in , , , , , ,

10 ΛΑΘΗ που Σχεδόν Κάνει ο Καθένας στην Εσωτερική ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ. Τι λένε οι Διακοσμητές!

10 ΛΑΘΗ που Σχεδόν Κάνει ο Καθένας στην Εσωτερική ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ. Τι λένε οι Διακοσμητές!
10 ΛΑΘΗ που Σχεδόν Κάνει ο Καθένας στην Εσωτερική ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ. Τι λένε οι Διακοσμητές!

Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι η εσωτερική διακόσμηση χρειάζεται ένα πεπειραμένο μάτι. Μπορεί να αγοράσουμε κάτι που μας αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ταιριάζει τέλεια στο σπίτι μας. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων γνωρίζουν πώς το χρώμα, ο φωτισμός, το μέγεθος του χώρου, η κλίμακα και η τοποθέτηση επηρεάζουν τη διακόσμηση σε ένα δωμάτιο.

10 ΛΑΘΗ που Σχεδόν Κάνει ο Καθένας στην Εσωτερική ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ. Τι λένε οι Διακοσμητές!
10 ΛΑΘΗ που Σχεδόν Κάνει ο Καθένας στην Εσωτερική ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ. Τι λένε οι Διακοσμητές!

Για να αποφύγετε την καταστροφή, δείτε παρακάτω 10 Λάθη που Σχεδόν Κάνει ο Καθένας στην Εσωτερική Διακόσμηση.

Ισορροπία στη διακόσμηση

Η ισορροπία είναι το νούμερο ένα λάθος που κάνει σχεδόν ο καθένας όταν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση. Μερικοί άνθρωποι βάζουν πάρα πολλά μικρά πράγματα σε ένα δωμάτιο, γεμίζοντας έτσι το δωμάτιο και δεν δίνουν στο μάτι ένα σημείο να εστιάσει.
Ενώ άλλοι βάζουν πάρα πολλά μεγάλα, ογκώδη αντικείμενα σε ένα δωμάτιο, μικραίνοντας έτσι το χώρο.
Το μυστικό της σωστής ισορροπίας είναι ένα μείγμα διαφορετικών σχημάτων, ύψους και μεγεθών. Αν υπάρχει μόνο ένα πράγμα για να προσλάβετε ένα διακοσμητή είναι η βοήθεια με τις αναλογίες και την ισορροπία.

Σκεφτείτε πριν αγοράσετε

Πριν πατέ σε μια έκθεση επίπλων, είναι καλύτερο να έχετε ένα σχέδιο και έναν προϋπολογισμό. Πρώτον, πρέπει να μετρήσετε τα δωμάτια σας. Το μέγεθος των επίπλων και ο χώρος που θα τοποθετηθούν πρέπει να προγραμματιστούν σωστά.

Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές διακόσμησης εσωτερικών χώρων

Μερικές φορές ένα δωμάτιο χρειάζεται μια νέα ματιά για να εντοπίσετε τα προβλήματα. Ρωτήστε έναν φίλο για μια γνώμη σχετικά με την επιλογή χρώματος, τα υφάσματα ή τη διακόσμηση του δωματίου. Εάν είναι εφικτό, προσλάβετε ένα διακοσμητή για καθοδήγηση. Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές χρεώνουν την ώρα και έχουν έξυπνες συμβουλές και τεχνάσματα που μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι σας.

Εάν διαφωνείτε με τη δεύτερη γνώμη, πάρτε μια τρίτη. Ακούγοντας τις συμβουλές, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις υιοθετήσετε. Η διακόσμηση του σπιτιού σας είναι δικιά σας και αν σας αρέσει αυτό είναι που έχει σημασία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάταξη διακοσμητικών και συλλογών

Όλοι έχουμε συλλογές. Ξεκίνα με ένα μικρό κεραμικό πουλί και καταλήγει σε μια συλλογή από πουλιά σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και σχήματα. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος προβολής μιας συλλογής όμως;

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τον ακατάλληλο τρόπο και το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Διασκορπίζουν κομμάτια της συλλογής σε όλο το σπίτι σας.

Ανεξάρτητα από το τι είναι τα διακοσμητικά, είναι καλύτερο να εμφανίζονται σε διάταξη και ομάδες. Υπάρχουν ορισμένοι σταθεροί κανόνες για την οργάνωση αντικειμένων σε ομάδες που ονομάζεται ο κανόνας των τριών.

Έργα τέχνης

Μπορείτε να μετατρέψετε οποιοδήποτε τοίχο του σπιτιού σας στη δική σας προσωπική γκαλερί τέχνης. Ο καθένας πρέπει να έχει κάποια μορφή τέχνης στο σπίτι του – είτε πρόκειται για σπάνια ελαιογραφία είτε για ζωγραφιάς από τις προσχολικές ημέρες του παιδιού σας. Το πρόβλημα είναι πώς να κρεμάσετε σωστά την τέχνη.

