in , , , ,

Οι Γιατροί Μοιράζονται 11 Κανόνες Φροντίδας Σώματος που Δεν Πρέπει να Παραβλέψετε

Οι γυναίκες αναφέρουν ότι το ξηρό δέρμα είναι το πιο κοινό πρόβλημα τους. Το 42% ξοδεύει περισσότερα από 200 δολάρια ετησίως για να λύσει αυτό το πρόβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη γήρανση. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε καλλυντικά, ώστε να μην βλάπτετε το δέρμα σας ακόμη περισσότερο. Οι Γιατροί Μοιράζονται 11 Κανόνες Φροντίδας Σώματος που δεν Πρέπει να Παραβλέψουμε και μπορεί να αλλάξουν την ποιότητα ζωής μας.

Αφήστε τις μάσκες από πηλό για λίγο.

shutterstock.com

Είναι υπέροχο να χρησιμοποιείτε μάσκες για να βοηθήσετε το δέρμα του προσώπου σας να παραμείνει νεότερο, αλλά μπορείτε να το βλάψετε εάν τις χρησιμοποιείτε λάθος. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, σύμφωνα με δερματολόγους, ο πηλός απορροφά περίσσεια λιπαρότητας. Είναι καλύτερα να μην τον αφήσετε στο πρόσωπό σας για πολύ ώρα γιατί θα ξηράνει το δέρμα σας.

Στόχος είναι απλώς να απορροφήσετε την περίσσεια λιπαρότητας,, αλλά όχι όλη. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεις ή ξεπλύνετε 2-5 λεπτά αφού αρχίσετε να αισθάνεστε ότι σφίγγει.

Ακολουθήστε μια συγκεκριμένη σειρά κατά την εφαρμογή καλλυντικών.

shutterstock.com

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει πάντα να αρχίζετε να τοποθετείτε τα προϊόντα με τη μικρότερη πυκνότητα. Για παράδειγμα, τόνερ και στη συνέχεια ορούς και αμπούλες. Το αντηλιακό πρέπει να είναι το τελευταίο και να εφαρμόζεται καθημερινά και όχι μόνο το καλοκαίρι. Ακόμα και 10-15 λεπτά κάτω από τον ήλιο την ημέρα μπορεί να βλάψει το δέρμα και να επιταχύνει τη φωτογήρανση.

Επιλέξτε μια μέρα για να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

picture alliance / Frank May/EAST NEWS

Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένας απλός και εύκολος κανόνας, αλλά πολλοί από εμάς μάλλον δεν έχουν χρόνο για να χαλαρώσουν. Το σώμα και το μυαλό μας το χρειάζονται κάθε εβδομάδα. Η έρευνα δείχνει ότι τα επίπεδα άγχους στην εργασία σήμερα είναι υψηλότερα από ποτέ και σχεδόν το 50% των εργαζομένων το βιώνουν. Ακόμα και η έλλειψη διακοπών μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο άγχος και εξάντληση.

Απλώς κάντε έναν κανόνα να έχετε μια μέρα απαλλαγμένη από υποχρεώσεις, εργασία και έντονες σκέψεις. Αυτές οι μέρες μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο, επειδή θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα προσθέσουν χρόνια στη ζωή σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην κάνετε ηλιοθεραπεία εάν έχετε φρέσκες ουλές και σημάδια.

shutterstock.com

Για να αποτρέψετε την ταχεία γήρανση του δέρματός σας, πρέπει να φροντίσετε σωστά τις ουλές και τα σημάδια σας. Μπορεί να τραυματιστείτε τυχαία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι ουλές μπορούν να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να συνεχίσουν να αυξάνονται ακόμη και μετά την επούλωση της πληγής. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε την ηλιοθεραπεία εάν έχετε φρέσκα σημάδια και εάν τα έχετε σε ορατό μέρος θα πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε.

Η προστασία από τον ήλιο μπορεί να μειώσει τον κόκκινο ή καφέ αποχρωματισμό που μπορεί να συμβεί σε ουλές. Οι γιατροί συμβουλεύουν τη χρήση αντηλιακού ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο.

Μην εγκαταλείπετε τη σοκολάτα.

