in , ,

10 Κόλπα IKEA που μας Κάνουν να Αγοράζουμε τα Ίδια Πράγματα για Δεκαετίες

Το ΙΚΕΑ έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να ερωτευτούν το σκανδιναβικό στιλ και πρόσφεραν στους ανθρώπους σχέδια που είναι απλά και αρκετά φθηνά. Οι λαβύρινθοι αυτού του καταστήματος είναι κατασκευασμένοι με τρόπο που δεν σας αφήνουν να φύγετε χωρίς να αγοράσετε κάτι. Για να το καταφέρει το IKEA χρησιμοποιεί μερικά έξυπνα κόλπα για να πουλά τα ίδια πράγματα για δεκαετίες και να κερδίζει όλο και περισσότερους πιστούς πελάτες.

Υπάρχει λόγος για τον οποίο υπάρχουν τόσες πολλές λεπτομέρειες στους εσωτερικούς χώρους του IKEA.

© sserdarbasak / depositphotos

Στους εκθεσιακούς χώρους που βλέπετε στα καταστήματα IKEA, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές λεπτομέρειες. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κλωστοϋφαντουργίας, μαξιλάρια, παπλώματα, κεριά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν χιλιάδες παράξενα μπιχλιμπίδια στο IKEA. Αυτό κάνει τους πελάτες να αγοράζουν περισσότερα πράγματα από ό, τι σχεδίαζαν λόγω του εξαιρετικού σχεδιασμού και των καλών τιμών. Ο σχεδιασμός των καταστημάτων είναι φτιαγμένος έτσι ώστε οι επισκέπτες να βλέπουν πόσο υπέροχο φαίνεται ένα πράγμα με κάτι άλλο. Και γι’ αυτό οι πελάτες ξοδεύουν πολλά χρήματα.

Το IKEA προσφέρει ειδική βοήθεια σε ζευγάρια που δεν μπορούν να συμφωνήσουν για κάτι.

© ASSOCIATED PRESS/East News

Σε ορισμένες χώρες, το ΙΚΕΑ έχει μια ιδιαίτερη στάση απέναντι σε ζευγάρια που δεν μπορούν να συμφωνήσουν για κάτι. Για αυτές τις περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι έχουν ένα ειδικό οικογενειακό πρωτόκολλο. Τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα επιλύεται δημιουργώντας νέα σχέδια επίπλων από το μηδέν χρησιμοποιώντας τα κομμάτια που διαθέτει το IKEA. Αυτός είναι ο τρόπος της εταιρείας να βελτιώσει την πίστη των πελατών της και να αυξήσει τις πωλήσεις.

Όλοι μπορούν να αποκτήσουν μια εσωτερική διακόσμηση.

© marinv / depositphotos© Jeff Greenberg/agefotostock/East News

Εάν ερωτευθήκατε με μια συγκεκριμένη εσωτερική διακόσμηση που είδατε σε ένα κατάστημα IKEA, μπορείτε εύκολα να τη βάλετε στο σπίτι σας. Δεν χρειάζεται να βρείτε κάθε προϊόν που βλέπετε στον εκθεσιακό χώρο. Μπορείτε απλώς να ρωτήσετε έναν υπάλληλο και να του πείτε ότι θέλετε αυτό το δωμάτιο ως έχει. Θα σας δώσουν μια πλήρη λίστα και θα είναι εύκολο να συλλέξετε όλα τα κομμάτια.

Δεν χρειάζεται να κάνετε κύκλους στο κατάστημα για να βρείτε ένα συγκεκριμένο προϊόν.

© kampee_p / depositphotos© vicu9/easyfotostock/East News

Υπάρχει ένα κόλπο για άτομα που δεν θέλουν να κάνουν κύκλους στο κατάστημα αναζητώντας αυτό που τους αρέσει. Αντ’ αυτού, μεταβείτε στον ιστότοπο του IKEA και βρείτε το προϊόν με το εικονικό κατάστημα.

Οι πελάτες επιτρέπεται να κοιμούνται στα κρεβάτια.