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κάνετε λάθος είναι να μαρκάρετε και να κόψετε το περίγραμμα των πλαισίων σε χαρτί. Μετά βάλτε τα κομμάτια χαρτιού στον τοίχο σας, δοκιμάζοντας διάφορες θέσεις μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αγοράστε πρώτα τα υφάσματα

Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι το βάψιμο ενός δωμάτιου πρώτα. Αφήστε το πινέλο! Πρώτον, πρέπει να διαλέξετε τα υφάσματα των δωματίων, τα χαλιά και τις κουρτίνες. Γιατί όμως αυτό? Επειδή είναι απλά πολύ πιο εύκολο να βρούμε υφάσματα που μας αρέσουν και στη συνέχεια να επιλέξουμε τα χρώματα που ταιριάζουν..

Προσθήκη χαρακτήρα

Ενώ είναι πραγματικά διασκεδαστικό να κοιτάζετε εκθέσεις που είναι γεμάτες καινούργιες σύγχρονες επιπλώσεις, μην παρασυρθείτε και αγοράστε τα πάντα σε μια στιγμή και σε ένα μέρος. Αν το κάνετε τότε η διακόσμηση του σπιτιού σας θα στερείται χαρακτήρα.

Για το πέτυχετε χρειάζεστε υπομονή και αρκετό χρόνο. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να έχετε το σπίτι σας ολοκληρωμένο και πλήρως διακοσμημένο.

Ο χαρακτήρας χτίζετε στη διακόσμησης σας προσθέτοντας την περίεργη καρέκλα που βρήκατε σε ένα παζάρι ή την εκπληκτική ζωγραφική από έναν πλανόδιο. Δοκιμάστε μια μικρή εκδρομή για ψώνια το Σαββατοκύριακο και με το πέρασμα του χρόνου θα βρείτε πράγματα που θα σας αρέσουν για να προσθέσετε στο σπίτι σας.

Προσθέστε ένα σημείο εστίασης

Κάθε δωμάτιο χρειάζεται ένα εστιακό σημείο για να επικεντρωθεί το μάτι. Τα μεγαλύτερα δωμάτια μπορούν να έχουν περισσότερα από ένα εστιακά σημεία.

Ορισμένα δωμάτια είναι απλά. Σε ένα δωμάτιο με τηλεόραση το εστιακό σημείο συνήθως καταλήγει να είναι η τηλεόραση και το έπιπλο στην οποία είναι τοποθετημένη, ενώ όλα τα άλλα κύρια έπιπλα στο δωμάτιο (δηλαδή καναπέδες / καρέκλες) είναι εστιασμένα και στραμμένα προς την τηλεόραση.

Άλλα δωμάτια είναι λίγο πιο δύσκολα, όπως το καθιστικό ή το γραφείο. Μην διασκορπίζετε έπιπλα γύρω από το δωμάτιο. Πρώτα, βρείτε ένα σημείο εστίασης στο δωμάτιο και στη συνέχεια τοποθετήστε τα έπιπλα γύρω από αυτό. Για παράδειγμα, ένα τζάκι, ένας μεγάλος πίνακας ζωγραφικής ή ακόμα και ένα τραπεζάκι του καφέ που ενθαρρύνει τους επισκέπτες να καθίσουν και να συνομιλήσουν.

Μην κρατάτε αντίκες της γιαγιάς εάν δεν σας αρέσουν

Όλοι μπορεί να έχετε έπιπλα αντίκες τα οποία ενώ μισείτε και θέλετε να τα κρύψετε στο υπόγειο, δεν μπορείτε γιατί ήταν δώρο από τη γιαγιά σας. Γιατί να κάνετε αυτό το λάθος διακόσμησης; Γιατί να έχετε κάτι στο σπίτι σας που δεν σας αρέσει;

Σας προτείνουμε να βρείτε ένα νέο σκοπό. Μπορείτε είτε να τα βάψετε είτε να τα δώσετε σε κάποιον άλλο συγγενή ή να τα πουλήσετε και να αγοράσετε κάτι που σας αρέσει στη θέση του.

Δείξτε την προσωπικότητάς σας

Το σπίτι σας πρέπει να δείχνει την προσωπικότητάς σας μέσα από τις αναμνήσεις των ταξιδιών σας, των αγαπημένων σας, της ζωής σας. Τοποθετήστε όλα τα αγαπημένα σας πράγματα, κάνοντας το σπίτι σας μια μοναδική όαση που σας καλωσορίζει στο τέλος μιας σκληρής ημέρας, ενώ παράλληλα δείχνει μια ενδιαφέρουσα ιστορία στους επισκέπτες σας.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Θέλετε κάθε φορά που σκουπίζετε να μοσχομυρίζει το σπίτι σας; Χρησιμοποιήστε αυτό το συστατικό..

Όλα τα DIY "Κάντο μόνος σου" που κυκλοφορούν στην GOOGLE! Απο μάσκες μέχρι Χαρτί Υγείας! Βίντεο

Όλα τα DIY “Κάντο μόνος σου” που κυκλοφορούν στην GOOGLE! Απο μάσκες μέχρι Χαρτί Υγείας! Βίντεο