Instagram/Sipa USA/East News

Εάν αποφασίσατε να αποκλείσετε εντελώς τη σοκολάτα λόγω της διατροφής σας, ίσως θελήσετε να αλλάξετε γνώμη. Πρώτα απ’ όλα, το σώμα χρειάζεται ζάχαρη για να έχει την απαιτούμενη ενέργεια. Δεύτερον, η μαύρη σοκολάτα είναι υγιής. Το κακάο είναι πλούσιο σε στοιχεία που ονομάζονται φλαβανόλες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της καρδιάς. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει έως και 2-3 φορές περισσότερα στερεά κακάου πλούσια σε φλαβανόλη από τη σοκολάτα γάλακτος. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι οι φλαβανόλες βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, στη βελτίωση της ροής του αίματος ακόμη και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Μην επιλέγετε δημοφιλείς δίαιτες.

MEGA/EAST NEWS

Εάν υπάρχει μια διαφημιστική προώθηση για μια νέα δίαιτα, μην τη θεωρήσετε 100% αλήθεια. Ελέγχετε πάντα τα δεδομένα σχετικά με τη θρεπτική αξία και πώς λειτουργεί. Εκτός αυτού, το σώμα μας είναι μοναδικό και αυτό που λειτουργεί καλά σε ένα άτομο, δεν θα λειτουργήσει σε άλλο και μπορεί ακόμη και να το βλάψει.

Φορέστε διάφορα ύψη τακουνιών.

shutterstock.com

Οι γιατροί προτείνουν ότι, για να διατηρήσετε τα πόδια και τις πατούσες σας υγιή, πρέπει να αλλάζετε διαφορετικό τύπο παπουτσιών και ύψη τακουνιών που φοράτε. Είναι καλύτερα να μην φοράτε επίπεδα παπούτσια όλη την ώρα, επειδή οι μύες της γάμπας σας μπορούν να επιμηκυνθούν. Και το αντίθετο συμβαίνει με ψηλά τακούνια που μπορούν να συρρικνωθούν.

Απολεπίστε τις μασχάλες σας.

shutterstock.com

Οι κοσμετολόγοι προτείνουν την απολέπιση όχι μόνο του προσώπου, των ποδιών και των χεριών σας, αλλά και τις μασχάλες σας. Μπορείτε να το κάνετε μία ή δύο φορές την εβδομάδα και θα βοηθήσει στην τόνωση της ανανέωσης των κυττάρων και θα ξεκλειδώσει τους πόρους. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι το δέρμα της μασχάλης είναι πολύ ευαίσθητο, γι’ ‘αυτό το κάνετε πολύ απαλά.

Ασκηθείτε αμέσως μετά την εκμάθηση οτιδήποτε για να ενισχύσετε τη μνήμη σας.

Chris Benson / unsplash ARKADIUSZ ZIOLEK/East News

Σύμφωνα με μελέτες, πρέπει να ασκηθείτε αμέσως μετά τη μελέτη για να βελτιώσετε τη μνήμη σας. Οι επιστήμονες προτείνουν ακόμη και το χρονικό διάστημα που πρέπει να το κάνετε. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, άτομα που ασκήθηκαν 4 ώρες μετά τη μάθηση, διατήρησαν τις πληροφορίες καλύτερα από άλλους. Πιθανότατα δεν θα το κάνετε τόσο πολύ, αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι η δραστηριότητα και μια καλή μνήμη συνδέονται μεταξύ τους.

Αποφύγετε την κοινωνική απομόνωση για να φαίνεστε νεότεροι και ενεργητικοί.

face to face/FaceToFace/REPORTER

Παρατηρήθηκε ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν φίλους ή κοινωνική ζωή γερνούν γρηγορότερα. Οι γιατροί προτείνουν να βγείτε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Θα βελτιώσει την υγεία, τη διάθεσή σας και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση.

Πίνετε περισσότερο νερό εάν δεν κοιμάστε πολύ.

shutterstock.com

Έχει παρατηρηθεί ότι ο ύπνος 6 ή λιγότερων ωρών προκαλεί έως και 59% υψηλότερο κίνδυνο αφυδάτωσης. Επομένως, εάν δεν κοιμάστε 7 έως 8 ώρες την ημέρα, πιείτε περισσότερο νερό για να αποκαταστήσετε την ισορροπία της ενυδάτωσης.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

23 Ιδέες Τροπικής Διακόσμησης Σπιτικού Γραφείου

20 Τρόποι για να Φορέσετε Sneakers με Φορέματα