκετά ευρύχωρο. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τα μεγάλα έπιπλα σε έναν τοίχο. Αυτό θα διευρύνει το χώρο προσθέτοντας μερικά επιπλέον εκατοστά στο δωμάτιο.

Καρέκλες και καναπέδες που δεν φαίνονται τα πόδια

© pxhere.com

Ένας καναπές ή μια καρέκλα που δεν φαίνονται τα πόδια δείχνει πιο ογκώδη. Το να φαίνονται τα πόδια των επίπλων δείχνει λιγότερο γεμάτο το δωμάτιο και αφήνει λίγο περισσότερο ανοιχτό χώρο.

Έπιπλα με ψηλή πλάτη

© pxhere.com, © depositphotos.com

Ένα κρεβάτι, μια καρέκλα ή ένα πουφ που δεν είναι πολύ ψηλό θα κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Σε ένα υπνοδωμάτιο, ένα χαμηλό κρεβάτι σε ασιατικό στιλ θα είναι πιο κατάλληλο. Για ένα σαλόνι, επιλέξτε καρέκλες με όχι πολύ ψηλή αλλά άνετη πλάτη, καθώς θα κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός.

Δείτε ακόμη Οι Διακοσμητές Μοιράζονται 10 Τρόπους Ώστε και το Μικρότερο Μπάνιο να Φαίνεται Μεγαλύτερο

Χοντρές κουρτίνες

brightside

Οι χοντρές κουρτίνες από σατέν ή βελούδο δείχνουν το ταβάνι χαμηλότερο και δημιουργούν οπτικά έναν τοίχο στο δωμάτιο. Επιπλέον, απορροφούν το φως που έρχεται από το παράθυρο. Απαλά υφάσματα, όπως το λινό, θα κάνουν το χώρο πιο ζωντανό.

Ένα σκούρο ή πολύχρωμο κάλυμμα σε έπιπλα

brightside

Τα σκούρα χρώματα κάνουν το χώρο οπτικά μικρότερο. Ένα σκούρο κάλυμμα θα στερήσει τη φωτεινότητα από το δωμάτιο και θα το κάνει οπτικά πιο στενό. Ένα πολύχρωμο κάλυμμα θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Τα ανοιχτά χρώματα θα μεγαλώσουν οπτικά το δωμάτιο.

Ένα μικρό χαλί κοντά σε καναπέ ή κρεβάτι

brightside

Είναι τόσο ωραίο να πατάτε σε ένα ζεστό χαλί το πρωί μετά το ξύπνημα, ειδικά αν ζείτε σε κρύο κλίμα. Όταν το επιλέγετε, είναι σημαντικό να σκεφτείτε το μέγεθός του. Ένα μικρό χαλί περιορίζει οπτικά το χώρο.

Για να το αποφύγετε, θα πρέπει να επιλέξετε ένα χαλί που θα είναι αρκετά μεγάλο ή να μην έχετε καθόλου χαλί. Όλο το έπιπλο, ή μόνο τα μπροστινά πόδια του, πρέπει να στέκονται στο χαλί.

Μεγάλα παιχνίδια

© shutterstock.com

Μεγάλα λούτρινα παιχνίδια όπως αρκουδάκια προσθέτουν κομψότητα στο σπίτι, αλλά καταλαμβάνουν πάρα πολύ πολύτιμο χώρο. Τα παιχνίδια προσελκύουν υπερβολική προσοχή. Εάν το σπίτι σας δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά έχετε παιδιά, κρατήστε τα παιχνίδια σε καλάθια ή κουτιά.

Ανεμιστήρες οροφής

© unsplash.com

Οι ανεμιστήρες οροφής παραμορφώνουν το δωμάτιο και δημιουργούν σκιές ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Χρησιμοποιήστε έναν λευκό ανεμιστήρα ή φωτισμό χαμηλού προφίλ.

Φωτιστικά δαπέδου

© unsplash.com

Τα φωτιστικά δαπέδου από μόνα τους ενδέχεται να μην είναι αρκετά για να φωτίσουν το χώρο σας καθώς δημιουργούν ανισορροπία. Ενώ μπορεί να φωτίσουν την οροφή έντονα, προσφέρουν λίγο φως στο υπόλοιπο δωμάτιο, κάνοντάς το να φαίνεται μικρό και σκοτεινό. Είναι καλύτερα να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους φωτιστικών για ισομερή φωτισμό.

Έπιπλα που ακουμπούν στον τοίχο

© depositphotos.com

Όσοι έχουν μικρά σπίτια προσπαθούν συχνά να ακουμπούν τα έπιπλά τους στους τοίχους. Αυτό φαίνεται λογικό, αλλά μπορεί να μην έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Εάν ακουμπήσετε όλα τα έπιπλα στους τοίχους, το δωμάτιο δεν θα διαθέτει στοιχεία που να φωτίζουν τον χώρο.

Ο εύκολη λύση είναι τα πλωτά έπιπλα μακριά από τους τοίχους για να δημιουργήσετε μια καλύτερη αίσθηση ισορροπίας στο χώρο.

Ελαστικές οροφές

© depositphotos.com

Οι ελαστικές οροφές είναι ανθεκτικές στη φθορά, εύκολες στην τοποθέτηση και με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Ωστόσο, έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την ανακαίνιση ή την αγορά ενός σπιτιού. Κάνουν το δωμάτιο μικρότερο, όχι μόνο οπτικά αλλά και πρακτικά.

Κατά την εγκατάσταση, το ύψος του δωματίου μειώνεται κατά περίπου 30 εκατοστά, ανάλογα με την τεχνική και το υλικό, τα οποία μπορεί να είναι απαραίτητα για ένα μικρό διαμέρισμα. Εάν η οροφή έχει πολλά επίπεδα, θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ακόμη μικρότερο.

Δείτε επίσης Μικρό Παιδικό Δωμάτιο; Κέρδισε χώρο με 5 κινήσεις!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

13 Συμβουλές Μόδας για Τριαντάρες Ώστε να Δείχνουν Νέες Αλλά Όχι Έφηβες

13 Συμβουλές Μόδας για Τριαντάρες Ώστε να Δείχνουν Νέες Αλλά Όχι Έφηβες

Οι Διακοσμητές Φανερώνουν τους Καλύτερους Τρόπους Χρήσης των Χρωμάτων του Pantone 2021

Οι Διακοσμητές Φανερώνουν τους Καλύτερους Τρόπους Χρήσης των Χρωμάτων του Pantone 2021