in , ,

DIY Παιδική Επιτοίχια Ραφιέρα Αεροπλάνο

Αν θέλετε να εκπλήξετε το παιδί σας με ένα ωραίο DIY δώρο, η λύση είναι μια DIY Παιδική Επιτοίχια Ραφιέρα Αεροπλάνο. Είναι τόσο υπέροχη που κάθε παιδί πρέπει να έχει μια στο δωμάτιό του. Φαίνεται υπέροχη στον τοίχο και χρησιμεύει επίσης για αποθήκευση. Χρειάζεται λίγος χρόνος και περισσότερη προσοχή για να την φτιάξετε αλλά αξίζει σίγουρα την προσπάθεια!

Θα χρειαστείτε:
2 ξύλινες σανίδες ή επιτοίχια ράφια
2 μικρά γωνιακά στηρίγματα για το πάνω ράφι
2 μεγάλα γωνιακά στηρίγματα ή βραχίονες ραφιών για το κάτω ράφι
8 ξύλινοι ράβδοι διαμέτρου 2,5 εκατοστών και μήκος 20 εκατοστών
Ξύλινος σωλήνας διαμέτρου 15 εκατοστών ή σωλήνας PVC για την άτρακτο
έλικας διαμέτρου 20 εκατοστών
2 ρόδες επίπλων για τον μηχανισμό προσγείωσης
ξυλόβιδες, βίδες για τη στερέωση του ραφιού στον τοίχο
τρυπάνι
χρώμα και κόλλα

Η άτρακτος

Βάψτε τα δύο ράφια ή τις σανίδες (φτερά) και αφήστε να στεγνώσουν. Αν έχετε ένα παλιό ξύλινο βάζο μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για το κατασκευή της ατράκτου αλλιώς χρησιμοποιήστε ξύλινο ή PVC σωλήνα. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχετε πιλοτήριο, οπότε θα μπορούσατε απλά να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ξύλου αντ’ αυτού.

Βάψτε την άτρακτο και αφήστε να στεγνώσει.

Τα φτερά

Όταν το χρώμα στεγνώσει και στα δύο φτερά και στην άτρακτο, κεντράρετε την άτρακτο στο κάτω ράφι και βιδώστε την με τις ξυλόβιδες.

Προετοιμαστείτε για να ανοίξετε τις τρύπες που χρειάζεστε για την τοποθέτηση της κάθετης στήριξης των φτερών όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα (8 τρύπες σε κάθε φτερό, μία για κάθε έναν από τους πόλους). Αυτές οι τρύπες πρέπει να έχουν την ίδια διάμετρο με τις ράβδους και πρέπει να τοποθετηθούν πανομοιότυπα στα ράφια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μαρκάρετε τέλεια πανομοιότυπα σημεία στην επάνω πλευρά του κάτω φτερού και στην κάτω πλευρά του πάνω φτερού. Ανοίξτε τις τρύπες στο μισό του πλάτους των φτερών και προσέξτε να μην τρυπήσετε όλο το ξύλο.

Στη συνέχεια, στερεώστε τα μικρά γωνιακά στηρίγματα στο πάνω φτερό στην ίδια απόσταση από κάθε γωνία ( 14 έως 15 εκατοστά).

Ο μηχανισμός προσγείωσης

Φτιάξτε το μηχανισμός προσγείωσης στην κάτω πλευρά του κάτω φτερού. Τοποθετήστε τους τροχούς σε ίση απόσταση από τη μέση του φτερού και στερεώστε τους με βίδες. Εάν τα ροδάκια είναι μικρά προσθέστε ένα μικρό κομμάτι ξύλου μεταξύ κάθε τροχού και του φτερού για να είναι ορατός ο μηχανισμός προσγείωσης.

Συναρμολόγηση φτερών

Το πιο δύσκολο μέρος είναι η στερέωση των ράβδων μεταξύ των φτερών. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει οι τρύπες να ταιριάζουν σε κάθε φτερό. Στερεώστε τις 8 ράβδους στις κάτω τρύπες (μπορείτε να τις κολλήσετε για να διευκολύνετε τη δουλειά σας) και στη συνέχεια, τοποθετήστε την επάνω πτέρυγα, ταιριάζοντας την κάθετη στήριξη στις άλλες 8 τρύπες.

Χρησιμοποιήστε τις ειδικές βίδες για να στερεώσετε τη ραφιέρα στον τοίχο. Χρησιμοποιήστε βραχίονες ραφιών για το κάτω φτερό (θα υποστηρίξουν το βάρος) και τα μικρά γωνιακά στηρίγματα που έχουμε τοποθετήσει στο πάνω φτερό.

Ο έλικας

Μετατρέψαμε έναν παλιό ανεμιστήρα σε έλικα για το αεροπλάνο και χώρεσε τέλεια στην άτρακτο, οπότε δεν απαιτούσε άλλη στερέωση.

Το αεροπλάνο είναι έτοιμο για απογείωση.

πηγή φωτογραφιών:gabiralea

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πως να Φτιάξετε Έργα Τέχνης από Κουρτίνες Ντους

9 Φυσικοί Τρόποι για να ξαναμεγαλώσετε πάλι τα Μαλλιά σας