in , , ,

Πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες με βάζα + 25 φανταστικές ιδέες!

Από τα ομορφότερα αντικείμενα που παραπέμπουν σε γιορταστική ατμόσφαιρα και λατρεμένες από μικρά αλλά και …μεγαλύτερα παιδιά οι γυάλινες χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες.Αυτές που μπορείτε να φτιάξετε με πολύ απλά και οικονομικά υλικά μόνοι σας, δεν θα διαθέτουν βεβαίως το ολοστρόγγυλο σχήμα των έτοιμων snow globes που θα βρείτε στο εμπόριο, αλλά δεν θα υστερούν σε τίποτα αισθητικά, θα είναι πολύ πιο πρωτότυπες και με την επιπρόσθετη αξία που έχει κάθε χειροποίητη κατασκευή είτε τις χρησιμοποιήσετε για τον γιορτινό στολισμό του σπιτιού είτε για να τις προσφέρετε ως χριστουγεννιάτικο δώρο.


Θα χρειαστείτε:
* Άδεια γυάλινα βάζα με καπάκι
*Μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης με αντοχή στο νερό
* Υγρή Γλυκερίνη (στα φαρμακεία)
* Πλαστικές ή ξύλινες χριστουγεννιάτικες φιγούρες
* Χρυσόσκονη (γκλίτερ) και συνθετικό ψεύτικο χιόνι (στα εποχιακά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη)
* Απoσταγμένο νερό

1. Κατ΄αρχήν βυθίστε σε ένα ποτήρι νερό, δοκιμαστικά,  όσες φιγούρες και διακοσμητικά θα χρησιμοποιήσετε ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεβάφουν.
Κολλήστε με την κόλλα τα διακοσμητικά στο μέσα μέρος από το καπάκι του βάζου. 

Αφήστε να στερεοποιηθεί εντελώς η κόλλα κι αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο ισχυρή είναι περιμένετε αρκετές ώρες πριν προχωρήσετε στην υπόλοιπη διαδικασία και αφού πριν δοκιμάστε να κουνήσετε την φιγούρα ώστε να βεβαιωθείτε πως έχει κολλήσει γερά, το ασφαλέστερο είναι να αφήσετε τις φιγούρες να κολλήσουν ένα ολόκληρο 24ωρο.
Όλες οι κόλλες με ένδειξη “ισχυρή” είναι κανονικά κατάλληλες για αυτήν την χρήση και δεν επηρεάζονται από το νερό, αλλά καλού κακού επιμείνετε λίγο παραπάνω σε αυτό το σημείο απ΄όπου αγοράσετε την κόλλα επιλέγοντας μιας καλής ποιότητας, είναι από τα βασικότερα της όλης κατασκευής. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και αδιάβροχη κόλλα που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας/κατασκευών ή θερμοκολλητικό πιστόλι.

2. Ρίξτε στο βάζο την χρυσόσκονη και το συνθετικό χιόνι και γεμίστε μέχρι μέχρι λίγο πιο κάτω από το χείλος με αποσταγμένο νερό και γλυκερίνη. Η αναλογία είναι περίπου 4/1. Τέσσερα μέρη νερού, ένα γλυκερίνη.

Η ποσότητα χρυσόσκονης-χιονιού είναι φυσικά ανάλογη του μεγέθους του βάζου που θα χρησιμοποιήσετε, αλλά “με το μάτι” θα δείτε πόσο περίπου χρυσόσκονη και χιόνι χρειάζεται, όσο για την γλυκερίνη, που χρησιμοποιείται για να επιβραδύνει την κίνηση του γκλίτερ και του χιονιού, να τα κάνει δηλαδή να πέφτουν πιο αργά όταν κουνάτε την χιονόμπαλα, υπολογίστε περίπου 3-4 μεγάλες κουταλιές σε ένα μετρίου μεγέθους βάζο και προτιμήστε να είναι πιθανόν λιγότερη από όσο χρειάζεται κι όχι παραπάνω, γιατί τότε θα κολλήσει μαζί με το γκλίτερ στον πάτο του βάζου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

3. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι το νερό στο βάζο, τοποθετήστε  μια μικρή ποσότητα κόλλας στο σημείο που το καπάκι εφάπτεται και κλείνει το βάζο ώστε να είστε βέβαιοι πως δεν θα ανοίξει, κλείστε σφιχτά το καπάκι και αναποδογυρίστε το βάζο. Εξωτερικά του κλεισίματος, μπορείτε για επιπρόσθετη ασφάλεια να χρησιμοποιήσετε και σιλικόνη ή κόλλα με θερμοκολλητικό πιστόλι, τοποθετώντας στο σημείο αυτό μια κορδέλα, ένα σχοινάκι ή ένα κομματάκι ύφασμα ώστε να μην φαίνεται η κόλλα.

