in , , , ,

7 Τρόποι για να Αφαιρέσετε με Ασφάλεια Κάτι που Έχει Μπει στο Μάτι σας

Κανονικά, οι βλεφαρίδες, τα βλέφαρα και τα δάκρυα μας λειτουργούν για να εμποδίσουν τα αντικείμενα να εισέλθουν στα μάτια μας ή να τα ξεπλύνουν γρήγορα αν μπουν μέσα. Ωστόσο, είναι αρκετά συχνά ένα μικρό κομμάτι άμμου ή σκόνης να μπαίνει στο μάτι σας όταν οδηγείτε ποδήλατο ή όταν βρίσκεστε στην παραλία, για παράδειγμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην επιφάνεια του κερατοειδούς, η οποία μπορεί να είναι οδυνηρή, επομένως είναι σημαντικό να ξέρετε πώς να το βγάλετε με ασφάλεια το συντομότερο δυνατό.

Πότε πρέπει να αναζητήσετε ιατρική περίθαλψη

© Friends / Warner Bros.

Θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα μπορείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας το ερεθιστικό από τα μάτια σας και είναι απαραίτητο να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια. Εξετάστε τις ακόλουθες περιπτώσεις:
Ένας χημικός διαλύτης μπήκε στο μάτι σας.
Ένα έντομο μπήκε στο μάτι σας.
Ένα θραύσμα από γυαλί ή μέταλλο μπήκε στο μάτι σας.
Εάν είναι λίγη σκόνη ή άμμος, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε να το βγάλετε πρώτα. Αλλά εάν μετά συνεχίσετε να εμφανίζετε συμπτώματα όπως ερυθρότητα, ανώμαλη όραση ή πόνο, επισκεφτείτε έναν γιατρό για να το ελέγξετε.

Πλύνετε τα χέρια σας πριν αγγίξετε τα μάτια σας.

brightside

Αυτό το βήμα το ξεχνάτε εύκολα, ειδικά σε περιπτώσεις όπου θέλετε να αφαιρέσετε το ερεθιστικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό ότι πριν αγγίξετε τα μάτια σας, τα χέρια σας δεν περιέχουν μικρόβια. Θα μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης με μικρόβια ή ακόμη περισσότερης βρωμιάς στα μάτια σας, αποφεύγοντας κάποιες πολύ δυσάρεστες παθήσεις των ματιών.

Προσπαθήστε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια και αφήστε τα δάκρυα α τα ξεπλύνουν. Μην τρίβετε τα μάτια σας.

brightside

Το τρίψιμο των ματιών σας είναι μια φυσική αντίδραση που έχουν σχεδόν όλοι όταν αισθάνονται ότι κάτι μπήκε στο μάτι τους. Αλλά αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στα μάτια σας. Γι’ αυτό προσπαθήστε να καταπολεμήσετε αυτήν την παρόρμηση και προσπαθήστε να αφαιρέσετε την άμμο ή τη σκόνη ανοιγοκλείνοντας τα μάτια πολλές φορές. Αυτός είναι ο φυσιολογικός τρόπος με τον οποίο το σώμα σας κρατά τα μάτια σας ασφαλή από δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα και μπορεί να απαλλάξει το μάτι σας από το ερεθιστικό.

Δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε αυτό που μπήκε στο μάτι σας.

brightside

Μόλις βρεθείτε σε ένα καλά φωτισμένο σημείο, κοιτάξτε προς τα πάνω, μετά προς τα κάτω και προς τα πλάγια. Δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε το αντικείμενο αμέσως. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε αμέσως, μπορεί να βρίσκεται στο εσωτερικό ενός από τα βλέφαρα. Για να εξετάσετε το άνω βλέφαρο, μπορεί να σας βοηθήσει να τοποθετήσετε το άκρο μιας μπατονέτας στο εξωτερικό μέρος και να διπλώσετε απαλά το βλέφαρο πάνω στο άκρο της. Στη συνέχεια, κοιτάξτε προς τα κάτω και δείτε αν μπορείτε να το βρείτε. Για το κάτω βλέφαρο, πρώτα, κοιτάξτε προς τα πάνω και μετά πιάστε το κάτω βλέφαρο, τραβώντας το απαλά προς τα κάτω.

