Το να κοιμάστε θυμωμένοι είναι ένα από τα πιο οδυνηρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Όταν είμαστε ξύπνιοι έχουμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε αρνητικά συναισθήματα και να τα ξεπεράσουμε σε αντίθεση με όταν κοιμόμαστε. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 Πράγματα που Μπορούν να Συμβούν αν Κοιμηθείτε Θυμωμένοι.
Ο θυμός χαλάει τον ύπνο σας.
Το άγχος και τα βαριά συναισθήματα είναι γνωστό ότι πυροδοτούν μια αντίδραση μάχης ή πτήσης που σας κάνει να είστε φυσικά σε εγρήγορση. Υπό αυτές τις συνθήκες, το να κοιμάσαι και να κοιμάσαι γίνεται πολύ πιο δύσκολο.
Επιπλέον, έχει αποδειχθεί επίσης ότι ο διαταραγμένος ύπνος μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο θυμό. Πιθανότατα θα ξυπνήσετε εξαντλημένοι αντί να ανανεωμένοι. Σε αυτήν την περίπτωση, ο θυμός οδηγεί σε κακό ύπνο και ο κακός ύπνος οδηγεί σε περισσότερο θυμό, σχηματίζοντας έναν ατέρμονο κύκλο.
Ο θυμός είναι επικίνδυνος για την υγεία σας.
Οι επιστήμονες έχουν ήδη διαπιστώσει ότι η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει την υγεία του ατόμου. Κανονικά, ο ύπνος λειτουργεί ως «θεραπεία ολονύκτιας», σταθεροποιώντας τα συναισθήματά μας έτσι ώστε να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε καλύτερα την επόμενη μέρα. Όμως ο θυμός και το έντονο άγχος μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο αυτήν τη διαδικασία. Τα αρνητικά συναισθήματα απελευθερώνουν ορμόνες στρες, καθιστώντας σας πιο ευερέθιστους και πολλά ανησυχητικά συμπτώματα μπορούν να προκύψουν μαζί με αυτό. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία, σωστό ύπνο και εφιάλτες ή στην χειρότερη περίπτωση, προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη.
Είναι πιο δύσκολο να ξεχάσετε τα κακά συναισθήματα μετά τον ύπνο.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι είμαστε λιγότερο ικανοί να καταστείλουμε ένα αρνητικό συναίσθημα μετά τον ύπνο μας από ότι πριν. Ο ύπνος μεγεθύνει τυχόν συναισθήματα, σκέψεις και προβλήματα. Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται νέες πληροφορίες και τις αποθηκεύει στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο θυμός μπαίνει στη μακροχρόνια μνήμη μας και μπορεί να έχει μακροχρόνιο αποτέλεσμα.
Μια κακή εμπειρία μειώνεται σε μεγάλο βαθμό εάν παραμείνουμε ξύπνιοι μετά από αυτήν, ενώ ο ύπνος «προστατεύει» την αρνητική συναισθηματική αντίδραση. Όταν τα κακά συναισθήματα στερεοποιούνται στη μνήμη σας, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να τα καταστείλετε στο μέλλον.
Ο θυμός σκοτώνει την ειλικρίνεια.
Είναι γνωστό ότι το απόγευμα είναι η ώρα αιχμής για οικειότητα. Το να πηγαίνετε για ύπνο με θυμό καταστρέφει σίγουρα τη διάθεση, αλλά δημιουργεί επίσης ένα τοξικό μοτίβο. Στο τέλος, αρχίζετε να συσχετίζετε τον ύπνο με θυμό αντί για άνεση και συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό σας. Και αν αυτό επαναλαμβάνεται σε τακτική βάση, μπορεί να τελικά να καταστρέψει τη σχέση.
Στέλνει ένα αρνητικό μήνυμα στον σύντροφό σας.
Εάν εν μέσω ενός καυγά αποφασίσετε να απλώς να αλλάξετε πλευρό και να τραβήξετε τη κουβέρτα σας σφιχτά, στέλνετε ένα μήνυμα που εκτιμάτε ότι “κερδίζετε” στη σύγκρουση περισσότερο από τη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης με το άτομο με το οποίο συζητάτε. Μπορεί να μην το κάνετε σκόπιμα, αλλά έτσι φαίνεται στον σύντροφό σας. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε τις διαφωνίες μπορεί είτε να ενισχύσει είτε να διαλύσει τις σχέσεις σας.
πηγή φωτογραφιών:brightside