in , , , , , ,

10 Διαρρυθμίσεις Επίπλων για να Αξιοποιήσετε στο Έπακρο το Μικρό Σαλόνι σας

Όταν ζείτε σε ένα μικρό σπίτι, φαίνεται ότι είναι πιο δύσκολο να διακοσμήσετε σωστά, ειδικά όταν πρόκειται για τα έπιπλα στο σαλόνι σας. Για να κάνετε τη σωστή διαρρύθμιση, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τα μέτρα, τα εστιακά σημεία και τον σκοπό του χώρου. Υπάρχουν όμως πολλές ιδέες για να δημιουργήσετε αρμονικές συνθέσεις χωρίς καν να αγοράσετε νέα αντικείμενα. Για να σας δείξουμε πόσο εύκολο είναι, σας παραθέτουμε 10 Διαρρυθμίσεις Επίπλων για να Αξιοποιήσετε στο Έπακρο το Μικρό Σαλόνι σας και θα ανανεώσουν το σπίτι σας.

Η διαρρύθμιση των 2 εστιακών σημείων

Αυτή η διάταξη προσανατολίζεται σε 2 εστιακά σημεία, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να οργανώσετε το δωμάτιο με τρόπο ώστε ο καθένας να έχει πρόσβαση και στα δύο. Συνήθως αυτά τα σημεία εστίασης είναι τηλεοράσεις, τζάκια ή / και παράθυρα. Για μικρά δωμάτια, ξεκινήστε τοποθετώντας το μεγαλύτερο έπιπλό σας, όπως έναν καναπέ, σε ένα σημείο. Στη συνέχεια, τακτοποιήστε τα άλλα έπιπλα κατά τρόπο που να βλέπουν στο άλλο σημείο.

Η διαρρύθμιση συνομιλίας

Αυτή η διαμόρφωση αφορά την κοινωνική σας ζωή. Ο κύριος στόχος εδώ είναι να διατηρηθεί μια καλή συνομιλία μεταξύ κάθε ατόμου στο σαλόνι σας. Επομένως, πρέπει να τοποθετήσετε καρέκλες και καναπέδες σε τετράγωνο ή στρογγυλό προσανατολισμό. Ένα καλό τραπεζάκι σαλονιού είναι απαραίτητο για τους ανθρώπους ώστε να τοποθετούν ποτά και καφέδες ή για να σερβίρει σνακ ο οικοδεσπότης. Προσοχή στον χώρο μεταξύ των καθισμάτων, οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται άνετα και να μπορούν να κινούνται μέσα στο δωμάτιο.

Η ισορροπημένη διαρρύθμιση

Είναι πολύ κοινή και πολύ αποτελεσματική γιατί ισορροπεί όλα τα έπιπλα ενός σαλονιού. Αποτελείται από έναν μεσαίο / μεγάλο καναπέ, 2 καρέκλες ή μικρούς καναπέδες στις απέναντι πλευρές και ένα τραπεζάκι σαλονιού στη μέση. Θυμηθείτε να τοποθετήσετε τα πάντα παράλληλα με το σημείο εστίασης, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Διαρρύθμιση με χώρο για τραπέζια

Αυτός ο σχεδιασμός έχει σχήμα “U” και μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως σε ένα μικρό σαλόνι, εάν έχετε μικρά έπιπλα. Το κόλπο εδώ είναι ότι ο καθένας που κάθεται έχει το δικό του τραπέζι. Μπορείτε να το δημιουργήσετε με μια υπερμεγέθη πολυθρόνα για 2 άτομα, 2 έως 4 καρέκλες (ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου σας), 2 μικρά τραπέζια μεταξύ τους και ένα τραπεζάκι. Αυτή είναι σίγουρα μια καλή επιλογή εάν οργανώνεται πολλά πάρτι.

Ανοιχτή διαρρύθμιση

Εάν το σαλόνι σας είναι ανοιχτό σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, αλλά έχετε ακόμα λίγο χώρο σε αυτό, αυτή είναι η τέλεια διαρρύθμιση για εσάς. Η ιδέα είναι να διαχωρίσετε τους χώρους ανά λειτουργία, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε έναν καναπέ με γωνία ή ακόμη και έναν κανονικό καναπέ. Πρόσθετες καρέκλες και τραπεζάκια είναι ιδανικά για προσθήκη στη διαρρύθμιση .

