in , , , ,

20 Πράγματα που Συνεχίζουμε να Κάνουμε Λάθος Χωρίς να το Συνειδητοποιούμε

20 Πράγματα που Συνεχίζουμε να Κάνουμε Λάθος Χωρίς να το Συνειδητοποιούμε
20 Πράγματα που Συνεχίζουμε να Κάνουμε Λάθος Χωρίς να το Συνειδητοποιούμε

Οι μικρές λεπτομέρειες μας καθορίζουν με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, σε ορισμένες χώρες, είναι συνηθισμένο να τρώτε ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση ενώ σε άλλες χώρες, το φαγητό απαιτεί πλήρη προσήλωση. Και σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Τουρκία, απαγορεύεται αυστηρά να πετάτε το χαρτί υγείας στην τουαλέτα. Σχεδόν δεν σκεφτόμαστε αυτά τα πράγματα επειδή τα βρίσκουμε τόσο συνηθισμένα, αλλά όπως αποδεικνύεται, ίσως να κάνουμε καθημερινά λάθος.

Πίνοντας ένα ποτήρι νερό μετά από ένα μεγάλο γεύμα

© depositphotos.com  

Αν και η δημοφιλής θεωρία ότι το νερό αραιώνει τα γαστρικά υγρά είναι ένας μύθος, το να πίνεις ένα ποτήρι νερό μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα, ειδικά μετά από ένα μεγάλο γεύμα. Είναι αλήθεια ότι το νερό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος καθώς σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι, αλλά μετά από ένα μεγάλο γεύμα, ένα ποτήρι νερού μπορεί να οδηγήσει σε έντονο φούσκωμα. Το να πιείτε νερό σιγά-σιγά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα αέρια και το ρέψιμο που προκαλείται από την εισαγωγή αέρα κατά την κατάποση του.

Πίνοντας παγωμένο νερό

© depositphotos.com   © depositphotos.com  

Το πόσιμο νερό μπορεί να είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και, φυσικά, ένα κρύο ποτήρι είναι τόσο δροσιστικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε πόσο κακό θα μπορούσε να είναι; Αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, η κατανάλωση του επιδεινώνει τα συμπτώματα των πεπτικών προβλημάτων όπως η αχαλασία οισοφάγου. Αν και το κρύο νερό δεν θα σας κάνει να αρρωστήσετε, θα μπορούσε να συσφίξει τα αιμοφόρα αγγεία σας.

Αποθήκευση ντομάτας στο ψυγείο

© depositphotos.com   © depositphotos.com  

Είναι το παλιό ερώτημα: πρέπει να κρατάτε τις ντομάτες στο ψυγείο ή στον πάγκο; Αυτό εξαρτάται από το πόσο ώριμες είναι οι ντομάτες σας. Αλλά ιδανικά, πρέπει να κάνετε και τα δύο. Η ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης είναι περίπου 12 ℃. Αν και το ψυγείο θα αποτρέψει την ανάπτυξη μούχλας στις ώριμες ντομάτες επειδή τα περισσότερα ψυγεία έχουν ρυθμιστεί στους 4-6 ℃, θα χάσουν τη γεύση τους. Ευτυχώς, αν αφήσετε τις ώριμες ντομάτες σας για λίγες μέρες στον πάγκο μετά την ψύξη τους θα τους δώσει πίσω τη γεύση τους.

Πλένετε το πρόσωπό σας με πολύ ζεστό νερό

© depositphotos.com   © depositphotos.com  

Αν και φαίνεται βολικό να πλένετε το πρόσωπό σας ενώ κάνετε ντους, το ζεστό νερό μπορεί να κάνει το δέρμα σας να παράγει περισσότερο λάδι για αντιστάθμιση και τελικά να το ξηράνει. Ο καλύτερος τρόπος είναι με χλιαρό ή ακόμα και κρύο νερό μετά το ντους, καθώς θα κάνει το πρήξιμο να εξαφανιστεί.

Τραβάτε καζανάκι με το καπάκι ανοιχτό

© depositphotos.com   © depositphotos.com  

Ένα τόσο απλό πράγμα όπως το να τραβάτε καζανάκι με το καπάκι ανοιχτό θα μπορούσε να έχει δραματική επίδραση στην υγεία σας. Κάθε φορά που το κάνετε είναι σαν η τουαλέτα σας να φτερνίζεται. Δεδομένου ότι τα βακτήρια μπορούν να πεταχτούν έως και 25 εκατοστά πάνω από την τουαλέτα ακόμη και η οδοντόβουρτσα σας κινδυνεύει να γεμίσει με πιτσιλιές κοπράνων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν αποθηκεύτε βότανα ανάλογα με τον τύπο τους

© depositphotos.com   © depositphotos.com   © depositphotos.com  

Αν νομίζετε ότι όλα τα φρέσκα βότανα πρέπει να αποθηκεύονται με τον ίδιο τρόπο, αποδεικνύεται ότι είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό. Τα ανθεκτικά βότανα (όπως ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι κ.λπ.) διατηρούνται καλύτερα σε ένα βάζο με τους μίσχους τους στο νερό. Μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το βάζο στο ψυγείο. Ωστόσο, τρυφερά βότανα όπως κόλιαντρο, μαϊντανό, σέλινο (μόνο μίσχοι και φύλλα) ή μέντα διατηρούνται καλύτερα σε χάρτινες σακούλες στο ψυγείο ή τυλιγμένα σε χαρτί και σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο.