© GODONG / BSIP/BSIP/East News© East News

Σε οποιοδήποτε κατάστημα, πριν αγοράσετε ένα κρεβάτι, έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα, μπορείτε εύκολα να καθίσετε ή να ξαπλώσετε πάνω του. Αλλά στο IKEA, οι επισκέπτες μπορούν ακόμη και να κοιμηθούν σε ένα κρεβάτι για να βεβαιωθούν ότι είναι καλό για αυτούς. Αλλά αν αποφασίσετε να το κάνετε αυτό, λάβετε υπόψη ότι τα σεντόνια δεν αλλάζουν συχνά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εκτός αυτού, στις περισσότερες χώρες, θα σας ξυπνήσουν εάν περάσουν αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Αλλά, για παράδειγμα, στην Κίνα, οι εργαζόμενοι είναι πιο υπομονετικοί: συχνά, μπορείτε να δείτε 2-3 άτομα που κοιμούνται.

Μπορείτε να αποζημιωθείτε για μερικά από τα χρήματα που ξοδέψατε.

© lightpoet/easyfotostock/Eastnews

Σε μερικές χώρες εάν αγοράσατε ένα προϊόν χωρίς έκπτωση, μερικούς μήνες αργότερα, μπορείτε να πάρετε μερικά χρήματα πίσω. Αυτό συμβαίνει εάν το προϊόν είναι σε έκπτωση. Οι πελάτες μπορούν απλώς να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων για τη διαφορά εάν ενημερώσουν το κατάστημα εντός 90 ημερών από την αγορά και δείξουν την απόδειξή τους. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι μόνο εκείνοι που διαθέτουν την οικογενειακή κάρτα IKEA μπορούν να το κάνουν.

Στο IKEA, δεν θα δείτε ανοιχτά πακέτα.

© ifeelstock / depositphotos

Οι υπάλληλοι του ΙΚΕΑ είναι πολύ προσεκτικοί και πάντα φροντίζουν ότι κανείς δεν αποσυσκευάζει τα προϊόντα τους. Σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, τα προϊόντα με ανοιχτές συσκευασίες πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως από τα ράφια. Σε ορισμένες χώρες, τα ανοιχτά προϊόντα πετιούνται.

Το ΙΚΕΑ δίνει στους πελάτες 365 ημέρες για να σκεφτούν.

© ifeelstock / depositphotos© payphoto / depositphotos

Σε μερικές χώρες έχετε ολόκληρο το χρόνο για να επιστρέψετε ή να ανταλλάξετε ένα προϊόν που αγοράσατε στο IKEA. Χρειάζεστε ταυτότητα και απόδειξη. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλα τα προϊόντα. Για παράδειγμα, έχετε μόνο 14 ημέρες για να αλλάξετε μαξιλάρια και κουβέρτες και 90 ημέρες για να αλλάξετε στρώματα.

Είναι καλύτερα να ψωνίζετε κάθε Δευτέρα.

© lightpoet/easyfotostock/Eastnews

Σύμφωνα με ορισμένους χρήστες του Διαδικτύου, κάθε Δευτέρα, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρείτε το προϊόν που θέλετε, επειδή οι περισσότερες επιστροφές πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εκπτωτικά προϊόντα που εξαντλούνται πολύ γρήγορα.

Ο σχεδιασμός του ΙΚΕΑ είναι σταθερός εδώ και χρόνια.

© marinv / depositphotos© ikeamuseum

Ο ιστότοπος της εταιρείας λέει ότι το ΙΚΕΑ λατρεύει τον σχεδιασμό που αλλάζει και βελτιώνεται πάντα. Αλλά τα έπιπλα και άλλα προϊόντα αυτής της σουηδικής εταιρείας δεν έχουν αλλάξει πραγματικά με τα χρόνια. Έχουν γίνει λίγο πιο μοντέρνα Κοιτάξτε τους καταλόγους IKEA της δεκαετίας του 1980 και τώρα! Έχει αλλάξει κάτι;

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 DIY Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου για να δοκιμάσεις στην καραντίνα!

Τα απόλυτα Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια Gingerbread