in , ,

12 Συμβουλές για να Μοιάζει το Μπάνιο σας με Πολυτελές Ξενοδοχείου

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν νοικιάζουν διαμερίσματα αλλά ζουν σε ξενοδοχεία εδώ και χρόνια. Σκεφτείτε το: μια ωραία θέα έξω από το παράθυρο, τακτικός καθαρισμός, εξαίσια εσωτερική διακόσμηση, ένα μεγάλο μπάνιο και πετσέτες που είναι πάντα καθαρές. Με μερικές απλές συμβουλές μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το συνηθισμένο δωμάτιο με νεροχύτη και ντους σε έργο τέχνης.

Λευκές πετσέτες

© Gaoyang County Soft Textile Trading Co / Alibaba© Depositphotos

Στα περισσότερα ωραία ξενοδοχεία, δεν θα δείτε χρωματιστά σεντόνια, πετσέτες, μπουρνούζια ή παντόφλες. Και αυτό συμβαίνει επειδή τα λευκά χρώματα είναι πολύ πιο πρακτικά. Μπορούν να πλυθούν σε υψηλές θερμοκρασίες και να μην ξεθωριάζουν. Έτσι φαίνονται πραγματικά φρέσκα και καθαρά.

Εάν δεν σας αρέσουν τα λευκά, αντικαταστήστε τουλάχιστον τις χρωματιστές πετσέτες σας με ανοιχτές μονόχρωμες πετσέτες. Για να ξεχωρίζετε ποια πετσέτα ανήκει σε ποιον, μπορείτε να κεντήσετε το πρώτο γράμμα του ονόματος του κατόχου.

Μια καλή ντουζιέρα

© NearMoon / Amazon

Δεν χρειάζεται να καλύψετε τους τοίχους με ακριβά πλακάκια ή να αλλάξετε τα πάντα στο μπάνιο. Ο χώρος θα φαίνεται τελείως διαφορετικός εάν χρησιμοποιείτε τη σωστή ντουζιέρα. Εκτός αυτού, πολλά μοντέλα καταναλώνουν λιγότερο νερό που θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

Ένα χαλάκι μπάνιου καλής ποιότητας

© Honlaker Store / Aliexpress

Φθηνά, παλιά χαλάκια μπορούν να καταστρέψουν ακόμη και τα ωραιότερα μπάνια. Είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα νέο χαλί που να ταιριαζει με τη διακοσμηση του μπανιου. Τα ποιοτικά χαλάκια χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, αλλά φαίνονται πραγματικά εκπληκτικά, οπότε αξίζει τον κόπο.

Ένας λειτουργικός καθρέφτης

© Andrea Piacquadio / Pexels

Ένας μεγάλος καθρέφτης κάνει το χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερο από ό, τι είναι, τονίζει τη διακόσμηση του μπάνιου και φαίνεται πανέμορφος, σε αντίθεση με έναν μικρότερο. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να δείτε τον εαυτό σας σε έναν μεγάλο καθρέφτη. Εάν δεν έχετε χώρο για έναν μεγάλο καθρέφτη, μπορείτε να έχετε ένα ρυθμιζόμενο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διακοσμήσεις παραθύρων

© Depositphotos© Depositphotos

Δυστυχώς, κάθε μπάνιο δεν έχει θέα στη θάλασσα ή στο βουνο. Και όταν η θέα δεν είναι πολύ όμορφη, πρέπει να κάνετε κάτι για να την βελτιώσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αδιαφανή παράθυρα, όμορφες κουρτίνες ή γλάστρες με λουλούδια. Για παράδειγμα, το μπαμπού φαίνεται αρκετά πρωτότυπο και χειρίζεται την υψηλή υγρασία με ευκολία.

Οργανώστε τα πράγματα κοντά στο νεροχύτη

© Depositphotos

Αντί για ένα σωρό μπουκάλια, τα ξενοδοχεία παρέχουν σαμπουάν μιας χρήσης. Στο σπίτι, έχουμε πολύ περισσότερα αντικείμενα, αλλά μπορούν επίσης να τακτοποιηθούν όμορφα αν αφιερώσετε χρόνο για να οργανώσετε. Εμπνευστείτε από τα δωμάτια σε ακριβά ξενοδοχεία.

Στο Hotel Californian, χρησιμοποιούν χάλκινα σουπλά που φαίνονται υπέροχα με τα θερμά χρώματα του μπάνιου.

Και στο The Vera, όλα τα προϊόντα ομορφιάς τοποθετούνται σε μπουκάλια που ταιριάζουν με τα χρώματα των βρυσών.

Σωστός φωτισμός

© Arley Bateca / Pexels© Christa Grover / Pexels

Για την άνεση των επισκεπτών, τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν κύρια φώτα και πρόσθετα. Η περιοχή κοντά στον καθρέφτη έχει συχνά επιπλέον φωτισμό. Αλλά δεν είναι τυπικά στρογγυλά φωτιστικά μπάνιου ή πλαίσια γύρω από το καθρέφτη. Η απλούστερη επιλογή είναι φωτιστικά στον τοίχο αριστερά και δεξιά του καθρέφτη.

Η θερμοκρασία του φωτισμού είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική. Όσο υψηλότερη είναι, τόσο πιο κρύο το φως και τόσο περισσότερο το μπάνιο θα αρχίσει να μοιάζει με νοσοκομείο. Οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση λαμπτήρων με θερμοκρασία κάτω των 3.000 К.

Προσοχή στις λεπτομέρειες

© reneereneee / Pexels© cottonbro / Pexels

Ακόμα και το πιο απλό δωμάτιο μπορεί να φαίνεται φρέσκο και φιλόξενο αν προσθέσετε μερικές φωτεινές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Μπορείτε να αγοράσετε μια όμορφη συσκευασία σαπουνιού ή ψάθινο καλάθι για τις πετσέτες, να ρίξετε τα σαμπουάν σας σε όμορφα μπουκάλια και να χρησιμοποιήσετε ένα όμορφο σουβέρ αντί για ένα κανονικό ποτήρι για τις οδοντόβουρτσες σας.

Τοποθετήστε αρωματικά κεριά για να δημιουργήσετε μια ωραία ατμόσφαιρα, βάζα γεμάτα λουλούδια ή ένα πιάτο με ροδοπέταλα πάνω στο νιπτήρα. Μερικά ξενοδοχεία βάζουν διακοσμητικές φιγούρες ακόμη και αντικέ αντικείμενα στα μπάνια τους.

Ελαφρύς μινιμαλισμός

© leemelina08 / Pixabay

Τα ξενοδοχεία προσπαθούν να μην υπερφορτώνουν τη διακόσμηση με πολλές και επιβλητικές λεπτομέρειες: όλα πρέπει να είναι όμορφα και άνετα. Τα μπάνια είναι συχνά διακοσμημένα σε μονοχρωματικά χρώματα για να φαίνονται υπέροχα αλλά απλά.

Μπορείτε να επιλέξετε λευκά έπιπλα, αλλά οι μικρές λεπτομέρειες στο χώρο μπορεί να είναι διαφορετικά χρώματα. Εάν έχετε μικρό μπάνιο και κακό φωτισμό, αυτή είναι η ιδανική λύση για εσάς. Το λευκό χρώμα καθιστά το χώρο μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Φυσικά υλικά και χρώματα

© SociopaT / Pikabu

Τα καλύτερα ξενοδοχεία προτιμούν φυσικά χρώματα και υλικά. Μπορείτε να διατηρήσετε τη διακόσμηση αρκετά ουδέτερη, αλλά όχι πολύ συντηρητική, συνδυάζοντας μινιμαλισμό και boho. Σε πολλά μπάνια, ο πάγκος του νιπτήρα είναι από φυσικό ξύλο ή πέτρα. Και τα αντικείμενα από ρατάν είναι ιδανικά για διακοσμητικά στοιχεία.

Έμφαση στο εσωτερικό

© Barna David / Pexels

Αν ο μινιμαλισμός και το λευκό χρώμα φαίνονται λίγο βαρετά για εσάς, μπορείτε να πειραματιστείτε με διακοσμήσεις. Για παράδειγμα, βάψτε όχι μόνο τους τοίχους αλλά και την οροφή. Αλλά το πάτωμα πρέπει να παραμείνει ουδέτερο. Ένα άλλο δημοφιλές τέχνασμα είναι μια μπανιέρα που έχει παρόμοια στοιχεία σε χρώμα ή υφή με τα πλακάκια στους τοίχους.

Μια ταπετσαρία μπορεί επίσης να φανεί υπέροχη, είτε επιλέγετε σχέδια με ζώα, εξωτικά τοπία ή αντικείμενα τέχνης. Μην ξεχνάτε ότι τα μικρά συμμετρικά σχέδια κάνουν τους χώρους να φαίνονται μικρότεροι. Εάν το δωμάτιο δεν είναι μεγάλο, επιλέξτε ταπετσαρία με μεγάλες εικόνες ή μοτίβα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το χιούμορ. Για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο χρησιμοποίησε συνδυασμό ταπετσαρίας με ορτύκια και γάντζους για πετσέτες που έμοιαζαν με αλεπού.

Ένα άλλο δημοφιλές τέχνασμα των ξενοδοχείων είναι να παίζουν με πλακάκια και μωσαϊκά. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε πολλά είδη πλακιδίων σε ένα μπάνιο.

Μέγιστη χρηστικότητα

© Jenna Hamra / Pexels

Τα μπάνια στα ξενοδοχεία δεν πρέπει μόνο να είναι όμορφα αλλά και πρακτικά. Έχουν σχεδιαστεί ώστε να καθαρίζονται εύκολα πριν φτάσουν οι νέοι πελάτες. Μια τέτοια προσέγγιση θα κάνει τη ζωή πιο εύκολη και στο σπίτι, οπότε ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσετε μερικά από αυτά τα κόλπα στο μπάνιο σας.

Για να διακοσμήσετε τους τοίχους, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πλακίδια με ομοιόμορφες άκρες και μικρά κενά μεταξύ τους. Είναι καλύτερο να καλύψετε την επιφάνεια με πλακάκια από το δάπεδο μέχρι την οροφή για ευκολότερο καθαρισμό.
Τα ράφια καταλαμβάνουν πολύ χώρο και συλλέγουν σκόνη, οπότε ίσως θέλετε να τα αντικαταστήσετε με εσοχές στους τοίχους.
Οι επιτοίχιες λεκάνες διευκολύνουν το καθαρισμό των δαπέδων.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

παχύφυτα,κάκτοι και παχύφυτα,φροντίδα παχύφυτα

10 μυστικά για τη φροντίδα των παχύφυτων (+video)

25 Ιδέες να Γεμίσετε Διάφανες Γυάλινες Χριστουγεννιάτικες μπάλες!

25 Ιδέες να Γεμίσετε 25 Ιδέες να Γεμίσετε Διάφανες Γυάλινες Χριστουγεννιάτικες μπάλες!!