Κάνοντας ένα ζεστό ντους το πρωί

© depositphotos.com  

Ένα άλλο αιώνιο ερώτημα είναι αν είναι καλύτερο να κάνετε ντους το πρωί ή το βράδυ. Το ντους το πρωί σας ξυπνά. Αλλά για να έχει θετικά αποτελέσματα, είναι καλύτερα να κάνετε κρύο ή τουλάχιστον χλιαρό. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να κάνετε ντους τη νύχτα, όχι μόνο αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα καθαρότερο περιβάλλον στο σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλιαρό νερό, αλλά ποτέ πολύ ζεστό για να αποφύγετε την αφυδάτωση του δέρματός σας. Ένας καλός συνδυασμός είναι 2 μικρότερα ντους καθημερινά σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

Ζέσταμα πλαστικών δοχείων

© depositphotos.com   © shutterstock.com  

Ανάλογα με τον τύπο του πλαστικού που χρησιμοποιείτε, το ζέσταμα του στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί να απελευθερώσει διάφορες χημικές ουσίες στα τρόφιμα ή τα υγρά που ζεσταίνετε. Παρόλο που ορισμένα πλαστικά θεωρούνται ασφαλή για ζέσταμα, θα ήταν καλύτερα να προσέξετε εάν δεν είστε σίγουροι για την ακριβή σύνθεση των δοχείων σας. Ακόμα και εγκεκριμένα πλαστικά δεν εγγυώνται τρόφιμα χωρίς χημικά μετά το ζέσταμά τους.

Να μην πλένετε κονσέρβες πριν τις ανοίξετε

20 Πράγματα που Συνεχίζουμε να Κάνουμε Λάθος Χωρίς να το Συνειδητοποιούμε
20 Πράγματα που Συνεχίζουμε να Κάνουμε Λάθος Χωρίς να το Συνειδητοποιούμε

Το πλύσιμο ωμού κοτόπουλου μπορεί να μολύνει άλλα τρόφιμα, σκεύη και πάγκους. Οι κονσέρβες από την άλλη πλευρά, δεν πλένονται καθόλου και δεν είναι σωστό. Συνιστάται να τις πλένετε έτσι ώστε επιβλαβή σωματίδια να μην πέσουν στο φαγητό, ειδικά αν πρόκειται για αναψυκτικά, για παράδειγμα, αφού τα βάζετε απευθείας στο στόμα σας.

Χρήση σκευών με Teflon σε υψηλή θερμοκρασία

© depositphotos.com   © depositphotos.com   © depositphotos.com  

Τα αντικολλητικά τηγάνια μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας εάν δεν χρησιμοποιούνται με τον σωστό τρόπο. Η θέρμανση του Teflon άνω των 260 ℃ (για παράδειγμα, προθέρμανση ή όταν μαγειρεύετε μια μπριζόλα) μπορεί να οδηγήσει σε απελευθέρωση σωματιδίων και αερίων που θα μπορούσαν να σας βλάψουν. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αλλά μάλλον ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για τα πάντα. Όταν μαγειρεύετε κρέας, για παράδειγμα, επιλέξτε τηγάνια από χυτοσίδηρο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε κεραμικά για μεσαίες και υψηλές θερμοκρασίες, αλλά προσέξτε η επίστρωσή τους να παραμένει ανέπαφη.

Τρώτε πολύ γρήγορα

© depositphotos.com   © depositphotos.com  

Το να τρώτε αργά μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο γιατί χρειάζεται ο εγκέφαλός μας 20 λεπτά για να καταγράψει τι περιέχει το στομάχι μας. Στην Ιαπωνία τα τσοπ στικ διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το θέμα.

Παρακολούθηση τηλεόρασης ενώ τρώτε

© depositphotos.com   © cottonbro / Pexels  

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι τρώτε. Για να το θέσουμε με διαφορετικούς όρους, η αποσπασματική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, σύμφωνα με το Χάρβαρντ, επειδή σας κάνει να τρώτε περισσότερο σε ένα γεύμα.

