in , , , ,

5 Εύκολοι Τρόποι για να Διατηρήσετε τους Πνεύμονές σας Υγιείς

Χρησιμοποιούμε τους πνεύμονές μας σχεδόν κάθε στιγμή κάθε ημέρας, οπότε η διατήρηση της υγείας τους είναι σημαντική. Πολλοί άνθρωποι συνδέουν τον καρκίνο του πνεύμονα με τους καπνιστές, αλλά στην πραγματικότητα, η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει τον οποιονδήποτε. Στην πραγματικότητα, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους καρκίνου τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να διασφαλίσετε την υγεία των πνευμόνων σας με 5 εύκολους τρόπους.

5 Εύκολοι Τρόποι για να Διατηρήσετε τους Πνεύμονές σας Υγιείς
5 Εύκολοι Τρόποι για να Διατηρήσετε τους Πνεύμονές σας Υγιείς

Δώστε προσοχή στην ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας

Όπου ζείτε και αναπνέετε κάθε μέρα μετράει όσο και η ποιότητα του αέρα όταν είστε έξω. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τη ρύπανση και να έχετε καλό εξαερισμό. Οι βασικές πηγές πιθανών ερεθιστικών πνευμόνων περιλαμβάνουν τζάκια, βρώμικο φίλτρο συστήματος θέρμανσης ή ψύξης και κακό αερισμό. Καθαρίστε την καμινάδα του τζακιού σας κάθε χρόνο, καθαρίστε και / ή αλλάξτε φίλτρα και διατηρείτε τις συσκευές σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Συντηρήστε το σύστημα θέρμανσής σας μία φορά το χρόνο. Εάν έχετε καυστήρα φυσικού αεριού χρειάζεστε επίσης ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα καθώς αυτό το άχρωμο, άοσμο αέριο μπορεί να είναι θανατηφόρο. Εάν χρησιμοποιείτε θερμαντικό χώρου, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

Δείτε τι Συμβαίνει στο Σώμα σας αν ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ το ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Αποφύγετε το παθητικό κάπνισμα

Το κάπνισμα ευθύνεται για περίπου το 80% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα αλλά και το παθητικό κάπνισμα είναι επίσης μεγάλος κίνδυνος. Αν και ο γενικός κανόνας είναι όσο περισσότερη έκθεση τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος, δεν υπάρχει όριο έκθεσης που μπορούμε να πούμε ότι είναι ασφαλές.

Φάτε για τους πνεύμονές σας

Όπως ισχύει για πολλά ζητήματα υγείας, όσο λιγότερη φλεγμονή στο σώμα σας, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος αναπνευστικών προβλημάτων και καρκίνου του πνεύμονα. Βοηθήστε στη μείωση της φλεγμονής τρώγοντας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, υγιή λιπαρά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, λιπαρά ψάρια και ελαιόλαδο.

Ελέγξτε το σπίτι σας για ραδόνιο

Το ραδόνιο, ένα άοσμο, άχρωμο αέριο, μπορεί να εισχωρήσει στο σπίτι σας από τη διάσπαση των ραδιενεργών ορυκτών στο έδαφος και τα πετρώματα και είναι η δεύτερη κύρια αιτία καρκίνου του πνεύμονα. Είναι καλύτερο να το κάνετε τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, όταν το σπίτι είναι κλειστό, ώστε να δείτε πόσο υψηλά επίπεδα μπορεί να έχετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να μπείτε στο χάρτη της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και να δείτε τη συγκέντρωση στην περιοχή σας εφόσον έχει μετρηθεί.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φλεβική θρόμβωση: Ποιοι κινδυνεύουν από τον «σιωπηλό δολοφόνο»

Άσκηση

Με την πάροδο του χρόνου, οι τακτικές αεροβικές ασκήσεις μπορούν να αυξήσουν την ικανότητα των πνευμόνων κατά 5-15 τοις εκατό. Σε μια μελέτη, τα άτομα που ήταν σωματικά ενεργά για περισσότερο από μία ώρα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα σημείωσαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα στις αναπνευστικές εξετάσεις. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητική ικανότητα των πνευμόνων σας, τόσο περισσότερο οξυγόνο μπορούν να συγκρατήσουν και να διοχετεύσουν σε όλο το σώμα σας.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

26 Ιδέες Μικρών Επίπλων για το Μικρό Μπαλκόνι σας

26 Ιδέες Μικρών Επίπλων για το Μικρό Μπαλκόνι σας

Μοναδικά Παχύφυτα Μέδουσες που θα Μετατρέψουν τον Κήπο σας σε Ενυδρείο

Μοναδικά Παχύφυτα Μέδουσες που θα Μετατρέψουν τον Κήπο σας σε Ενυδρείο