Πως να Μετατρέψετε ένα Χαλί σε Έργο Τέχνης για τον Τοίχο

Εάν έχετε ένα καλοφτιαγμένο χαλί που δεν θέλετε να πατάτε, η μετατροπή του σε έργο τέχνης μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Το κρέμασμα του χαλιού δεν θα καλύψει μόνο τον άδειο τοίχο, αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει πρόσθετη μόνωση. Εάν θέλετε να το μετατρέψετε σε διακοσμητικό τοίχου, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατεύσετε τόσο το χαλί σας όσο και τον τοίχο σας. Υπάρχουν δύο τρόποι και θα χρειαστείτε λίγη ώρα με τα κατάλληλα εργαλεία.

Πώς να κρεμάσετε ένα χαλί χρησιμοποιώντας σωλήνα PVC

Αν και αυτή δεν μπορεί να είναι η ευκολότερη μέθοδος, η τελική εικόνα φαίνεται απίστευτα επαγγελματική. Πριν ξεκινήσετε, μαζέψτε τα υλικά σας και βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε να απλώσετε το χαλί ενώ εργάζεστε.

Θα χρειαστείτε
Σπάγκος
Σωλήνας PVC
Πριόνι
Τρυπάνι
Καρφιά

Συνιστούμε να αγοράσετε έναν σωλήνα PVC διαμέτρου 2 εκατοστών, αλλά επιλέξτε το πλάτος αναλόγως του πάχους του χαλιού σας. Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα, κόψτε το σωλήνα περίπου μία 2,5 εκατοστά κοντύτερο από το πλάτος του χαλιού σας. Με αυτόν τον τρόπο θα στηρίξετε το χαλί χωρίς να είναι ορατός ο σωλήνας στον τοίχο.

Κόψτε περίπου δύο ή τρία κομμάτια σπάγκου περίπου διπλάσιο από το μήκος του σωλήνα. Εάν έχετε ένα βαρύ χαλί, χρησιμοποιήστε περισσότερο σπάγκο αλλά ένα ελαφρύτερο θα είναι εντάξει με λιγότερα κομμάτια. Στη συνέχεια, περάστε τα κομμάτια μέσω του σωλήνα .

Τοποθετήστε το χαλί σας πάνω από το σωλήνα διπλώνοντάς το έτσι ώστε το κάθε μισό να πέφτει και στις δύο πλευρές. Αυτή η μέθοδος είναι για χαλιά με επαναλαμβανόμενα μοτίβα επειδή η μία πλευρά θα είναι πάντα στον τοίχο.

Πάρτε τα άκρα των σπάγκων και δέστε τα έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια θηλιά για να κρεμάσετε το χαλί σας.

Περάστε τα δεμένα άκρα μέσω του σωλήνα PVC έτσι ώστε να μην είναι ορατά. Η χρήση ροδελών μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των σπάγκων του και να τους κρατήσει μέσα στο σωλήνα.

Related Post

Τοποθετήστε ένα καρφί στον τοίχο και κρεμάστε από το σπάγκο. Εάν το χαλί σας είναι βαρύ, χρησιμοποιήσετε ουρά για να στερεώσετε τη βίδα και να αποφύγετε ζημία στον τοίχο.

Πώς να κρεμάσετε ένα χαλί χρησιμοποιώντας ξύλινα πηχάκια

Ένας άλλος απίστευτα εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε το χαλί σε ένα έργο τέχνης.

Θα χρειαστείτε
Ξύλινα πηχάκια
Καρφιά ταπετσαρίας

Κατ’ αρχάς, πάρτε τα πηχάκια και κόψτε τα στο πλάτος του χαλιού ώστε να μην γέρνει ή κρέμεται. Θα χρειαστείτε πηχάκια, ανάλογα με το πλάτος του χαλιού σας.

Πριν κρεμάσετε τα πηχάκια, βάψτε τα με διαφανές υπόστρωμα πολυουρεθάνης. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του χαλιού ώστε να μην έχετε αποχρωματισμό στο ύφασμα καθώς τρίβεται στο ξύλο.

Ευθυγραμμίστε τα πηχάκια όπου θέλετε να κρεμάσετε το χαλί και καρφώστε απαλά τα καρφιά ταπετσαρίας στον τοίχο. Ξεκινήστε με αυτό που θα είναι η κορυφή του χαλιού. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητη ταινία ως οδηγό πριν καρφώσετε τα πηχάκια. Εάν το χαλί σας είναι πολύ βαρύ, στερεώστε τα πηχάκια με ούπα και βίδες.

Με τα καρφιά ταπετσαρίας συνδέστε το χαλί στα πηχάκια. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να καρφώσετε τις δύο κορυφαίες γωνίες του χαλιού και στη συνέχεια να τοποθετήσετε ένα καρφί στη μέση. Εάν θέλετε μια πιο απλή εμφάνιση, καρφώστε τις γωνίες περίπου 2,5 εκατοστά από τις άκρες, ώστε να κρέμονται ελαφρώς προς τα κάτω.

πηγή φωτό

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Κλέλια Ανδριολάτου: Το κορίτσι του “Maestro” μας δείχνει το minimal σαλόνι της

Η Κλέλια Ανδριολάτου που πολλοί την γνωρίσαμε μέσα από την σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, "Maestro"… Read More

17 Μαΐου, 2024

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα