in , ,

Ο Πολλαπλασιασμός Μπορεί να Είναι Τόσο Εύκολος με Αυτό το Κόλπο από την Ιαπωνία

Στο σχολείο, τα μαθηματικά ήταν κάτι που αγαπήσατε ή μισούσατε εντελώς. Σήμερα είμαστε ευτυχείς γιατί κάνουμε τους υπολογισμούς σε μια αριθμομηχανή. Αλλά χάρη σε αυτό το έξυπνο παλιό τέχνασμα από την Ιαπωνία, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε μαζί μεγάλους αριθμούς χωρίς να χρειάζεστε βοήθεια.

Πολλαπλασιασμός δύο διψήφιους αριθμούς

Για κάθε αριθμό, σχεδιάστε τον αντίστοιχο αριθμό γραμμών σε ένα κομμάτι χαρτί. Ξεκινήστε με τον πρώτο αριθμό. Σχεδιάστε διαγώνιες γραμμές για το πρώτο ψηφίο κοντά μεταξύ τους όσες είναι ο αριθμός, αφήστε λίγο χώρο και στη συνέχεια σχεδιάστε γραμμές για το δεύτερο ψηφίο παράλληλα.

4 Διασκεδαστικοί και Εύκολοι Τρόποι Παιδικής Ζωγραφικής

Τώρα σχεδιάστε τις γραμμές για τα ψηφιά του δεύτερου αριθμού, επίσης διαγώνια, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Θα πρέπει να σχηματίσετε ένα ρόμβο, με τις γραμμές να συναντώνται σε γωνίες.

Τώρα μετρήστε τα σημεία όπου οι γραμμές διασταυρώνονται. Πρώτα, προσθέστε τα σημεία στην αριστερή γωνία, μετά αυτά στα δύο μεσαία γωνία και στη συνέχεια τα σημεία στη δεξιά γωνία. Οι αριθμοί που γράφονται, όταν διαβάζονται από αριστερά προς τα δεξιά, δίνουν το τελικό αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού.

Πολλαπλασιασμός με δύο τριψήφιους αριθμούς

Όταν πολλαπλασιάζετε δύο τριψήφιους αριθμούς, φυσικά έχετε περισσότερα σημεία διασταύρωσης. Αλλά η αρχή εδώ είναι η ίδια όπως και πριν. Πρώτα προσθέστε όλα τα σημεία στην αριστερή γωνία μαζί και μετά αυτά στην δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, προσθέστε τα σημεία στις τρεις μεσαίες διασταυρώσεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εάν οποιοδήποτε από αυτά τα σύνολα είναι διψήφιος αριθμός, προσθέστε τον πρώτο αριθμό στο σύνολο αριστερά (εδώ, το 1 από το 14 διαγράφεται και προστίθεται στο 8 στα αριστερά του). Τώρα διαβάστε τους μεμονωμένους αριθμούς από αριστερά προς τα δεξιά για να βρείτε το τελικό αποτέλεσμα σε αυτόν τον πολλαπλασιασμό με δύο τριψήφιους αριθμούς.

Λαμβάνοντας υπόψη το μηδέν

Εάν ένας από τους αριθμούς περιέχει το μηδέν, μην σχεδιάσετε μια γραμμή για το μηδέν στο χαρτί. Εναλλακτικά, μπορείτε να σχεδιάσετε μια γραμμή διαφορετικό χρώμα για να βοηθηθείτε, αλλά τυχόν σημεία διασταύρωσης αυτής της γραμμής δεν θα μετρηθούν.

Παιδικές κατασκευές με ρολά χαρτιού υγείας! Πώς να Φτιάξετε μια Μαριονέτα Κουτάβι [πλήρης οδηγός]

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν 13 Πράγματα στο Μπάνιο που Πρέπει να Ξεφορτωθείτε

Πώς να Μετατρέψετε μια Παλιά Συρταριέρα σε μια Διακοσμητική Στοίβα Βαλίτσες Vintage!

Πώς να Μετατρέψετε μια Παλιά Συρταριέρα σε μια Διακοσμητική Στοίβα Βαλίτσες Vintage!