Eίναι από τις απλές αλλά εντυπωσιακότερες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, με μικρό κόστος, υπέροχη ιδέα και για δώρα και ανάλογα με τα υλικά και τα χρώματα που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μπορείτε να δώσετε στις χιονόμπαλες όποιο ύφος θέλετε, από απολύτως …παιχνιδιάρικο έως όσο επιθυμείτε …σοβαρό.

* Το βασικότερο υλικό που μπορεί να καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία της κατασκευής είναι η ποιότητα του ψεύτικου χιονιού.
Για να κάθεται στον πάτο του βάζου θα πρέπει έχει το απαραίτητο βάρος κάτι που π.χ δεν διαθέτει το “κινέζικο” χιόνι που τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει την αγορά και αποτελείται από μικρές νιφάδες πλαστικού. Με το συγκεκριμένο, που μάλιστα έχει ελαφρά διαφανές και όχι κάτασπρο χρώμα, δεν θα καταφέρετε η κίνηση του χιονιού μέσα στο βάζο να είναι κανονική. Αναζητείστε το παλιό κλασσικό συνθετικό χιόνι ή χρησιμοποιείστε άσπρη σκόνη γκλίτερ.

* Η χρήση αποσταγμένου νερού, εξασφαλίζει την ίδια διαυγή εμφάνιση της χιονόμπαλας όσο χρόνος κι αν περάσει από την κατασκευή της. Αν χρησιμοποιήσετε νερό βρύσης σε λίγο διάστημα τα άλατα θα καθίσουν πάνω στην επιφάνεια του βάζου και θα το θολώσουν.

* Το σχήμα του βάζου παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Όσο πιο στρογγυλό τόσο πιο πειστικά παραπέμπει σε χριστουγεννιάτικη χιονόμπαλα. Ένα από τα καταλληλότερα βαζάκια για να φτιάξετε mini χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες είναι αυτά που θα βρείτε σε όλα τα super markets με παιδικές αλεσμένες τροφές.

* Σε μικρού μεγέθους βάζα με φαρδύ καπάκι ή όταν τα διακοσμητικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι μικρά σε ύψος, κολλήστε στο εσωτερικό μέρος από το καπάκι ένα κομμάτι φελιζόλ και πάνω σε αυτό κολλήστε τα διακοσμητικά.

* Τα καπάκια από τα βάζα μπορείτε να τα βάψετε χρυσαφί, ασημί ή σε όποια απόχρωση θέλετε, όπως και να τα διακοσμήσετε στο τέλος της κατασκευής με κορδέλα, σκοινί κλπ.

* Και το εσωτερικό της μπάλας μπορεί να αποκτήσει περισσότερο χρώμα, αν θέλετε, αρκεί να χρησιμοποιήσετε διάφορες αποχρώσεις γκλίτερ.

* Τόσο με κλειστά βάζα όσο και με ένα ποτήρι ή οποιοδήποτε γυάλινο διαφανές σκεύος μπορείτε να φτιάξετε και  χιονόμπαλες χωρίς νερό. Θα το κάνετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρησιμοποιώντας ως “καπάκι” ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι.
Σε αυτού του τύπου τις κατασκευές θα κολλήσετε τα διακοσμητικά είτε στο καπάκι του βάζου είτε στο χαρτόνι και θα γεμίσετε μέχρι ένα σημείο με συνθετικό χιόνι.

* Σε φαρδιά και χαμηλά βάζα που σας επιτρέπουν να δουλέψετε άνετα στο εσωτερικό τους, μπορείτε να κολλήσετε τις φιγούρες στον πάτο του βάζου αντί για το καπάκι.

* Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής εξωτερικά θα μπορείτε φυσικά να καθαρίσετε το γυαλί εσωτερικά όμως …όχι. Γι΄αυτό πριν ξεκινήσετε πλύνετε και σκουπίστε τέλεια τα βάζα και σε όλη την διάρκεια της κατασκευής φροντίστε να μην αφήσετε υπολείμματα κόλλας, δαχτυλιές κλπ. στην εσωτερική επιφάνεια του γυαλιού.

via soulouposeto

Δείτε επίσης – 70 φανταστικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια με χαρτί και την τεχνική Quilling!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα ξωτικά με κουκουνάρια και τσόχα!

Δείτε επίσης – Πώς να φτιάξετε έναν Άγιο Βασίλη απο ζυμάρι! Συνταγή + Οδηγίες Βήμα βήμα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Μαγικά Χριστούγεννα! 25 Ιδέες Ουδέτερης Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης

Γιατί Δεν Πρέπει να Φοράτε τις Ίδιες Πιτζάμες για 2 Ημέρες

Γιατί Δεν Πρέπει να Φοράτε τις Ίδιες Πιτζάμες για 2 Ημέρες