in , , ,

9 Πράγματα που Καταστρέφουν τη Διακόσμηση του Μπάνιου

Μαζί με την κουζίνα, το μπάνιο είναι το σήμα κατατεθέν του σπιτιού. Παρόλο που περνάμε πολύ λιγότερο χρόνο από ό, τι σε άλλα δωμάτια, ένα άνετο και λειτουργικό μπάνιο μπορεί να φτιάξει τη διάθεση για όλη την ημέρα. Στην τελική, το πρώτο πράγμα που κάνουμε το πρωί είναι να πάμε εκεί για να πλύνουμε το πρόσωπό μας και πριν πάμε για ύπνο, βουρτσίζουμε τα δόντια μας εκεί. Όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που εμποδίζουν το μπάνιο να γίνει ένα ωραίο μέρος.

Κακής ποιότητας σαπουνοθήκη

© Valeriy_Lushchikov / depositphotos

Όταν πάμε στον νιπτήρα, δίνουμε προσοχή στη σαπουνοθήκη σχεδόν αμέσως. Την χρησιμοποιούμε καθημερινά και επηρεάζεται συνεχώς τόσο από νερό όσο και από σαπούνι. Υπάρχει λοιπόν κάθε λόγος να επιλέξετε μια από ποιοτικό υλικό. Δεν συνιστούμε τη χρήση πλαστικού καθώς δεν είναι φυσικό υλικό και δημιουργούνται γρήγορα γρατζουνιές. Το γυαλί και το ξύλο φαίνονται κομψά, αλλά το ξύλο δεν διαρκεί πολύ και το γυαλί λερώνεται γρήγορα. Συνιστούμε να επιλέξετε μεταλλική ή κεραμική σαπουνοθήκη.

Χαλάκι από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC)

© descontesdefee / depositphotos

Αυτά τα χαλάκι είναι συνήθως πολύ φθηνά και διατίθενται σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Ωστόσο, το PVC δεν απορροφά νερό και η διάρκεια ζωής του είναι σύντομη. Μια καλύτερη λύση θα ήταν να αγοράσετε ένα βαμβακερό χαλάκι (η βάση τους είναι καουτσούκ και απορροφούν το νερό) ή ένα μπαμπού χαλάκι. Τα χαλιά από βαμβάκι φαίνονται κομψά και συνήθως βαμμένα σε απαλά παστέλ χρώματα. Και τα χαλάκια, πέρα από το γεγονός ότι απορροφούν και εξατμίζουν καλά το νερό, είναι πολύ ανθεκτικά στη φθορά.

Χωρίς θήκη χαρτιού τουαλέτας

© liudmilachernetska@gmail.com / depositphotos, © VVDude / depositphotos

Αυτό το πρόβλημα είναι πιθανότατα γνωστό σε πολλούς από εμάς. Είτε είμαστε πολύ απασχολημένοι για να κρεμάσουμε επιτέλους τη θήκη ή ένας από τους συγκατοίκους τοποθετεί επανειλημμένα το ρολό χαρτιού υγείας όπου είναι βολικό για αυτόν. Αλλά το χαρτί που αφήνεται σε ένα ράφι ή στο καζανάκι της τουαλέτας δείχνει το δωμάτιο ακατάστατο. Εν τω μεταξύ, η επιλογή για τις θήκες χαρτιού τουαλέτας είναι σχεδόν άπειρες. Πλαστικές, μεταλλικές ή ξύλινες θήκες. Με ή χωρίς καπάκια. Εγκατεστημένες σε τοίχο ή στο πάτωμα και θήκες με βεντούζες για να μπορείτε να αλλάξετε τη θέση τους όπως θέλετε. Το χαρτί υγείας δεν θα λερωθεί, σκονιστεί ή βραχεί από νερό όταν βρίσκεται στη θήκη και θα αποφύγετε τον κίνδυνο να πέσει στο πάτωμα.

Βρώμικη κουρτίνα ντους

brightside

Μια βρώμικη κουρτίνα ντους δεν σκοτώνει μόνο την άνεση στο μπάνιο, αλλά μπορεί επίσης να κάνει μια απογοητευτική εντύπωση. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε να την πλένετε τακτικά. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσθέσετε ένα καπάκι απορρυπαντικού, μαγειρική σόδα, μερικές σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού και να τη βάλετε στο πλυντήριο σε ευαίσθητη λειτουργία.