Βγάλτε μικρούς κόκκους άμμου ή σκόνης με κυλιόμενη κίνηση, χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα.

brightside

Εάν βρείτε ένα αντικείμενο μέσα στο βλέφαρό σας, μπορείτε να το βγάλετε με ένα υγρό άκρο μπατονέτας. Κρατήστε το βλέφαρο με ένα δάχτυλο και μετά τοποθετήστε τη μπατονέτα πάνω του. Με κυλιόμενη κίνηση, μακριά από το μάτι, μπορείτε να αφαιρέσετε με ασφάλεια το ερεθιστικό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βυθίστε τα μάτια σας σε νερό.

brightside

Εάν έχετε διαθέσιμο ένα οφθαλμικό κύπελλο, χρησιμοποιήστε το. Πρώτα, ξεπλύνετε το και μην αφήνετε τίποτα άλλο να αγγίξει το χείλος ή το εσωτερικό. Γεμίστε το κύπελλο μέχρι τη μέση με νερό ή φυσιολογικό ορό εάν υπάρχει. Στη συνέχεια, βάλτε το κύπελλο πάνω από το μάτι για να ξεπλυθεί, πιέζοντας το σφιχτά στο δέρμα σας για να μην διαρρέει το υγρό. Γείρετε το κεφάλι σας πίσω και ανοίξτε τα μάτια σας πλατιά. Κινήστε το μάτι σας από πλευρά σε πλευρά και πάνω και κάτω για να επιτρέψετε στο υγρό να πλύνει όλα τα μέρη του ματιού.

brightside

Εάν το τρεχούμενο νερό πάνω από τα μάτια σας τρομάζει λίγο, μπορείτε πάντα να επιλέξετε αυτήν την λύση. Πάρτε ένα μπολ με νερό και βάλτε το κεφάλι σας σε αυτό με τα μάτια σας ανοιχτά. Κινήστε τα μάτια σας έτσι ώστε το νερό να ξεπλύνει όλα τα μέρη. Όταν σηκωθείτε, ανοιγοκλείστε τα μερικές φορές και ελέγξτε αν το ερεθιστικό έχει εξαφανιστεί.

brightside

Μια τρίτη επιλογή είναι να κρατάτε τα μάτια σας σε λίγο τρεχούμενο νερό, είτε από τη βρύση είτε από το ντους. Τραβήξτε το κάτω βλέφαρο ελαφρώς προς τα κάτω με το κεφάλι σας κεκλιμένο προς τη μία πλευρά. Ξεπλύνετε με μια μικρή ροή νερού το ανεπιθύμητο αντικείμενο.

Ξεπλύνετε τα μάτια σας το σωστό χρονικό διάστημα.

brightside

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσο χρόνο χρειάζεται το ξέπλυμα του ματιού σας. Για οτιδήποτε ελαφρώς ερεθιστικό, όπως σαπούνι χειρός ή σαμπουάν, θα πρέπει να αρκούν 5 λεπτά. Όταν χημικά μπουν στο μάτι σας, βεβαιωθείτε ότι τα ξεπλένετε για τουλάχιστον 15 λεπτά. Για διεισδυτικά αλκάλια (π.χ. υδροξείδιο νατρίου ή ασβεστίου), ξεπλύνετε για τουλάχιστον 60 λεπτά. Και θυμηθείτε, όταν μπουν χημικές ουσίες στο μάτι σας, πρέπει πάντα να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια!

Ζητήστε βοήθεια από έναν φίλο σας.

brightside

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα, μπορείτε πάντα να ζητήσετε από έναν φίλο να σας βοηθήσει. Αυτό το άτομο είναι πιθανώς ελαφρώς πιο ήρεμο και μπορεί να ψάξει για το κομμάτι που έχει κολλήσει στα μάτια σας. Τραβήξτε το δικό σας βλέφαρο προς τα κάτω και κοιτάξτε προς τα πάνω, αρκετά αργά ώστε ο φίλος σας να μπορεί να εξετάσει καλά τα μάτια σας. Βεβαιωθείτε ότι πρώτα έπλυνε τα χέρια του!

Τι να κάνετε όταν τρίψετε καυτή πιπέρια τσίλι στα μάτια σας.

brightside

Είναι καλύτερα να μην την ξεπλένετε με νερό, καθώς αυτό θα κάνει το αίσθημα καψίματος χειρότερο. Σε μια τέτοια κατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα επειδή είναι όξινο και διασπά την καψαϊκίνη της καυτής πιπεριάς, ανακουφίζοντας έτσι τον πόνο. Πρώτα, πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και μετά βυθίστε τα σε λίγο γάλα για να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε υπόλειμμα πιπεριάς στα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, αγγίξτε απαλά λίγο χαρτί εμποτισμένο με γάλα στο μάτι.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2020 – 2021: Οι top τάσεις σε κουρέματα, χτενίσματα και χρώματα

7 Κόλπα για να Εντοπίσετε Απομιμήσεις Προϊόντων