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η διαρρύθμιση της τηλεόρασης

Εάν στο σαλόνι σας είναι η τηλεόραση, πρέπει να σκεφτείτε τη διάταξη των επίπλων σας, ώστε όλοι να μπορούν να παρακολουθήσουν χωρίς εμπόδια. Αυτό σημαίνει τοποθέτηση κάθε αντικειμένου έτσι ώστε να βλέπει στην τηλεόραση. Εάν υπάρχει παράθυρο τοποθετήστε την τηλεόραση στην ίδια πλευρά με αυτό ή ρυθμίστε την ποσότητα φωτός που περνά μέσα από το παράθυρο με κουρτίνες.

Η διαρρύθμιση σχήματος Γ

Η σωστή γωνία θα μπορούσε να καθορίσει τη σωστή διάταξη εάν έχετε ένα μικρό σαλόνι. Ο προσανατολισμός σχήματος “Γ” δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τους επισκέπτες και αφήνει έναν ανοιχτό χώρο για κίνηση. Μην ξεχάσετε το τραπεζάκι σαλονιού και τα πλαϊνά τραπεζάκια που είναι απαραίτητα για αυτήν τη διαρρύθμιση.

Η διαρρύθμιση του τζακιού

Αυτή είναι ίδια με τη διαρρύθμιση της τηλεόρασης. Το τζάκι πρέπει να είναι προσβάσιμο για όλους όσους κάθονται στο σαλόνι, αλλά με τρόπο που συνδυάζει τη ζέστη της φωτιάς και τη χαρά μιας καλής συνομιλίας. Εάν έχετε επίσης τηλεόραση σε αυτό το δωμάτιο, μπορείτε να την τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από το τζάκι, ώστε να είναι ορατή σε όλους.

Η διαρρύθμιση με το τραπεζάκι σαλονιού

Εδώ το τραπεζάκι σαλονιού είναι ο κύριος οδηγός για το σαλόνι. Τοποθετήστε κάθε κάθισμα έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στο τραπεζάκι στη μέση του δωματίου. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για να το χρησιμοποιούν όλοι, ή τοποθετήστε 2 μικρά τραπέζια που θα μπορούσαν εύκολα να προσαρμοστούν στη διαρρύθμιση. Η πρόταση είναι 2 υπερμεγέθη πολυθρόνες για 2 άτομα και μια άλλη χαμηλή πολυθρόνα.

Η διαγώνια διαρρύθμιση

Βελτιώστε την κίνηση στο σαλόνι σας χρησιμοποιώντας μια διαγώνια διάταξη για τα έπιπλά σας, ειδικά εάν το σαλόνι σας είναι τετράγωνο. Είναι αισθητικά ισορροπημένη, εξοικονομεί χώρο και είναι πολύ εύκολο να διαρρυθμιστεί. Απλά περιστρέψτε τα έπιπλά σας υπό γωνία 45 °.

Μπόνους: Βγάλτε τα έπιπλά σας από τον τοίχο για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι ότι θεωρείται ότι πρέπει να βάλετε όλα τα έπιπλα στον τοίχο για να έχετε περισσότερο χώρο για να κινήστε. Η αλήθεια είναι εντελώς αντίθετη: εάν τοποθετήσετε τα έπιπλά σας μακριά από τους τοίχους, θα έχετε περισσότερο χώρο για να αναπνέει το δωμάτιο, έναν πρόσθετο χώρο για κίνηση και περισσότερη οικειότητα μεταξύ εσάς και των καλεσμένων σας. Για να αποφύγετε την εμφάνιση του πίσω μέρους του καναπέ, μπορείτε να προσθέσετε ένα μπουφέ και να βάλετε μερικά διακοσμητικά σε αυτό.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ΑΛΟΗ: 4 οφέλη για την υγεία αλλά και τι χρειάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΑΛΟΗ: 4 οφέλη για την υγεία αλλά και τι χρειάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ!

60 Ιδέες Διακόσμησης Κήπου με Υφάσματα. Θα ξετρελαθείτε!

60 Ιδέες Διακόσμησης Κήπου με Υφάσματα. Θα ξετρελαθείτε!