in , , , ,

10 Εναλλακτικές Χρήσεις για το ΚΡΑΣΙ!

In vino veritas – Στο κρασί βρίσκεται η αλήθεια. Ωστόσο, πέρα από τη χαλάρωση της γλώσσας, το κρασί έχει πολλές άλλες χρήσεις που μπορεί να μην γνωρίζετε. Είτε ως βοήθημα καθαρισμού, βαφή ή προϊόν ομορφιάς, το κρασί μπορεί να εκπληρώσει μια σειρά χρήσιμων λειτουργιών που δεν έχουν καμία σχέση με την κατανάλωση του. Εδώ θα βρείτε 10 υπέροχες δημιουργικές ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε με οποιοδήποτε υπόλοιπο κρασί από το προηγούμενο βράδυ.

DIY Διανεμητής Κρασιού Γλάστρα

Απαλότερο δέρμα

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το κρασί βοηθά να το δέρμα σας να γίνει πιο απαλό. Μπορείτε να βάλετε λίγο κρασί σε ένα βαμβάκι και να το χρησιμοποιήσετε ως λοσιόν προσώπου, να το αναμίξετε σε μάσκα προσώπου ή να το προσθέσετε στο μπάνιο σας. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο κρασί κάνουν το δέρμα σας πιο τονωμένο, ελαστικό και απαλό. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε λίγο κρασί σε ένα λουτρό ποδιών για το ίδιο αποτέλεσμα στα πόδια σας.

Ζωγραφική με κρασί

Όλοι γνωρίζουν ότι οι λεκέδες κόκκινου κρασιού είναι δύσκολο να καθαριστούν. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιούμε σωστά τη χρωματική του δύναμη και να ζωγραφίσετε εικόνες, για παράδειγμα. Το κόλπο είναι ότι το κρασί αλλάζει το χρώμα του καθώς στεγνώνει, οπότε μπορείτε να δείτε την εικόνα σας να μεταμορφώνεται ενώ ζωγραφίζετε!

thisiscolossal

Κόκκινες ανταύγειες

Εάν έχετε σκούρα μαλλιά, μπορείτε να προσθέσετε κόκκινες ανταύγειες χρησιμοποιώντας μικρές ποσότητες κρασιού. Αν θέλετε η βαφή να διαρκέσει περισσότερο, ανακατέψτε το κόκκινο κρασί με λίγη σκόνη κακάου για να δημιουργήσετε μια πάστα. Απλώστε την πάστα στα μαλλιά σας και αφήστε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως. Αν θέλετε ένα πιο έντονο χρώμα, ανακατέψτε το κρασί με λίγο σκόνη χέννας, μηλόξυδο, ελαιόλαδο και αλεσμένο καφέ.

thriftyfun

Πλύσιμο φρούτων

Το υπόλοιπο κόκκινο κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλύσιμο φρούτων. Περιέχει ρεσβερατόλη, μια φυτική ένωση που βοηθά στην εξάλειψη των βακτηρίων σαλμονέλας και E.coli που είναι υπεύθυνα για την τροφική δηλητηρίαση. Τα κεράσια που έχουν πλυθεί στο κρασί έχουν επίσης πολύ καλύτερη γεύση αν τα προσθέσετε σε ένα κέικ!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

40 DIY Κατασκευές με Μπουκάλια ΚΡΑΣΙΟΥ

Αφαίρεση λεκέδων λαδιού

Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο λευκό κρασί για να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες λαδιού από το δάπεδο του γκαράζ, του αυτοκινήτου ή του κελαριού σας. Τόσο η αλκοόλη όσο και η όξινη φύση του κρασιού βοηθούν να απαλλαγείτε από τους λεκέδες για πάντα.

huffpost

Απολύμανση της κουζίνας

Επιστήμονες από το κρατικό πανεπιστήμιο του Όρεγκον εργάζονται για την ανάπτυξη ενός φυσικού απολυμαντικού χρησιμοποιώντας κρασί. Εκτός από την εξάλειψη των βακτηρίων σαλμονέλας και E. coli, το λευκό κρασί είναι επίσης καλό στην καταπολέμηση των Staphylococcus aureaus, Pseudomonas aeruginosa και Klebsiella pneumoniae, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι το λευκό κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει διάφορα έντομα. Επιπλέον, η αλκοόλη που περιέχεται στο κρασί διασφαλίζει ότι η κουζίνα σας θα είναι καθαρή. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό λευκό κρασί, καθώς η χαμηλή περιεκτικότητά του σε ζάχαρη σημαίνει ότι οι επιφάνειες δεν θα μείνουν κολλώδεις. Απλώς να γνωρίζετε ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε κρασί σε γρανίτη, καθώς το οξύ θα προκαλέσει βλάβη στην επιφάνεια.

Βάψιμο ρούχων

Τα ρούχα που έχουν καταστραφεί από λεκέδες δεν χρειάζεται να πετιούνται. Αντ’ αυτού, μπορείτε να τα ανακυκλώσετε με κόκκινο κρασί! Απλά ζεσταίνετε αρκετή ποσότητα κόκκινου κρασιού σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το ρούχο. Για μια εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορείτε επίσης να τυλίξετε το ρούχο και να το στερεώσετε με λαστιχάκια για να δημιουργήσετε ένα εφέ.

frugalmoogle

Φόρτιση άδειων μπαταριών αυτοκινήτου

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μπαταρία του αυτοκινήτου σας, λίγο κόκκινο κρασί μπορεί να σας βοηθήσει να το φορτίσετε. Το οξύ στο κρασί επιτρέπει στα ηλεκτρόνια να ρέουν ελεύθερα μεταξύ των αρνητικών και θετικών ακροδεκτών, δημιουργώντας αρκετή ενέργεια για να ξεκινήσει το αυτοκίνητο.

autopartswarehouse

Μαρινάρισμα κρέατος

Το υπόλοιπο κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαρινάρετε το κρέας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε το κρέας σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα ή μπολ, να προσθέσετε κόκκινο κρασί και να τα αφήσετε για αρκετές ώρες. Όταν ψηθεί ή τηγανιστεί, το κρέας θα είναι ζουμερό και τρυφερό. Εφόσον το αλκοόλ εξατμίζεται όταν θερμαίνεται, τα παιδιά μπορούν επίσης να φάνε το κρέας. Εκτός από την επιπλέον γεύσης, έρευνα έχει δείξει ότι το κρασί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των καρκινογόνων ενώσεων στο κρέας. Θα πρέπει να μαρινάρετε το κρέας για τουλάχιστον 6 ώρες για να εξαλείψετε έως και το 90% των ουσιών που προκαλούν καρκίνο.

Εξολοθρεύστε μυγάκια

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι πιο δελεαστικά από ένα ποτήρι κρασί για τα μυγάκια. Και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας για να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά έντομα για πάντα. Πρώτα, ρίξτε λίγο κρασί σε ένα μπολ και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη τροφίμων. Στη συνέχεια, κάντε πολλές τρύπες έτσι ώστε οι μικρές μύγες να μπουν μέσα, αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν.

Πώς να φτιάξουμε εύκολα, πανέμορφα μίνι φωτιστικά με ποτήρια κρασιού!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Φωτιστικό με Φθινοπωρινά Φύλλα

DIY Μπολ με Φθινοπωρινά Φύλλα