Πίνοντας καφέ αμέσως μετά το ξύπνημα

© depositphotos.com  

Ο χρόνος κατά τον οποίο πίνετε καφέ μπορεί πραγματικά να έχει αντίκτυπο στην ανοχή στην καφεΐνη. Η κορτιζόλη, η λεγόμενη «ορμόνη του στρες» είναι υπεύθυνη για να σας κρατάει σε εγρήγορση. Υπάρχουν περίπου 3 ημερήσιες κορυφές παραγωγής κορτιζόλης, μία από αυτές αμέσως μετά το ξύπνημα. Εάν πίνετε καφέ κατά τη διάρκεια αυτών των κορυφών, το σώμα σας μπορεί να συνηθίσει να δημιουργεί λιγότερη κορτιζόλη.

Τρώτε ένα χάμπουργκερ σε μια γραμμή αντί σε κύκλο

brightside.me

Η επιστήμη έχει βρει τον καλύτερο τρόπο για να φάτε ένα χάμπουργκερ και δεν είναι ο τρόπος που συνήθως το κάνετε. Το σωστό είναι να χωρίσετε οπτικά το μπιφτέκι σε 8 μέρη και να το φάτε κυκλικά.

Κρατάτε το χάμπουργκερ σας πολύ σφιχτά

© shutterstock.com   © Szabó Viktor / Pexels  

Ένα άλλο πρόβλημα σχετικά με την κατανάλωση ενός χάμπουργκερ είναι να το κρατάτε πολύ σφιχτά, με συνέπεια να βγαίνει όλο το περιεχόμενό του από το ψωμί. Στην ιδανική περίπτωση, όπως φαίνεται παραπάνω, οι αντίχειρες και τα μικρά δαχτυλάκια πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος του και τα 3 μεσαία δάχτυλα σε κάθε χέρι πρέπει να είναι από πάνω. Αλλά πρέπει να το κρατάτε και με τα δύο χέρια, οπότε είναι πιο δύσκολο να φάτε τις πατάτες σας .

Φάτε πατατάκια Pringles χρησιμοποιώντας χαρτί A4

brightside.me

Προφανώς, η συσκευασία Pringles δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να αποτρέψει τον σπάσιμο τους. Διπλώστε το A4 στη μέση και τοποθετήστε το στο κουτί. Θα το βάζετε μέσα και έξω χωρίς να θρυμματιστούν τα πατατάκια.

Ξεφλούδισμα μπανάνας από το κοτσάνι

brightside.me

Αν έχετε δει ποτέ πώς μαϊμούδες ξεφλουδίζουν τις μπανάνες, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το κάνουν ελαφρώς διαφορετικό από εμάς καθώς συχνά τις ξεφλουδίζουμε από το κοτσάνι. Έτσι την επόμενη φορά που θα φάτε μια μπανάνα, γυρίστε την ανάποδα και πιέστε την άκρη για να την ξεφλουδίσετε.

Τρώτε κινέζικο φαγητό χωρίς να το μετατρέψετε σε πιάτο

© NJ_NMaster / Twitter   © shutterstock.com  

Το αρχικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για κλασικό κουτί κινέζικου κατατέθηκε το 1894 και από τότε, βασικά παρέμεινε το ίδιο, αποδεικνύοντας ότι ο σχεδιασμός του ήταν πολύ καλά μελετημένος. Σκοπεύει κυρίως να συγκρατεί υγρά, αλλά επίσης, εάν βγάζετε τη λαβή από σύρμα, μπορείτε να ξεδιπλώσετε το κουτί για να χρησιμεύσει ως πιάτο.

Ανακάτεμα ζάχαρης σε κυκλική κίνηση αντί γραμμικής

brightside.me

Παρά το γεγονός ότι το κυκλικό ανακάτεμα είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για τη διάλυση της ζάχαρης σε ένα φλιτζάνι τσάι, ο σωστός τρόπος να γίνει είναι στην πραγματικότητα σε μια γραμμική κίνηση. Αυτό βοηθά στη μείωση των πιτσιλιών και σας επιτρέπει να διαλύετε γρηγορότερα τους κύβους ζάχαρης.

Ρίχνετε τι χαρτί υγείας στην τουαλέτα όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

© depositphotos.com   © depositphotos.com  

Το να ρίξετε στην τουαλέτα το χαρτί υγείας μπορεί να φαίνεται σαν το πιο προφανές πράγμα που πρέπει να κάνετε, αλλά εξαρτάται από το πού το κάνετε. Για παράδειγμα, σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βουλγαρία και άλλες, το χαρτί υγείας πρέπει να απορρίπτεται σε κάδο που βρίσκεται δίπλα στην τουαλέτα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούν όλα τα συστήματα αποχέτευσης να διαχειριστούν το χαρτί υγείας, ακόμα κι αν είναι εξαιρετικά βιοδιασπώμενα στο νερό.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Σπίτια διασήμων: Θυμίζει "Γιουσουρούμ" το σπίτι της Έλενα Κρίστενσεν!

Σπίτια διασήμων: Θυμίζει “Γιουσουρούμ” το σπίτι της Έλενα Κρίστενσεν!

25 Ιδέες για Παράθυρα Φινιστρίνια στο Σπίτι

25 Ιδέες για Παράθυρα Φινιστρίνια στο Σπίτι