Όταν επιλέγετε μια κουρτίνα ντους, προτιμήστε αυτές με βαρίδια κατά μήκος του κάτω άκρου Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα στρίβει και δεν θα πέσει κατά λάθος νερό στο πάτωμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπουκάλια γύρω από τις άκρες της μπανιέρας

brightside

Μπορεί να είναι δύσκολο να τοποθετήσετε τα μπουκάλια προϊόντων περιποίησης στη θέση τους. Αλλά ακόμη και όταν συμβαίνει, το αποτέλεσμα είναι συνήθως πολύ προσωρινό, και σύντομα καταλήγουν ξανά κατά μήκος των άκρων της μπανιέρας. Γιατί; Επειδή είναι βολικό. Αλλά δεν είναι πολύ όμορφο. Ακόμη και ένα ακριβό προϊόν από μια παγκοσμίου φήμης μάρκα θα χάσει την ελκυστικότητά του εάν το βάλετε στη γωνία της μπανιέρας με ένα σωρό άλλα προϊόντα υγιεινής. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε ένα ράφι για όλα τα απαραίτητα μπουκάλια και να τοποθετήσετε όσα σπάνια χρησιμοποιείτε σε ντουλάπι.

Γωνίες μπανιέρας

© olinchuk / depositphotos

Η γωνιά του τοίχου και της μπανιέρας είναι ένα εξαιρετικά προβληματικό μέρος. Πολλοί χρησιμοποιούν πλαστικές γωνίες για την προστασία της μπανιέρας από την υγρασία και τη βρωμιά. Είναι φθηνές και πολύ εύκολες στη χρήση. Αλλά αυτές οι γωνίες είναι καλές μόνο στην αρχή, γιατί με την πάροδο του χρόνου, αλλάζουν χρώμα, ξεφλουδίζουν και πέφτουν. Και το νερό μπαίνει στα κενά, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί μούχλα και να γεμίσει το μπάνιο με δυσάρεστες οσμές. Μια εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα στεγανωτικό ή κεραμικό τελείωμα (υπάρχει επίσης σε μάρμαρο ή γρανίτη).

Πολύ φωτεινό πλακάκι

© OxanaS / depositphotos

Όταν αγοράζετε πλακάκια μπάνιου, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και να επιλέξετε ένα έντονο χρώμα. Μπορεί να είναι δύσκολο να συνδυάσετε ένα φωτεινό χρώμα στους τοίχους με το υπόλοιπο εσωτερικό του μπάνιου και μερικές φορές, η υπερβολική ύπαρξη χρωμάτων σε ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα στα μάτια. Μια συμβουλή από ειδικούς είναι να επιλέξετε πλακάκια που μιμούνται φυσικά υλικά, όπως ξύλο ή πέτρα.

Σχοινιά για το στέγνωμα των ρούχων

© mikeshots / depositphotos

Τα σχοινιά που εκτείνονται σε όλο το μπάνιο με ρούχα που στεγνώνουν πάνω τους είναι μια αμφίβολη διακόσμηση για το μπάνιο. Και είναι αυτονόητο ότι στο πιο υγρό δωμάτιο του σπιτιού, τα ρούχα στεγνώνουν πολύ πιο αργά. Εάν το σπίτι δεν διαθέτει μπαλκόνι, πλυντήριο ρούχων με λειτουργία στεγνώματος, ξεχωριστό στεγνωτήριο ή, εάν για κάποιο λόγο αυτό δεν είναι εφικτό, μια απλώστρα μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση.

Γυαλιστερό πλακάκι στο πάτωμα

brightside

Το γυαλιστερό πλακάκι στο πάτωμα απέχει πολύ από την καλύτερη λύση. Βρωμίζει εύκολα και λεκέδες εμφανίζονται πολύ γρήγορα. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι είναι ολισθηρό. Οπότε δεν είναι απλώς άσχημο, αλλά και επικίνδυνο. Ναι, η γυαλάδα έχει τη δυνατότητα να διευρύνει οπτικά το δωμάτιο. Ωστόσο, οι διακοσμητές εμμένουν στην επιλογή ματ πλακιδίων επειδή δεν είναι ολισθηρά και φαίνονται κομψά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

22 Φανταστικές Ιδέες Μεταμόρφωσης Μικρών Δωματίων

16 Μικρά Πράγματα που Δείχνουν τις Γυναίκες Μεγαλύτερες

16 Μικρά Πράγματα που Δείχνουν τις Γυναίκες Μεγαλύτερες