6 Παράγοντες που Προσθέτουν Ρυτίδες στο Δέρμα σας

Σύμφωνα με την έρευνα, η διατροφή σας, η επιλογή σαπουνιού και ακόμη και οι καθημερινές σας συνήθειες μπορούν να εμφανίσουν ρυτίδες στο πρόσωπό σας. Γνωρίζοντας ποια τρόφιμα πρέπει να αποφύγετε, πώς να επιλέξετε κατάλληλο καθαριστικό προσώπου και πώς να αλλάξετε τη ρουτίνα σας, μπορείτε να μείνετε νέοι και φρέσκοι όσο μεγαλώνετε.

Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε αφυδάτωση του δέρματος.

brightside

Εάν μείνετε άυπνοι μία νύχτα ή συνεχώς κοιμάστε λιγότερο από 5 ώρες την ημέρα, μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και φραγμένους πόρους του δέρματος. Η καλή ξεκούραση είναι το κλειδί για την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη νέων κυττάρων, οπότε αν κάνετε την ξεκούραση συνήθεια, θα φαίνεστε νεότεροι.

Η έλλειψη αντιοξειδωτικών συνδέεται με το σχηματισμό περισσότερων ρυτίδων.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι βιταμίνες A, C, E και το κάλιο είναι ζωτικής σημασίας για το υγιές δέρμα. Σας συνιστούμε να τρώτε περισσότερα λαχανικά όπως καρότα, ντομάτες και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Είναι επίσης καλό να συμπεριλάβετε ελαιόλαδο στη διατροφή σας.

Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος σχετίζεται με περισσότερες ρυτίδες στο πρόσωπο.

brightside

Υπάρχει μια ολλανδική μελέτη που δείχνει ότι οι γυναίκες που τρώνε κόκκινο κρέας τείνουν να έχουν περισσότερες ρυτίδες. Περισσότερο από αυτό, το μαγείρεμα κρέατος και λίπους σε υψηλή, ξηρή θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη. Αλλά είναι δυνατόν να το αποτρέψετε εάν τρώτε λιγότερο κρέας και επιλέγετε σούπες και βραστά αντί για ψητά. Επιπλέον, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε περισσότερα φρούτα στα γεύματά σας.

Related Post

Θερμά μπάνια με σκληρά σαπούνια οδηγούν σε ξηρότερο δέρμα.

brightside

Αυτά τα προϊόντα μπορούν να αλλάξουν το pH του δέρματος και να οδηγήσουν σε ερεθισμό και ξηρότητα. Διαβρώνουν τους φραγμούς του δέρματος και προκαλούν πρόωρη γήρανση. Εάν χρησιμοποιείτε σκληρές αλκαλικές μπάρες σαπουνιού, αυτό μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Θα πρέπει να προτιμήσετε πιο φυσικά σαπούνια.

Οι μονο-δίαιτες επηρεάζουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

brightside

Το κλειδί για αυτές τις δίαιτες είναι να αποκλειστούν όλα τα προϊόντα εκτός από ένα. Αυτό οδηγεί σε ανισορροπία πρωτεΐνης, λίπους και υδατανθράκων, η οποία μειώνει την ικανότητα του δέρματος να επουλώνεται. Οι υδατάνθρακες είναι οι πιο σημαντικοί για τις γυναίκες, ενώ οι άνδρες πρέπει να τρώνε αρκετή πρωτεΐνη για να παραμείνουν νέοι.

Η έλλειψη πρωτεϊνών εμποδίζει τα κύτταρα του δέρματος να ανανεωθούν.

brightside

Εάν περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων και τρώτε λιγότερη πρωτεΐνη, το δέρμα σας θα χάσει την ελαστικότητά του, το οποίο στη συνέχεια θα οδηγήσει σε περισσότερες ρυτίδες. Αποτρέπει επίσης την επούλωση και την ανοικοδόμηση του δέρματος. Η θεραπεία με κολλαγόνο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά δεν είναι συγκρίσιμη με την δραση της πρωτεΐνης.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα